5+1 tipp, hogy az ötletből valóság legyen

Miért kevés a jó ötlet? Mert az az igazi, ha meg is valósulnak ezek. Adok néhány tippet, mi kell ahhoz, hogy az ötletből valóság legyen:

Van, amihez ketten kellenek…

Előfordult már veled is, hogy kitaláltál valamit, egy jó programot, találtál egy jó helyszínt, kipróbáltál volna egy kínálkozó lehetőséget, aztán előadtad valakinek, a barátnődnek, a barátodnak, a társadnak és ő azonnal rávágta: jó ötlet!

Ilyenkor képzeletben megveregeted a saját vállad, még jobban mosolyra húzódik a szád és még inkább belelendülsz a tervezgetésbe, a szervezésbe.

  • 1.   Jó, ha van egy mindenre nyitott partnered hozzá!


Van, amikor az A verzió nem jön össze….

Kitaláltad, csinálod, de valahogy mégsem jön össze, nem lesz belőle semmi. Na és akkor, talán fel kell adnod? Attól még nem arról van szó, hogy rossz az ötlet, csak éppen nem jó a megközelítés.. Állj hozzá másképp! Legyen előtted egy másik útvonal. Ne feledd, hogy mindig több lehetőség van.

  • 2.  Legyen B vagy akár C opciód a megvalósítására!

Van, hogy szembejön a lehetőség, élj vele!

Lehet, hogy épp csak körvonalazódott az ötlet a fejedben, és máris ott volt előtted a lehetőség. Ne várakozz, tedd meg akkor a lépést, hiszen ezt akartad. Nem lehet tudni, még egyszer lesz -e rá alkalom. Teljesen mindegy és talán már nem is derül ki, hogy melyik volt előbb, az elképzelés, amiért megtalált a lehetőség, hiszen nyitott voltál rá, vagy pedig tudat alatt vágytál rá és kvázi bevonzottad. Lehet, hogy épp picit pihentetni akartad a témát, amikor szembetaláltad magad valamivel, ami a folytatásra ösztönzött és megerősített, jó úton jársz.

  • 3.  Járj nyitott szemmel és élj a lehetőséggel!


Van, hogy csak álmodozunk, van, hogy tervezgetünk.

A kettő között óriási különbség van. A terv az konkrét, minél pontosabban meghatározott, elérhető, ugyanakkor kihívás is saját magunk számára. A lényeg viszont, ami az álmodozástól megkülönbözteti a tervezgetést, hogy a tervekből célkitűzéseket alakítunk. A céljainkért pedig tenni-tenni kell, hogy megvalósuljanak. Elküldeni azt a pályázatot, vagy önéletrajzot, lefoglalni azt az időpontot, ha kell lemondani mást, vagy másról..és így tovább. A hosszú távú céljaidért pedig minden nap tegyél egy keveset.

  • 4.  Tenned kell érte

Van, hogy csak egy valami hiányzik, de az nagyon fontos lenne..!

Legyen önbizalmad, hidd el, hogy meg tudod csinálni. A jó ötlet egy jó kezdet. A pontos megfogalmazása a következő lépés. A pozitív hozzáállás is jól jön. Ami viszont elmaradhatatlan, hogy bizony nem fog az öledbe pottyanni, tenned kell érte. Észrevenni mindazt, ami közelebb visz hozzá. Rajtad múlik! Segít, ha hiszel benne, hogy menni fog!

„ Ha meg tudtad álmodni meg is tudod tenni” -ezt Walt Disney mondta…

  • 5.  Higgy benne, hogy jó ötlet és higgy magadban, hogy sikerülni fog.

Van, hogy más nem számít..

  • +1: ne hagyd, hogy lebeszéljenek róla!

Lehet, hogy szerinte nincs értelme, mert ő nem elég előrelátó, pozitív vagy bevállalós. Lehet, hogy szerinte is jó ötlet, de ő mégsem mer(ne) belevágni. Lehet, hogy ő csak okoskodni szeret, de tenni egyáltalán nem akar semmit. Lehet, hogy irigy rád. Ezekkel mind-mind nem szabad foglalkoznod. Az ő gondja. Ha szerinted jó ötlet, kívánj egy nagyot és csak csináld!

Szerinted? Mi a te tuti tipped?

Olvasd el ezeket is:

Hogyan motiváld magad reggelente?

Te kihozod a helyzetből a maximumot?

Csináld jól!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.