Hobbinak indult mára vállalkozás! – Interjú

Kitalálta, megvalósította és mára teljesen beszippantotta őt ez a világ, az élete és a munkája egyaránt a horgolás. Elindította a vállalkozását és ma bemutatkozik a blogomon.

Akinek az inspiráló történetét olvashatod:

Szentesi Eszter – innovatív horgoló, a Bármitartó alapítója ( www.barmitarto.hu )

Milyen gondolattal indultál neki a vállalkozásodnak? Mesélj kérlek a kezdetekről és a termékedről! Úgy érzed, sikerült egyedit alkotnod és megvalósítanod az elképzelésed?

A kezdetek kezdetén egy egyszerű hobbinak indult a pólófonalas horgolás. Aztán rájöttem, hogy valami hihetetlen sikerélményt ad ez a hobbi, főleg azokban a pillanatokban, amikor más területen éppen kevésbé éreztem magamat sikeresnek. Némi gondolkodás után létrehoztam magát a Bármitartó márkát. Az pedig, hogy ezek a Bármitartók másoknak is tetszenek, különlegesen jó érzéssel töltött el. Emiatt elkezdtem megrendelésre horgolni, és ezzel párhuzamosan szerettem volna, ha másoknak is ugyanilyen sikerélményei lennének, ezért teljesen házi körülmények között oktatóvideókat kezdtem forgatni, és létrehoztam egy tematikus Facebook csoportot.

Ezek egyrészt kifejezetten örömet okoztak, másrészt pedig folyamatosan arra sarkalltak, hogy fejlődjek és kifundáljak valami jópofa dolgot. Egy idő után pedig ez a kreatív gondolkodás vált hangsúlyosabbá számomra, és egyre inkább élveztem az ötletelést.

Rengeteg időt töltöttem azzal, mit honnan szerezzek be, hol kaphatom meg a legjobb minőségű alapanyagokat, eszközöket, mivel lehetne még összehozni a pólófonalat, hogyan lehetne ebből az egészből valami mást, valami újat kihozni.

Még alig pár hónapos volt a vállalkozásom, amikor bemutattam az általam tervezett horgolható faalapokat, ami az első perctől óriási siker volt. Ez volt az a nap, amikor már magam is éreztem, hogy a Bármitartóban komolyabb lehetőségek vannak.

Azóta a videósorozat közel 100 részes lett, a Facebook csoport pedig hazánk legnagyobb tematikus, pólófonalas csoportjává nőtte ki magát, a Bármitartó webshopban pedig olyan termékpaletta található, amely valódi segítséget és inspirációt adnak a pólófonalas hobbihorgolóknak tudásuktól függetlenül. Folyamatosan bővül a viszonteladó üzletek száma is, így országszerte egyre több helyen lehet megtalálni a Bármitartó termékeit a horgoló társak legnagyobb örömére.

Bármit is hoz az élet, úgy érzem, sikerült maradandót alkotnom.

Felmerült-e bármilyen nehézség, hogyan sikerült túllendülni rajta, mi lett a megoldás?

Nehézségek mindig vannak. A legnagyobb nehézség abban volt, hogy semmiféle vállalkozói tapasztalattal nem rendelkeztem, így a biztos keretek között működő alkalmazotti létből kilépve kellett egy teljesen ismeretlen, bizonytalan talajon helytállni. Ott, ahol eleinte egy személyben kell fotósnak, marketingesnek, videósnak, logisztikusnak, pénzügyesnek, grafikusnak és még ki tudja mi mindennek lenned. A rád szakadt hárommillió feladat mellett pedig ezt mind össze kell egyeztetni a családdal is. Sokáig komoly belső harcok voltak ezek, de úgy érzem mára sikerült összhangba hozni a dolgokat, melyben óriási szerepe van a férjemnek és az engem körülvevő hasonló cipőben járó vállalkozó barátaimnak.

Folyamatosan újabb ötletekkel, projektekkel állsz elő, nincs megállás és igaznak tartod a mondást, hogy csak elindulni nehéz? Hol tartasz most, mire vagy a legbüszkébb? Mi a legújabb és /vagy a legkeresettebb terméked? 

Rengeteg minden alakította az eddigieket. A legbüszkébb a Facebook közösségemre vagyok, akik rengeteg inspirációt adnak nap mint nap. Értük igazán érdemes ezt az egészet csinálni. Amikor kapok egy kedves üzenetet vagy felhívnak telefonon, hogy megváltozott az életük, és micsoda boldogságot hoz a mindennapjaikba ez a közös hobbi, akkor az igazán felemelő.

Értük érdemes ötletelni vagy kutatni, fejleszteni az újabb és újabb minőségi alapanyagokat. Amire jelenleg a legbüszkébb vagyok, azok a sajátmárkás Bármitartó LIGHT pólófonalak, melyek ennek a fajta hobbinak a top élményét nyújtják.

Lépésről-lépésre haladni vagy csak akkor belevágni, amikor már minden összeállt, mi a te álláspontod? Milyen tanácsod lenne azoknak, akik még dédelgetik az álmukat és nem léptek a tettek mezejére?

A lépésről-lépésre híve vagyok. Azt hiszem sohasem lesz tökéletes pillanat, így akkor kell lépni, amikor lehetőség van rá. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem kell előre tervezni. De kell! Sőt, gondolatban legalább két-három lépéssel mindig magad előtt kell, hogy járj, mert így tudsz mihez igazodni.

Inkább arra gondolok a tökéletes pillanat kapcsán, hogy el lehet indulni „félkészen” is, aztán pedig majd szépen apránként alakulnak a dolgok. Egy webshop például sosincs készen, de ha azon keseregnék, hogy még mindig nem „tökéletes”, akkor még most sem indítottam volna el.

Másoknak is ezt tanácsolnám. Legyenek biztos alapok, reális célok, tartalékok, megfelelő piac- és önismeret, nyitottság a változásra, a többit pedig majd szépen lassan alakul.

Elérhetőségek:
Bármitartó webshop: www.barmitarto.hu
Facebook: https://www.facebook.com/barmitarto/
Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/polofonalazzvelunk/
Fotók: Mia Baté

Köszönöm az interjút! 

További sok sikert kívánok!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.