Mi köze Zac Efronnak a környezetvédelemhez?

Zac Efron neve akár bevallod, akár nem, biztosan számodra is ismerős. Nem éneklő kisfiú már és nem is szexi izmokkal rendelkező Baywatch sztár, viszont nagyon is szerethető, sokkal szimpatikusabb formáját hozza a Netflixen elérhető dokumentumsorozatában, ami a környezetvédelemről szól.

Mielőtt még elmerülünk a karácsonyi témájú filmekben vagy azok mellett is, érdemes időt szánni a Down to Earth with Zac Efron című (magyarul Zac Efronnal a Föld körül) 8 részes dokumentumsorozatra. Az érdekes témákat, a lenyűgöző képi világot, a szórakoztatást emelném ki, de minden részben tanulhatunk újat a fenntarthatóságról és környezetvédelemről szóló részekből. 

 

Zac Efrontól? Teszed fel a kérdést…

Meg fogsz lepődni, mert a színész nagyon is tisztában vele, hogy ő nem fog tudni sok okosságot hozzáfűzni a témákhoz, ezért felkéri Darin Olien egészséggurut, hogy utazzon vele. Sokat nem tudunk meg a dokumentumfilm másik szereplőjéről, az hangzik el, hogy egy régi barát, egy podcastben elhangzottak miatt lett szimpatikus az életvitele Zac számára, illetve írt már egy könyvet Superlife címmel az egészséges életmódról, vegán és érdekes meglátásai vannak, különösen érzékeny, kicsit elvont ember. 

 

Mik a témák?

Minden részben máshova utazunk, a csodálatos Izland az első helyszín, de Európától-Dél-Amerikáig bejárjuk a világ legkülönbözőbb pontjait, miközben kultúrákat, szokásokat, sajátos módszereket mutatnak be. Globális problémák, alternatív gyógymódok, környezetbarát megoldások kapnak helyet a dokumentumsorozatban. Párizsban az ivóvíz a téma, New York -ban a szennyezett levegő és a város zöldebbé tétele, Szardíniában a hosszú élet titka, továbbá Costa Ricán betekinthetünk egy ökofalu életébe, láthatjuk milyen károkat okozott a hurrikán Puerto Rico-ban, Londonban szemet szedtek és egy sikeres gasztrobloggernek köszönhetően tudtunk meg többet a vegán étkezés előnyeiről.

Rengeteg témát érintenek, elhangzanak tudományos megállapítások, de persze érdemes továbbra is szem előtt tartani, hogy ez nem a Frei dosszié… Azt megjegyeztem például, hogy 4600 féle burgonyafajta van a világon! Na, fogadjunk, hogy te sem tudtad?

Ha még mindig nem győztelek meg, akkor majd most!

 

Miért nézd meg? 

Hát Zac Efron miatt!

Dehogy! Csak viccelek. Bár cuki, szerintem jól áll neki a szakáll, meg amikor nem olyan nagy a haja.. Egyáltalán nem kövér, hiába lehúzták most sokan, hogy apuciteste van.., hát sok apuka szeretne így kinézni szerintem… Egyébként nem érdekelt, hogy néz ki, csak a szép kék szeme… Azt mindig szerettem nézni. A beszólásai miatt pedig jókat kuncogtam.

Wow! Awesome! It’s unbeliveble!  ( hű, bámulatos, hihetetlen! ) Ezeket minden részben többször elmondta. Vicces volt!

Ahogy az is, amikor elhangzott tőle, hogy nem jó Hollywoodban élni.., majd a következő mondat: nem fogok elköltözni, imádom! 

Hát így … , néha 1-2 őszinte pillanatot is láttunk Zac Efrontól, én legalábbis tényleg elhittem, hogy szeretne változtatni, tanult a múltjából. Az már egy lépés, amit most tesz, hiszen sokan követik őt, és ő most megmutatott számtalan dolgot, hogy mennyi mindent lehet tenni kisebb-nagyobb odafigyeléssel.  Azok közül, amiket láttunk, van rengeteg ami nem megvalósítható a házunk táján, viszont hiszem, hogy a kis lépések is fontosak! Érdekes volt, hogy elkalauzolt minket ezekre a helyszínekre.

 

A kaják! A tájak!  

Természetesen hol máshol, mint Michelin csillagos éttermekben ettek… de tetszettek a különleges menük meg az az élvezet, ahogy kóstolgatták a sztár séfek alkotásait. Még jobban csíptem a helyi különlegességeket: Szardínia és a házi készítésű ételek voltak a kedvenceim, meg a Costa Ricai részben látható gyümölcsök. Ebben a részben különösen megfogtak az állatmenhelyen dolgozó hölgy szavai, rááadásul édes majmok társaságában láthattuk, és érdekes volt megfigyelni, hogyan is kell helyesen szüretelni a banánokat. Az utolsó rész az esőerdőben játszódik, az ottani étteremben tálalt dolgokat is megkóstolnám, csak nem úgy, hogy még mozognak…. 🙂

Izland gyönyörű, imádom bármikor látom, egyszer remélem élőben is fogom… Csokit is készítettek ebben a részben, meg felvásárolták a fél boltot.

Voltak túlzások, na, de még egyszer: ez egy szórakoztató mégis érdekes környezetvédelemről szóló dokumentumsorozat, amiből tanulhatunk is! 

 

Fontos a pozitív példamutatás és én értékelem Zac Efron próbálkozását. Biztos vagyok benne, hogy számtalan fiatal rajongó követi őt elvakultan. Talán átjön számukra is, hogy mennyire fontos a környezetvédelem és a problémák helyett a megoldásra kell törekednünk, így működhet a fenntarthatóság. Földünk csodálatos, vigyázzunk rá!

 

Csak csináld!

 

Kiemelt fotó innen: https://www.imdb.com/

 

 

Mosolygós napot, kedves Olvasó! 

Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem!

Kövess Facebookon és Instagramon is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.