8 dolog, amit szeretek nyáron a Mátrában

Ha arról kérdeznél, mi az, amit igazán szeretek, akkor a Mátra jut eszembe. Most éppen a nyár a Mátrában.

8 dolog, amit szeretek nyáron, itt, a Mátrában

1. A levegő

Az a 28 fok körüli, nem forró, nem fülledt, a néha felhős, sokszor szellős, napos, illatos erdei levegő

2. A zöld

A Mátrában egészen megváltozik a táj tavasz után, míg korábban láttunk a szomszéd házat, egyszercsak többé nem, mert eltakarja a dús növényzet, olyan mint egy oázis, ahogy a teraszon ülve körbenézek, mert minden csupa zöld, de nem egyféle, hanem legalább húszféle árnyalat.

3. A fröccs

A hideg fehérbor felöntve szénsavas vízzel, az úgy kell, mint egy falat kenyér.. mondjuk utóbbi egyáltalán nem és most ráncolom a homlokom, de tényleg csak egy fröccsre vágyom egy szép nyári délutánon, amit otthon, a Mátrában töltök. Na jó, legyen 2. Vagy 3. És ha egyedül vagyok épp, hát egyedül is kinyitok egy üveg bort, de barátokkal még jobb!

4. Minden, ami piros

Imádom nyáron a paradicsomot, az egyik legjobb dolog. Aztán ott van még nyár slágere mindenhol és mindenkinek: a görögdinnye, és a cseresznye, amit a fülünkre kell akasztani és minimum egy fotót lőni is kell róla.. Na de ettetek már abból az icipici, de olyan nagyon zamatos erdei szamócából, ami a Mátrában terem? Júniusban, nem hamarabb. Egy szem, egy mini, ami akkora mint a körmöm, olyan ízkavalkádot indít el az ember szájában, hogy óhatatlanul is elhangik, hogy mmmmmm Aztán érik éppen a kertünkben a málna… Hú, abba is hagyom, mert kezdek éhes lenni…

5. A virágok

A Mátrában, az iskolai ballagáson még tuti van orgona, mert itt még nem virágzik el, itt nagyjából minden olyan 5 hetes csúszásban nyílik..! Imádom a nagy hatalmas pipacsot, amit a szomszéd előtt, de pont ránk tekinget június végén -és amúgy egyáltalán nem biztos, hogy pipacs, de úgy néz ki, csak sokkal hatalmasabb a feje, a lila, a fehér virágokat, de még a pitypangot, is, amiből már tudom, hogy finom pitypangszörp készíthető. Épp leander is virágzik a kertemben meg mindenféle össze-vissza, ja és a kedvencem, a levendula, nemhogy csak megmaradt tavalyról, hanem szépen megnőtt, terebélyesedett.

6. Kis virágos ruhák, színes körmök és rövid haj

Na, jó, a hajam igazából félhosszú, de nekem rövid és olyan jó, hogy nem melegít, kényelmes. És igen, ilyen csajosan leginkább nyáron lehet öltözködni, és nagyon szeretem, csak felkapok valamit és kész is vagyok. Még kalapot is beszereztem idén nyárra.

7. Közel van a Tisza-tó!

Nekem egy ideje már a Tisza-tó a Balaton. Persze, persze szép az utóbbi, és nyilván elmennék oda is (meg bárhova), de annyira bejött a Tisza-tó, hogy vannak programok, lehetőségek, hogy kellemes a vize, és nem mellesleg max. 1,5 órányira van tőlünk, hogy azt kell mondjam, minden második héten mehetünk részemről..

8. Az esték

A naplementéket nem tudom megunni és mindig megörökítem, amikor rózsaszín az égbolt, vagy éppen egy cápafelhő úszik rajta.. A csillagfényes ég is egészen elképesztő a Mátrában. Mindig későn alszom el, és nyitott ablaknál, de betakarózva alszom. Itt, higgyétek el szükség van a takaróra hajnalban, mert kellemes a levegő és reggel pedig madárcsicsergésre ébredhetek.

Ha nem hiszitek el, mindazt amit fent írtam, akkor gyertek a Mátrába, járjatok utána!
Nagyszerű erdei élményprogramokat foglalhattok itt:

További szép nyarat nektek, akár a Mátrában terezitek a nyaralást, akár máshol!

Csak csináld – magadért!

Mosolygós napot, kedves Olvasó! 

Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem!

Kövess Facebookon és Instagramon is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.