Bókoljatok, Férfiak!

Egy dicséret, egy kedves mondat, csak egy kis semmiség. Neked. De neki annál többet ér. Megkérdeztem a múltkor az olvasóimat, hogy bók vagy egy csokor rózsa, melyiket szeretné a kedvesétől, a szerelmétől, a kiszemeltjétől, A Pasitól. Sokáig egyértelműen a bók vezetett, aztán egy szavazatot kapott azért a rózsa is. Ám nem kell ehhez kérdés meg sok gondolkodás, mindenkinek jól esik néhány kedves szó. 

Mert a bók csak ennyi. Nem kell hozzá nagy tudomány. Kicsit olyan, mint a szappanbuborék…
Olyan kis egyszerű semmiség. Csak úgy száll a levegőben. De szép, örülsz neki. Mindenki szereti….

 

“Ami neked csupán egy aprócska dolog, az másnak az egész napját boldoggá teheti!”

 

Mindig azzal jönnek a férfiak, meg mindenki, hogy sok pénzbe kerül ez vagy az. Itt van azonban a bók! Semmibe sem kerül. És annyira egyszerű. Szerintem. Annyi mindent meg lehet dicsérni egy nőn. Egy szimpla csinos vagy-tól kezdve a szép a mosolyod-on át a jól néz ki így a hajad-ig és tovább. Nem csak a külsőt lehet és kell észrevenni, megdicsérheted a főztjét, az okos gondolkodását, észrevételét, a kedvességét és ezt is napestig sorolhatnám. 

Két dolog fontos: észrevenni és kimondani. 

Ne az autóddal, a telefonoddal, az étlap tanulmányozásával vagy akármi mással foglalkozz, hanem vele! Vedd észre, hogy rád mosolyog, hogy rád néz csillogó szemekkel, hogy neked vette fel azt a ruhát, hogy feléd néz a lába, mert te érdekled. Legyél vele kedves és dicsérd meg. Ne izgulj, hogy semmiség lesz, ami kijön a szádon, mert ezt elrontani nem lehet. A lényeg pont az, hogy őszinte legyen az a mondat. A tiéd legyen. Ne valami, amit tegnap olvastál valahol, ne egy hülye hasonlat, idézet, versrészlet. Nem ez kell. Csak egy egyszerű dicséret. Amit Te megláttál rajta, ami tényleg igazán tetszik, amit jól esik kimondani neki, vagy éppen nem is tudod magadban tartani…

Szerintem könnyű dolgotok van, férfiak! 

Minden nőnek jól esik a bók. Ne hagyjátok ki ezt a lépést. Ráadásul! Sok mindent le tudtok szűrni a következő lépésből. Abból, hogyan reagál a nő. Szemét lesütve elpirul, megköszöni, legyint egyet a kezével, témát vált, azt mondja: ó, dehogyis, … 

 

“Ha olyan dolgot akarsz birtokolni, amid soha nem volt, olyan dolgokat kell megtenned érte, amiket sosem tettél.” ( Coco Chanel)

 

Nőként annyi a dolgunk, hogy megköszönjük a bókot. Nem muszáj elhinni, viszont értékelni kötelező! Hiszen lehet, hogy csak úgy kibukott a pasiból, (azért ez a jobbik eset és ez az, amit szeretnénk és ez az igazi..:) ) lehet, hogy tervezgette már egy ideje, a lényeg viszont, hogy kimondta, nem játszotta a macsót, nem csak magával foglalkozott, nem tartotta nyálasnak, hogy megtegye ezt az apró, ám de annál fontosabb gesztust. Mosolyogj és mondd, hogy köszönöm. Ennyi! Ha nem nézel a szemébe, ha nem értékeled az igyekezetét, ne feltétlen várd a következőt… (következő bókot, következő kedvességet, következő randit akár…) Az önértékelésed is legyen ennyire rendben, vagy legalábbis ne mutasd felé, hogy te nagyon nem úgy gondolod, ne kételkedj, ne hárítsd a kedvességét, fogadd a bókot. 

 

Szóval, férfiak, nők!

Csak őszintén! Magabiztosan. Egyszerűen!

 

És még valami! Ne mondj olyat, amiről fogalmad sincs. Ne mondd utána, hogy: nem gondoltam komolyan. 

Mert már kimondtad. Amennyire a bók jól esik, épp olyan sértő lehet egy olyan mondat, ami valahogy kijött a szádon, pedig nem kellett volna. Te kimondtad. Valaki meghallotta. Aztán továbbadta. Megtudta. És utána már nem fog tudni úgy rád nézni, mint azelőtt. 

A szavak fontosak. Nem úgy van, hogy a szó elszáll, mert megmarad.., a fejében igenis megmarad és eszébe jut majd, akárhányszor csak rád néz.

Gondolkodj -legalább egy picit-, mielőtt beszélsz. 

 

Bókoljatok és ne bántsátok egymást! 

 

Mosolygós napot, kedves Olvasó! 

Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem!

Kövess Facebookon és Instagramon is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.