3 kulcs ahhoz, hogy jól működjön a kapcsolatod egy introvertálttal

Bár talán néha nem úgy tűnik, jómagam is introvertált vagyok, és még sokan körülöttem. Tapasztalatból mondom hát a következőket, mert úgy látom, nem veszünk tudomást arról, hogy az élet egy introvertálttal kicsit más, egy kapcsolat pedig csak akkor tud működni, ha van elfogadás és kommunikáció. Többek között…

Mit tegyél és mit ne tegyél, ha egy introvertálttal élsz párkapcsolatban?

Csak hagyd egy kicsit, adj neki időt!

Vedd észre, ha nem válaszol vagy egy szavas válaszokat ad. Tök jól elvan a saját kis világában éppen és arra vágyik, hogy ne zaklasd. A hosszú üzeneted vagy a semmitmondó kérdésed, a sok-sok szívecske egyaránt lehhet túúúúúl sok!
Ne kérd számon, majd elmondja, ha kedve van hozzá, hogy mivel foglalkozott. Soha ne mondd meg neki, hogy mit csináljon! Erre jogosan kaphatja fel a vizet, hiszen ő nagyon is tudja, hogy mi az, amire vágyik és durcás lesz, ha nem teheti meg azt, amihez kedve van, akkor és úgy, ahogy azt elképzelte.

Ne kérdezgesd: mi a baj?

Ne gondold túl, és semmi esetre se tedd fel a kérdést, hogy mi a baj, ha éppen nem szól egy ideje semmit. Kell számára az idő, amit önmagával, magában tölthet. Szereti az egyedüllétet, de ez több is számára, ez egyenesen alapszükséglet. Nincs semmi baja, éppen töltődik

Értékeld

Az introvertáltak elemzőek, a nők főleg egyébként is hajlamosak mindig mindent túlgondolni, túlagyalni. Viszont, ha a Párod időt szánt arra, hogy meglepjen téged, kitalált egy klassz programot, összehozott egy szuper napot vagy vett egy olyan ajándékot, amire nem is számítottál, de jól esett neked, akkor értékeld. Ne csak szavakkal, tettekkel is mutasd ki az érzéseidet felé. Amúgy is, bár természetesen mindenkinek jól esik a bók, de a dicséret azon formája mindig sokkal többet jelent egy introvertált számára, ha mondjuk a lelkesedését, a kreativitását dicséred meg, mintha mondjuk a külsejére teszel megjegyzést.

Ha introvertálttal élsz párkapcsolatban, jó ha ezeket tudod és figyelsz mindezekre. Ha te vagy az introvertált személyiség és extrovertált a párod, bátran hívd fel a figyelmét, arra, hogy mire van igazán szükséged, hogyan szerethetne téged jobban.

Ha működőképes kapcsolatot szeretnétek, nincs helye a sértődésnek…

De tudod: néma gyereknek….

Tehát mondd el neki, hogy jó neked, aztán már rajta múlik, mihez kezd vele.

Első lépés: fogadd el önmagad úgy, ahogy vagy, a második lépés a kommunikáció, egyenesen, őszintén a Pároddal. A harmadik pedig: egymást jól szeretni!

Menni fog, – ha akarjátok!

Csak csináld – magadért (is! )!

Mosolygós napot, kedves Olvasó! 

Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem!

Kövess Facebookon és Instagramon is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.