Győzött a kíváncsiság! Megnéztem a Szex és New York új részeit

Kiváncsi voltam, mint sokan mások és megnéztem a Szex és New York új részeit. Több infóra vágytam annál, hogy öregek, érdekelt, hogy mit hoznak ki az alkotók a régi szereplőkből és milyenek az új karakterek.

És egyszer csak…

Megnéztem. De ez nem a Szex és New York. Igaz, hogy ugyanazok a szereplők, mint a korábbiban – bár Samantha nagyon hiányzik, ő volt a legjobb, a legviccesebb, a legüdítőbb jelenség.. – de ez pár rész már egyáltalán nem olyan, mint volt, nem hozza azt az érzést, nem igazán szórakoztató. A címe is más, és talán érdemes más szemmel nézni. Ha így teszünk, akkor talán fog tetszeni az És egyszer csak elnevezésű sorozat.

Nyilván…

Öregedtek a szereplők. Na, de ennyit?! Azért nagyon túltolták ezt az öregek vagyunk témát, egészségügyi problémák és halál.., erről szólnak az első részek. Ráadásul 55 évesen nem kellene úgy kinézni, mintha 65-70 évesek lennének. Főleg Steve, Miranda férje lett szörnyen túlzóan beállítva. És Carrie-t is fura az egyik jelenetben bottal látni, csípőműtétre készülni.

A hajfestésről is beszélnek, hogy legyen-ne legyen… Amúgy szerintem Mirandának jól áll az új frizura. Carrie-nek nem kellett volna talán erőltetni ezt a nagy loboncot, a tüllszoknyán pedig rendesen kiakadtam… Én sok mindenre mondom, hogy oké, miért ne, meg nem életkor függő és hajrá, ha jól érzed magad benne, de szerintem 55 évesen az a hatalmas tüllszoknya azért az már nagyon nem!

Mondjuk a ruhák többségét egyáltalán nem értem. Túl sok, túl színes, túl slampos…- ha Carrie-t nézem. A másik két régi főhős Charlotte és Miranda csinosan öltözködnek. Utóbbival kapcsolatban egy egész másik szál lesz totál érthetetlen, mert eddig szó nem volt róla, hogy az életben köztudottan leszbikus színésznő sorozatbeli karaktere nemcsak a férfiakhoz vonzódna… Charlotte mondjuk alig változott, a botox persze látszik, de ezért én nem bántanám őt illetve őket. A karaktere is olyan mint volt, a sipítozós, de azért aranyos, szervezkedős anyuci.

Akik nem ezt várták a sorozattól, azokat nem is értem, olyan szempontból, hogy nyilván nem állhat meg az idő, és nem is haladhat visszafelé.. nem szólhat megint a bulizásról, a fűvel-fával lefekszünk sem lehet a téma, bár a magassarkú azért maradt… (no comment.)

Csak (még) egy spoiler – amit már úgyis mindenki tud

Big meghal. Az első részben. Ez azért annyira durva kezdés, és legtaglozó és borzasztó. Ezt miért kellett? Elmúlás, gyász. Így természetesen nem bír humoros lenni az új sorozat. Szerencsére a harmadik vagy inkább a negyedik résztől már nem erről szól, de az első két rész nagyon szomorú.

Ezt úgy kell nézni mint egy új sorozatot

Általában a második részek nem túl jók.., azok a filmek is, ahol az új részben mások a szereplők, általában nem sikerülnek igazán jól. Itt a 3 főszereplő ugyanaz, aki volt, (csak épp a 4.nek fájó a hiánya, meg a sztori is érdekes, semmilyen, amivel kiírták..) viszont a sorozatba kerültek bőven új szereplők is, akiket nehéz hovatenni, megszokni.. Ha úgy tekintek rá, mint egy új sorozatra, akkor nézhető, de a fő jellemzője – ami engem idegesít vagy bánt- az És egyszer csak évadnak, hogy most egyáltalán nem tudunk nevetni. A vicces, vidám Szex és New York sorozat helyett most kapunk néhány furcsa (valaki szerint egyenesen borzasztó) részt. Pontosabban 10 full tömény részt, mindent is belezsúfolva, a szivárvány összes árnyalát….(és most nem a ruhákra gondolok).

