Nem kell korona!

2020-ban többet beszéltünk a koronáról, mint eddig bármikor. Hallani sem akarunk már róla. Nem akarok koronát. Tűnj el, korona!

Mérges vagyok, hogy ilyen sokat ez a téma. Akarva-akaratlanul előjön a korona. Ez a vírus nem hagy minket:

-tervezni

-szórakozni

-aggódás/félelemmentesen élni

Egyik rosszabb, mint a másik. Tervezés és célok kellenek, ahogy kihívások és pipák is a boldogságunkhoz, a sikerélményekhez. Szórakozni is kell(ene) és kimozdulás nélkül azért nem ugyanaz, csak a nap töredekében tudjuk megvalósítani otthon. El tudjuk szórakoztatni magunkat rövidebb-hosszabb ideig, de gyakran ismétlődnek a tevékenységek, mint pl. zenehallgatás, sorozatbámulás, süti sütés, evés, online csevegés, filmezés.

A két legjobb dolog az életben 

Az, hogy már a gyerekeink is aggódva kérdezgetnek minket, a szüleinkről nem is beszélve, cseppet sem öröm, inkább olyan dolog, ami nélkül szívesen meglennék, sőt még egy igazi koronáról is szívesen lemondanék, ha ezt elkerülhetném. Utálom, hogy a hírek nagy része a koronavírusról szól, egész évben. Nem csípem, hogy alig dolgoztam 2020-ban. Én szeretek bemenni a munkahelyemre és mosolyogni a vendégekre és beszélgetni velük és segíteni nekik, ha kérdésük, kérésük van. Mostanában vagy az hangzott el, hogy de jó, hogy nincs rajtunk maszk, hol pedig hogy miért nincs maszk rajtunk? Most pedig újra mindenki maszkot hord szinte mindenhol és még kitudja meddig. Nem bánom én a maszkot. Hordjuk persze. Koronát nem szeretnék.

Sajnos azonban itt van velünk. Itt van ez a fránya vírus és idéntől mindenkinek mást jelent majd ez a szó, hogy korona.

Még a vírustagadók számára is, akik fel nem foghatom, de még mindig vannak közöttünk. Én azt tudom, hogy köszi, elég volt, nagyon várom a végét ennek a víruszidőszaknak.

Szeretnék tanulni ebből az évből. Szeretném, ha mindenki ki tudná mondani:

Rájöttem, mi az igazán fontos.

Tudom, hogy nem kell korona a fejemre, nem fontos az arany, a csillogás, a gazdagság. Helyette szeretnék inkább újra mosolyt látni az arcokon, szeretném nyugodtan megölelni azokat, akiket szeretek. Szeretnék minél több időt tölteni azokkal emberekkel, akik fontosak számomra.

Bízom benne, hogy így lesz. 

Korona ide vagy oda, királyok és királylányok vagyunk, mert túléljük ezt az időszakot, és közben segítünk, ahol tudunk és kedvesek, törődőek vagyunk másokkal.

Tudnunk kell pozitívan előre nézni, minden rendben lesz! Tanuljunk 2020-ból! Be kell látnunk, nem volt a legjobb év, de jó dolgok is történtek! Az igazán fontos dolgok ott vannak velünk, akkor is, ha most egy másik korona is jelen van…

 

Mosolygós napot, kedves Olvasó! 

Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem!

Kövess Facebookon és Instagramon is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.