Hogyan motiváld magad reggelente?

Van az úgy, hogy fáradékonyabbak vagyunk, nincs kedvünk semmihez, egész nap csak aludnánk, vagy legalábbis ágyban lennénk. Persze ezt nem tehetjük meg. Ötleted sincs, hogyan motiváld magad?

 

Nem mindegy azonban, hogy hogyan kelünk ki az ágyból. Mielőbb szüntessük meg a morcos ábrázatot. Fújjuk el a rossz kedvünket, mosolyogjunk magunkra! Megmutatom, mennyi minden segíthet reggel, hogy jobban induljon a nap.

 

Hogyan motiváld magad reggelente?

Íme néhány apróság:

  • Első út a fürdőszobába vezet

Nyújtózkodva -óriásként, lábujjhegyen lépdelj ki a tükör elé. Végezz még egy-két törzsdöntést, vállkörzést, fejkörzést, meg ami jól esik. Néhány perces jógagyakorlattal is jól átmozgathatod testrészeidet. Aztán egy kis hideg vizes arcmosással fokozhatod a felélénkülést. De jöhet egy forró zuhany is (még jobb a hideg-meleg váltózuhany! Vérkeringés fokozására és immunerősítésre például!)

Utána a kedvenc hidratáló krémeddel kényeztesd magad.

  • A külső igen is számít

Mármint a saját külsőd, saját magadnak. Meghatározza a napod, hogy milyen ruhába bújsz. Készítsd ki előre este, amit fel szeretnél venni. Öltözz csinosan!

Válaszd ki a szettedhez az aktuális kedvenc ékszeredet, és dobj fel egy egyszerű sminket.

Nem kell túlzásba vinni, egy szempillaspirállal, kis szemhéjpúderrel és egy korrektorral is látványos lesz a végeredmény és főként az számít, hogy jobban érzed majd magad a saját bőrödben. Használj színeket is bátran, például egy színezett ajakbalzsamot. 

 

  • Jól vagyok és jól érzem magam

Ha szépnek látod magad, szépnek látod majd az életet. Szebb lesz a reggel is, és azzá teszed (igen, Te, mert rajtad múlik minden, nem az időjáráson, nem a férjeden, nem buszsofőrön, és így tovább!) az egész napodat.

A tükörbe nézve ismételd el néhányszor, hogy: jól érzem magam.

Ha eddig első gondolatod reggelente az volt: Kávét azonnal!, most arra buzdítalak egy mosoly legyen az! Kezdd mosollyal a napod!

 

Ezután irány a konyha és vegyél magadhoz néhány finom falatot a kávéd, teád mellé.
Ülj le reggelizni, mondjuk egy egészséges zabkását a finomabbnál-finomabb szezongyümölcsökkel.
Elkészíteni egy percig tart. Hatása a napodra? Sokkal jobban érzed majd magad, ha nem üres a hasad, nem leszel folyton éhes a nap további részében és jobban tudsz koncentrálni, hatékonyabb leszel.  

Nincs más hátra, mint indulni! 

 

Indulj énekelve vagy táncolva, vidáman! 🙂

Ha szereted, amit csinálsz, akkor könnyebb elindulni.

Útközben tervezd meg a napod! Fogalmazd meg magadnak, hogy mivel fogsz kezdeni, mi az, amit mindenképpen megteszel. Képzeld magad elé, milyen jól alakul a nap, sikerélmények várnak illetve ma is tanulsz majd valamit.

Bízom benne, hogy éppen a helyeden vagy, és élvezed, amit teszel.

(Ha valamiért nem így lenne, akkor más megerősítésre van szükséged a tükör előtt. Vegyél bátorságot és merj változtatni, mert Te irányítod az életed.)

 

„Hited gondolattá válik,
Gondolataidból szó lesz,
Szavadból tett,
Tettedből szokás,
Szokásból érték,
Értékből sors.”

(Dr. Bruce Lipton)

Mosolygós napot, kedves Olvasó! 

Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem!

Kövess Facebookon és Instagramon is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.