Túl sok

Sokszor túl erőltetett, a hülye ruhák, az ellentmondásos szövegek, a problémák éppenhogy kezelése nem tetszett, ahogy az új szereplőkkel hozott sztorik sem. Nem azt mondom, hogy rossz a sorozat. Csak olyan, mintha az alkotók úgy gondolták volna, hogy úgyis meg fogják nézni a nézők a Szex és New York új részeit, a folytatását, … mert kíváncsiak. És akkor adjunk nekik: mindent! Mindent belenyomtak ebbe a pár részbe és talán nem kellett volna…

Egy jó van benne

Elgondolkodtató. Nem a szereplők gondolatai. Inkább a nagy egész. Mert nem árt elgondolkodni azon, hogy milyenek leszünk 10-15-20 év múlva. Honnan jöttünk, hol tartunk most, és hova vezet vajon az utunk. Milyenek leszünk kívül és belül, mi lesz a fontos, hol és főleg kikkel leszünk.

Minden változik. Az élet nem áll meg. Mindig történik valami. Ne sodródj, hanem élj! És irányítsd te az életedet! Amennyire tudod.

Tedd meg, ahol tudod, hogy azt választod, amit szeretsz, hogy úgy élj, ahogy neked jó!
Csak magadnak kell megfelelned! Visszafordítani már nem lehet az időt. Úgy élj, hogy ne bánj meg semmit és ne hagyd ki, amit szeretnél!

Élj, szeress, nevess!

Ha nem akarsz szomorkodni, vagy bosszankodni, inkább nevetnél, illetve ha egyáltalán nem vagy kíváncsi az És egyszer csak részekre, Carrie-ékre, hanem egész más jellegű sorozatokat néznél, akkor tedd azt!
Ajánlok pár nagyszerű sorozatot nektek:

A főszereplők idősek, de ez egy vicces, jópofa, szókimondó és remek sorozat sok-sok résszel: (nekem a Jane Fonda által alakított Grace lányai a kedvenc szereplőim, főleg az ironikus Brianna)

Grace és Frankie

Elgondolkodtató, nehéz témákat feszegető, nem vidám, de abszolút leköti az embert, egy nagyszerű minisorozat egy anyáról:

Egy szobalány vallomása

És még egy ami, most nagy kedvencem, mert annnnnyira szépek a képsorok és izgalmas a sztori. Egy szexi spanyol sorozat, (egyáltalán nem szappanopera! vagy nyálas, tényleg érdemes megnézni, párhuzamos idősíkokon zajlik és nagyon szép és szokatlan sztori) egy különleges romantikus történet, ami leginkább a kettős életről szól, arról, hogy lehet két embert egyszerre szeretni.

A móló (El embarcadero)

Ezen még gondolkodom, hogy megnézzem-e.., nem biztos .., de valakinek tetszhet: Egy koreai sorozat, ahol gyermekeknek való játékokat játszanak a szereplők, csak éppen itt aki veszít, az meghal. Érdekesnek tűnik, nem mindennapi és azt mondják, jó sorozat.:

Nyerd meg az életed (Squid Game)

Ne feledd, azt válaszd, ami neked tetszik! Ha nevetnél, nevess, ha érdekes történetre vágysz, keresd azt, de semmiképp se bosszankodj azon, hogy milyen lett az És egyszer csak, hogy talán jobb lett volna, ha hagyják hogy a régi Carrie, Miranda és Charlotte maradjon meg az emlékeinkben. Igazából ők fiktív szereplők.

Te vagy az, aki élsz és döntesz,

például, hogy nézed vagy nem nézed, hogy olvasol vagy sétálsz vagy egész mást csinálsz inkább…

Csak csináld- magadért!

(képek: Pinterest)

Mosolygós napot, kedves Olvasó! 

Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem!

Kövess Facebookon és Instagramon is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.