Last minute vagy megúszós adventi naptár

Karácsonyi hangulatom nem igazán van még, és pepecselni sem volt most sok kedvem, de azért mégis szerettem volna, hogy legyen a kisfiamnak meg az élmény, amikor reggelente álmos szemmel indul és nyitogatja az adventi naptár fiókjait. Csak megúszós adventi naptárnak nevezem, de azért cuki lett és hát a lényeg a lényeg, örülni fog neki a gyermek!

Szóval, az volt a kívánság, hogy gyufásdobozos legyen. A korábbi években megtetszett neki ez a fajta DIY adventi naptár, nem a zsebes vagy az ablakos, hanem ez a kis fiókos megoldás jött be a legjobban neki.

Viszont csak 15 db gyufásdobozt találtam itthon. Ezeket is ( pszt!) csak úgy festettem le pirosra, hogy csak azokat a részeket, amik látszanak. Az volt az elképzelésem, hogy szalaggal átkötve úgy fog kinézni az egymásra ragasztgatott sok gyufásskatyula, mint egy nagy ajándékdoboz. A maradék 9 darabot pedig végtelenül egyszerűen oldottam meg, fogtam egy teásdobozt, ezt bevontam piros színespapírral, majd mintás celluxxal díszítettem picit és abba rakosgattam bele 9 darab kis meglepetést. (itt legalább lehetett picit nagyobbakat is pakolni) Ráírogattam a számokat a dobozra, majd be is jelöltem, hogy itt nyílik. Egymásra helyeztem a két dobozt és végül csak a tetejére került egy masni és kész.

És hogy mi került bele?

Létezik adventi naptár csoki nélkül! Erről már írtam, mutattam, mennyi egyéb kis meglepetéssel kedveskedhetünk a gyereknek. Idén sem került bele csoki, de édesség igen, sőt most szinte csak cukorkák és matricák váltogatva. Ezeket pakoltam az adventi naptárba:

Tavaly egyébként mesék (nyomtatott A4-es lapon téli, fenyőfás, karácsonyi mesék) kerültek az adventi naptárba. Idén ilyen lett az én megúszós adventi naptáram. Várom, hogy láthassam a kis mosolyt az arcán, amikor megtalálja a meglepetéseket.

Ti is készítetek? Nálatok milyen lett az adventi naptár?

P.S.: Jövőre lehet beszerzek egy olyan fiókos fadobozkát, amilyen a kezdőképen szerepel. Bár … azért jó készíteni is.. 🙂 , na, még lesz időm kitalálni következő decemberig…

Adni jó! Kellemes adventi készülődést, várakozást!

Csak csináld!

Mosolygós napot, kedves Olvasó! 

Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem!

Kövess Facebookon és Instagramon is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.