A két legjobb dolog az életben 

Szoktál gondolkodni az életen? Mi a célja a napoknak? Hogy töltöd az életedet? Úgy, ahogy szeretnéd vagy csak sodródsz? A legjobb, ha célokat, kihívásokat állítasz fel magadnak és sorban megvalósítod, illetve ha csak spontán jól érzed magad attól, amit csinálsz!  Szerintem ez a két dolog a legjobb az életben, amihez nem kell más, csak TE! Ha a két dolog ötvöződik, az a hab a tortán!

 

– Elhatározni és megvalósítani

 

Imádok listát írni és még jobb érzés kipipálni a rajta lévő dolgokat. Érdemes olyat írni, ami egyes szám első személyben megfogalmazott cselekvés és konkrét határidőt is írsz hozzá.

Most nem saját, hanem a férjem példáját hozom. A múlt héten a következőt írta fel képzeletbeli listájára, -mert a lényeg, hogy megfogalmazzuk magunknak!-:

7 nap alatt 7 tekerés, összesen min. 200 km

Tudja nagyon jól, hogy mások akár 100 km-t is letekernek egy nap alatt…, de nem szabad foglalkozni másokkal és másokhoz hasonlítgani magunkat.

 

A kihívást magunknak állítjuk fel.

Aztán nekünk kell teljesíteni!

 

 

Persze nem muszáj, semmi sem kötelező… de az elhatározás visz előre! Meg az akarat, a kitartás. A “nem adom fel”!

Mert kiskapuk, kifogások mindig lehetnek, mindig vannak.

Mondhatod, hogy:

á, ma túl hideg van!

ó, nem mondtam hogy minden nap tekerek, csak azt hogy, 1 hét alatt 7x.., inkább megyek holnap kettőt.

Aztán nem mész, mert itt könnyű feladni. Amikor már nem az elhatározás szerint haladsz, (ezért fontos, hogy pontosan megfogalmazd, mit is akarsz elérni!!!) akkor a következő lépés hamar az lehet, hogy

á, hagyjuk az egészet. 

A másik opció, hogy nem agyalsz! Nem keresed a kiskapukat, nem a hogyan-nal foglakozol, hanem elindulsz,

CSAK CSINÁLOD!

Élvezed, ahogy napról-napra gyűjtöd a pipákat, élvezed, hogy egyre erősebb vagy és növeled a kitartásod, az önbizalmad.

Hajt előre a cél!

 

Az egyik legjobb dolog életben, ha van célod!

Valósítsd meg az elképzeléseidet! Csak csináld!

 

– Spontán jól érezni magad!

“Jó, hogy élek és én is jól vagyok!”

Annyira jó érzés, átmozgatni a testrészeinket, hidd el, hogy jobban indul a nap, ha egy kis tornával indítod. Kapcsolj be egy zumba videót, vagy egy 15 perces edzést. Nem kell sok, de máris érezni fogod azokat az izmokat, amiket a kanapén fekve nem. A másnapi izomlázat se bánd, tudod majd, hogy jól dolgoztál! Megszűnik a fejfájás és mosolyogni fogsz a nap hátralévő részében, s nyugodtabban eszed meg este a csokidat.

Nem kell lemondanod dolgokról. Élvezd az evést, ne csak rohanj, ne csak annyiból álljon egy étkezés, hogy bekapsz vagy befalsz valamit és nem is érzed az ízeket. Add meg a módját. Rendezd el szépen a tányérodon az ételeket, legyenek rajta zöldségek, legyen minél színesebb. Akár fotózd is le a gyönyörű gyümölcssalátát, minden jóval megrakott zabkását, de egy szendvics is lehet különleges, tartalmas, szuper. Válaszd azt, ami neked a legjobb! 

Ülj le és étkezz lassan. Beszélgess az asztalnál. Nevess. Hallgassatok zenét.

Ezek olyan apróságok, mégis annyit hozzátesznek egy naphoz:

-táncolj a konyhában

-nézz meg egy (karácsonyi) filmet, sorozatot

-készíts valami szép dekorációt

-süssetek sütit, igyatok forró csokit

-társasozzatok

-rajzolj, színezz

-írd ki magadból

-rakj rendet egy fiókban /a szoba egyik sarkában..

-jógázz/zumbázz/tornázz/biciklizz …

-menjetek egyet sétálni, túrázni

A legjobb, ha ezeket nem is tervezed, csak éppen eszedbe jut, hogy á, azt a klassz receptet ki kell próbálnom, és már veszed is elő a hozzávalókat vagy hú, de jó ez a zene és már táncolsz is. Ahhoz, hogy jól érezd magad, nem kell más, csak Te! 

 

Csak csináld, érezd jól magad! 

 

Ha süt a nap, minden könnyebb, de tudnod kell, hogy csakis rajtad múlik, jól érzed-e magad a bőrödben.  Ne hisztizz, ne sajnáld magad. Tudom, hogy nem egyszerű most a helyzet. Tudom, hogy úgy érzed, mérges vagy, mert másnak sokkal rosszabb, sokkal nehezebb, kilátástalanabb a helyzete, neked -szinte- semmi okod letörtnek lenni. Állj, stop! Felejtsd el, hogy baj az, ha néha rosszkedvű vagy. Mindenkinek nehéz. Mindenkinek másképp az. TE nem vagy más helyében, neked a te problémád a probléma és neked azt kell megoldanod.

Mindenki tehet azért, hogy mosolygósabb legyen. Ha neked jobb, talán azzal adhatsz másoknak is. Plusz erőt, plusz tenni akarást, plusz energiát, plusz jókedvet. Nem neked kell megoldanod más gondját, de te se várd mástól, hogy majd ő segít neked. Nem fog. Nem tud.

Te rázd fel magad! Érezd jól magad. Csinálj olyat, amit még nem. Legyél spontán!

Tervezni – nem tervezni. Van, akinek az egyik, van, akinek a másik, és más valakinek meg mindkettő kell. Mindenkinek mástól lesz jó az élet. Még szerencse, hogy nem vagyunk egyformák!

 

A változatosság fontos. Variáld a két fenti legjobb dolgot vagy válassz egyet, a lényeg, hogy ne unatkozz, érezd jól magad! Rajtad múlik! 

 

Csak csináld!

 

Mosolygós napot, kedves Olvasó! 

Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem!

Kövess Facebookon és Instagramon is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.