Ne engedd!

Esik az eső. 

Na és?

Ne engedd, hogy elrontsa  kedvedet. Ne engedd, hogy elszúrja a programodat. Esőben is indulj el, menj! Ahogyan az esőcseppek a végigcsorognak a szélvédőn, úgy halad az élet is. Csendesen, vagy hevesen.

Nem áll meg az élet. Te se állj meg. 

Nézz előre. Sohase hátra. De a legfontosabb, hogy használd ki az adott napot, órát, percet!

Sose engedd, hogy a jelen túllépjen rajtad. Ne hagyd, hogy az élet kifolyjon az ujjaid közül, mint a homok. Élj! Érted? Élj! Ne hallgass azokra a kishitűekre, akik a jelent zálogként adják a holnapért. A jelen a tiéd, barátom. Becsüld meg!

(Alkyoni Papadaki)

Nézheted az esőcseppeket és törölgetheted a könnyedet, sírhatsz a múlt miatt. Sírj, ha úgy érzed, kell. De aztán szedd össze magad, légy erős. Letörhet az eső, lehet rossz a kedved. De aztán vedd észre magad. Emeld fel a fejed és mosolyogj, mert ez csak eső. Nem lehet akadály. Eláll majd az eső és kisüt a nap, mert a felhők felett pedig mindig kék az ég! Bánkódhatsz amiatt, hogy milyen nehéz és nem tudod, hogyan és mikor sikerül végre már… de tudnod kell, az, hogy meghoztál egy döntést, ez a legfontosabb lépés, megvan a jó irány. Ne engedd, hogy elvegye az eső vagy bármi más a kedvedet, haladj tovább az utadon. Ne engedd, hogy letörjön vagy letörjenek.

A hozzáállásodat bármikor megváltoztathatod. Ha esik, te csak húzd fel a vicces gumicsizmát, vegyél kezedbe egy színes esernyőt, vagy csak húzd a fejedbe a kapucnit és szaladj. Igen, lépj bele, ugorj bele a pocsolyába! 

Pont mint gyermekként. A kisgyerekektől rengeteget tanulhatunk. Például a legfontosabbat: ÉLVEZD A JELENT!

Ne járj fel és alá savanyú arccal, mintha szüntelenül valami szerencsétlenségre várnál! Gondolj azokra a jó dolgokra, amelyek előtted állnak, és ne engedd, hogy észrevétlenül elhaladjanak melletted!

(Ben Carson)

dscf4294.JPG

 

Írta: Deák-Ember Ágnes

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.