Úgy érzed, nem vagy elég? Vajon miért?

Velem is előfordul olykor és biztosan veled is megtörtént már, hogy kisebbnek, kevesebbnek érzed magad. Úgy érzed, nem vagy elég. 

Ez nagy butaság és gyorsan el kell hessegetnünk ezt a fura érzést, ami ilyenkor úrrá lesz rajtunk.

Hiszen mindig is lesznek tőlünk jobbak, szebbek, akik már többet letettek az asztalra.

Ugyanakkor ez nem verseny. És neked nem is kell mással versenyezned.

 

TE ugyanolyan értékes vagy mint ők.

 

Hiszen elszánt vagy lelkes vagy, és még számos jó tulajdonságod van. Keresd meg gyorsan magadban őket, hívd elő ezeket és ismételgesd magadban ha kell. Erősítsd magad, légy tisztában azzal, hogy neked is jár az, ami másoknak, neked is ott a helyed. Miért ne? Lehet, hogy még nem tartasz ott, de majd neked is sikerülnek a terveid, a céljaid. A fontos, hogy vannak és haladsz feléjük. Tegyél értük és amíg az utadat járod, legyél jókedvű, érezd jól magad a bőrödben, ne ostorozd magad és ne tegyél olyan felesleges köröket és szemrehányásokat magadnak, hogy mit keresek én itt…

Ne mondd ki hangosan a szemrehányó mondatokat. Nem vagy elég jó, nem vagyok elég ügyes, nem vagy elég talpraesett. Ezek persze megfordulnak a fejünkben. Ám tegyél lakatot a szádra. Fogalmazd át, mielőtt megszólalsz. Mondd, hogy legközelebb majd jobban megy. Tanulsz belőle!

Meg tudod csinálni. Miért ne tudnád? Vegyél erőt magadon, repítsd messzire a kifogásokat, húzd ki magad és öltöztesd fel az arcodat a legszebb mosolyoddal.

Akár az óriáskeréken ülve.., neked is lehet olyan időszakod, hogy úgy érzed, nem vagy a toppon.., de ki mondta , hogy csak a csúcson jó lenni?! Nyilván onnan a legszebb a kilátás.., de az egész egy nagy élmény! Vannak fentebb és lentebb periódusok, amik váltakoznak, az élet nem áll meg, folyton (körbe) halad.

Magadra számíthatsz. Csak te vagy, akihez mérned kell önmagad. Legyél jobb, mint tegnap.

Legyél fontos magadnak annyira, hogy hiszel magadban.

 

 

Mosolygós napot, kedves Olvasó! 

Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem!

Kövess Facebookon és Instagramon is!

Úgy érzed, nem vagy elég? Vajon miért? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva