Annak látod magad, aki szeretnél lenni, vagy aki vagy?

Sokszor téves képet látunk a tükörben. Nem annak látod magad, aki vagy? Vajon, miért?

Megvan, hogy a 10 évvel korábbi fotóidat látva azt mondod, de jól néztem ki, milyen csinos voltam? De akkor is ezt gondoltad? Nem. Mert mindig bántjuk magunkat. Nagy a hasam, nagy a combom, a hajam is milyen… 

Te vajon olyannak látod magad, amilyen vagy vagy olyannak, amilyen szeretnél lenni? 

Van különbség a kettő között. És amíg hazudsz magadnak, addig nem leszel jól. Lehet, hogy egy darabig igen, de az út végén újra ott állsz majd és megint rájössz, a lényeg, hogy el kell fogadnod önmagad! 

Néztem egy filmet, amiben a nő egyszer csak másképp kezdett saját magára nézni. Ugyanannyi kiló volt, ugyanúgy nézett ki, ám valami megváltozott… fejben! 

Ha átkattan valami és elkezdünk magunkra úgy tekinteni mint egy gyönyörű nőre, akkor az egész kisugárzásunk is megváltozik. Csinosabb ruhákat veszünk fel, bátrabban mosolygunk, lazábban beszélgetünk…

A film végén aztán felismerte a nő, hogy semmit sem változott a külseje, mindvégig ugyanaz a molett nő volt, csak ő akart másnak látszani… Nagyon tetszik a mondat amikor a nő pasija (mert olyan hozzáállással, magabiztosággal, ami ennek a nőnek lett, könnyen bepasizott!) azt mondja :én végig láttalak! 

Ő végig a nőt látta, az összes szerethető tulajdonságával együtt. A humorával, a nevetésével, azzal, hogy lehet vele bármiről beszélgetni, azzal, hogy el lehet vele menni egy étterembe, ahol nem (csak) salátát fog rendelni, aki jóízűen eszik, élvezi a szexet, élvezi az életet és nem azon kesereg, morog, panaszkodik, hogy nem lapos a hasa. 

Az tetszett ebben a vígjátékban, hogy önmagáért csinálta a nő. És azt utálom ebben a mai világban, hogy másoknak akarunk megfelelni. Megkérdeztem egy személyi edző ismerősömet a minap, mert hát ő csak tudja… és sajnos megerősített a gondolatmenetemben:

“a nők a külvilág és a férjnek való megfelelés miatt jönnek edzeni “

-ezt mondta. Ez engem végtelenül elszomorít, mert olyan jó lenne, ha magukért tennék… írtam vissza. “Akad olyan is” – válaszolta. 

Sok-sok gondolat megfogalmazódott bennem a Norbi-videó meg annak utóhatása kapcsán. Azért érdekes, elgondolkodtató ez a nagy felháborodás is. Én egyetlen mondatot írtam az oldalamon az egésszel kapcsolatban, és ezt ma is állítom: A pasi aki szeret, az téged szeret, úgy, ahogy vagy. Ha mosolyogsz és csillog a szemed, mert jóban vagy magaddal ( és ez mindig érződik kifelé!!) akkor imádni fog, nem akar mást.. 

Ha te jól érzed magad, akkor a közös programok is nagyszerűek lesznek, legyen az csak egy séta, egy beszélgetés, egy közös vacsora. Tudtok majd nevetni, tudtok egymásra figyelni, tudtok a jelennel foglalkozni és a közös, szuper élmények számát növelni. 

Biztos vagyok benne, hogy az marad majd meg, milyen jól éreztétek magatokat, és fogalma sincs hogy a ruha rajtad S-es vagy nagyobb méret. 

Azért mozogj, azért étkezz egészségesen, hogy te jól érezd magad a bőrödben. Igyál sok vizet a ragyogó bőrért, de a legszebbé az elégedett mosolyod tesz majd!

Csak Csináld! Mosolygós napot! 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.