Miért nem teszed le?

Kifejezetten szeretem azokat a helyeket, ahol nem tudok telózni… Nincs ugyanis mobilinternetem, és nem is hiányzik. Örülök neki. Bár magamat is függőnek tartom, de így sokszor rákényszerülök, hogy ne nézegessem a mobilomat, illetve figyelek is rá, hogy letegyem többször.

Mert ha folyton a kezedben a telefon, hogy tudsz figyelni??

Utálok telózni – ragadt meg a fejemben a mondat Szakács Gergő új klipjéből. És akkor miért nem teszed le a mobilt? -teszem fel a kérdés magamban. Nekem szokásom, hogy azt mondom, vagy ráfogom, hogy munka miatt .. – például mikor nincs ötletem, ihletem egy cikk íráshoz, akkor elolvasok egy-két másikat, meg kommenteket, mert volt már olyan, hogy utóbbiból született meg egy hosszabb gondolatmenetem és írásom. De legtöbbször ha így olvasgatok, vagy teljesen összezavaradom, vagy elkeseredem, mert A, semmitmondó írások, B. dühös kommentelők C. butaságot tükröző kommentek D. az előbbiek mind egyszerre jönnek szembe.

Amikor jól szórakozom a telefont görgetve, az nagyon-nagyon ritka. Így aztán egyre többször rakom le, vagy teremtek olyan programot, amikor muszáj letennem.

Olvasok, elmegyek a gyerekkel edzésre, sétálok az erdőben, cikket írok, filmet, sorozatot nézek, beszélgetek!

Ezek mind olyan programok, amikor nem nézegetem a telefonomat.

Az utóbbit szeretném kiemelni: Beszélgetés

Hogy tudsz úgy beszélgetni, ha nem teszed le a mobilt?

Sehogy. Nem figyelsz, nem reagálsz, nem vagy ott…

A másikat bosszantja, – mert biztos, hogy idegesíti, akkor is, ha nem mondja- a görgető mozdulat, és nem hinném, hogy te bármi érdekeset találsz, hiszen akkor nem görgetnél, görgetnél, hanem megállnál, olvasnál.. Miért érdekel, mi történt Kiss Marika életében, amikor egész évben egyszer ha találkoztatok, nem is beszéltek..?!

Miért fontosabb ő mint a férjed/ gyereked/barátnőd/ barátod/ szüleid, vagy bárki, aki épp ott van melletted??!

Hú, jól érzed, hogy ingerült vagyok ezzel a témával kapcsolatban, de persze, hozzá kell tennem, hogy nekem is van min javítani. Nagyon rosszul tudom érezni magam, amikor a kisfiam szól rám.

Hogy miért van megint a kezemben, miért nem teszed le a mobilt , tedd el, sőt van, hogy el is veszi.

Persze ettől megint dühös leszek, mert ő ne mondja meg, mit csinálok!

De különben meg igaza van. Tudom.

És tényleg mit várunk a gyerekektől, ha mi is folyton a telefont bújuk?

Nem csak a fiatal generációt, az idősebbeket is teljesen beszippantotta a Facebook, amin igazából semmi fontos nincs. Én úgy gondolom, ha tartunk időnként egy kis digitális detoxot, -de ha nem kattintunk Face-re, Instára, már az nagyon nagy lépés!! – akkor azzal csak nyerünk!

Tedd meg! Tudatosan tedd le a mobilt! Utána egyre többször sikerül majd!

Csak csináld magadért!

Mosolygós napot, kedves Olvasó! 

Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem!

Kövess Facebookon és Instagramon is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.