Hol a melled? Bántások, amit a kismellűek kapnak, na és a visszavágások

A vékony lányok is sok bántást kapnak és a kismellűek is számtalanszor kínos helyzetbe kerülnek. Amíg hagyják…

Mennyivel egyszerűbb a másikat nézni és nem saját magunkkal foglalkozni, ugye? Főként amikor tini az ember lánya/fia, akkor mindennel, az egész világgal baja van, de persze elsősorban saját magával.. és akkor mit tesz?! Jól beszól a másiknak.

A mai napig a fejemben cseng például a mondat, amit középiskolásként, nagyjából 16 évesen kaptam, a suli aulájában hangzott el egy sráctól jó hangosan:

Hol a melled?

Hiába hordtam push-up melltartót, ami egyébként is nagy volt és elállt, nyilván tisztában voltam vele, hogy pici a cicim, de ez a mondat nagyon nem hiányzott… Rosszul esett. Már nem emlékszem, ki mondta, nincs előttem az arca sem, de a hangját és a röhögést szinte hallom…

Nem volt kedves…, Nem is ismert engem, és én nem is értettem, mire jó ez?!

Később előfordult, hogy arra gondoltam a tükör előtt állva, mondjuk mikor csinin felöltözve indulásra kész voltam, hogy na, most látnál… !! Sőt! Eszembe jutott nem egyszer, hogy részt vennék szívesen egy fehérneműs fotózáson aztán valahogyan megmutatnék neki egy-két képet és közben odaszúrnám:

Itt van! Itt a mellem!
Pici cicivel is lehet szép és csinos
és szexi valaki!

(Persze nem mutatnám meg sem neki, sem másnak a fotókat, amiket azért egyszer lehet, hogy bevállalok – csakazértis! )

Olyannyira bennem volt egy ideig a tüske, hogy emiatt a mondat miatt, meg a többi bántás miatt később képes voltam az egyik nőgyógyászati vizsgálat alkalmával megkérdezni a dokit, hogy

nem tudna esetleg olyan gyógyszert felírni, amitől nő majd kicsit a cicim?

Fogamzásgátlót írattam fel éppen, és nem kis bátorság kellett hozzá, hogy feltegyem a kérdést, na és persze kínos is volt a helyzet. Olvastam, hallottam, hogy több lány mellékhatásként ezt tapasztalta, mármint hogy hízott és nőtt a cicije.., hát megkérdeztem válthatnék e gyógyszert, amivel amúgy teljesen elégedett voltam, pont semmi mellékhatást nem tapasztaltam. Alacsony hormontartalmú gyógyszer volt és ezért hálás voltam utólag…

És akkor nem tetszett, de mai fejjel egyenesen imádom azt, ahogy az asszisztens reagált – erre is tisztán emlékszem:

Örüljön neki, hogy kis melle van!  

Abszolút igazat adok neki!

Örülök neki, hogy a kismellűek táborát erősítem, megbarátkoztam a pici cicikkel, szeretem a sok-sok előnyét!

Igazából kellett egy kis idő, míg rádöbbentem, hogy ez valószínűleg örökletes is valamennyire, és mivel anyukámnak sem volt sosem nagy, így én sem leszek nagymellű… Nem is akartam mondjuk sosem nagyot, csak egy kicsit nagyobbat!

Na, megkaptam, az anyaságom legelején, amikor szoptattam a kisfiamat, elég is volt, köszönöm. (a mostanitól picit volt nagyobb, és inkább csak a szoptatás első 1-2 hónapjában)

Nehéz és nem kényelmes hason feküdni és mindig melltartót kell hordani…

Megtanultam elfogadni magam úgy, ahogy vagyok!

Hiszen senki nem tehet róla, hogy neki mekkora… Megcsináltatni én biztos nem fogom, (de nincs bajom azzal, aki megteszi, ha neki úgy jó.., hajrá! ) tehát ez van, ezt kell szeretni!

Ha elhiszed, ha tudatosítod magadban, hogy így vagy jó, ahogy vagy, azzal vághatsz vissza a téged bántóknak a legjobban!

Hogyan fogadd el magad?

Kezdetben az is elég, hogy mondogatod magadnak a tükör előtt a fenti mondatot, ez is számít, mert az agyunk elhiszi, amit sokszor hall…

Nem, nem lesz nagyobb cicid attól, hogy nézegeted vagy megdicséred a tükörképedet, DE viselkedhetsz úgy, mint aki rendben van magával, és ha te elhiszed, hogy jó vagy úgy, ahogy vagy, akkor majd mások is egészen mással lesznek elfoglalva, mint hogy mekkora a cicid…!

Mi az, ami segít?

Vannak technikai trükkök, praktikák, mint az öltözködés és a testtartás!

Húzd ki magad, hasat be, mellet ki! Hordj magassarkút az is rengeteget változtat a testtartásodon!

Öltözz csinosan, nem kell fiús ruhákba bújnod, mert laposabb vagy mint más lány/nő. Felejtsd el a bő pólókat, a csini kivágott felső a kismellűeknek is jár! A bordázott anyagú, fodros felsők vagy ruhák jó választások lehetnek, ha a kardigánon a felső két gombot nem gombolod be vagy a cipzárt a felsődön nem nyakig húzod fel, hanem pont mell alattig, ezek is optikailag növelnek. A mintákkal, színekkel is kísérletezz bátran, próbáld ki, mi az, ami jól áll neked és mi az, amiben jól érzed magad!

Legyen csinos a frizurád, dobj fel egy kis sminket, -ezek is jót tesznek a magabiztosságodnak!

Aztán ott van a lelki oldal.., a kényeztetés..:

Kell vagy kellenek olyan pasik, fiúk is, akik éreztetik veled, hogy így vagy jó, hogy pont jó a cicid, mert épp elfér a tenyerében, szép a formája stb. Találd meg azt a srácot, aki nem akar megváltoztatni, akinek csillog a szeme, ha rád néz, aki megőrül érted, aki alig bírja ki, hogy ne érjen hozzád… Nem lesz többé kérdés benned, erősíti az önbizalmadat, ha jó helyen vagy, ha a megfelelő ember mellett vagy. Nincs más dolgod, csak élvezni! Segít majd felismerni, hogy nem a méret a lényeg, sokkal inkább az, hogy szép a bőröd, csinos vagy, odafigyelsz magadra, igényes vagy és van stílusod és a külsőn túl ezerszer fontosabb a belső!

Az a bizonyos kisugárzás … Ami nem attól lesz meg, mert lehajtott fejjel, behúzott vállakkal, görbe háttal sétálsz, mert jajjj, kicsi a cicim és észre fogják venni és megjegyzést tesznek rá….

Ugyan már, kit érdekel!? Az az ő baja… Ha neki nem tetszik, hát ne nézzen..

Te pont úgy vagy jó, ahogy vagy!

Kismellűek, ne takargassátok magatokat!

Fogadd el magad és érezd jól magad a bőrödben!

Csak csináld – magadért!

Mosolygós napot, kedves Olvasó! 

Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem!

Kövess Facebookon és Instagramon is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.