5 kajás film, amit meg kell nézned!

Szeretem a gasztronómia témájú filmeket, bár nincs túl sok, ami tényleg jó, nem elcsépelt, nem túl gagyi, vagy csöpögősen romantikus. Igyekszem néhány olyan kajás filmet ajánlani, amit még nem láttál és hidd el, ezeket meg kell nézned! Lenyűgözőek a képsorok az ételekről és a sztori sem hétköznapi, nem beszélve a szereplőkről! Ugye, hogy jól hangzik?! Na, lássuk a listát!

5 kajás film, amit meg kell nézned

Kezdhetném a Lecsóval vagy Ízek, imák, szerelmekkel, de nyugi, ezek nem fognak szerepelni (bár előbbi tényleg jó mese, de azért ettől kreatívabb vagyok!)

Az élet ízei

Ez a film jut először eszembe, ha kajás filmet kell megemlíteni, mert a mai napig nem tudom elfelejteni azt az omlettet… Igen, egy omlett, de olyan képsorokkal, hogy szinte érzed a szádban az ízét, az orrodban az illatát… hmmm

Szóval, ez a film nem biztos, hogy mindenkinek fog tetszeni, mert bár amerikai romantikus filmnek van nevezve, ez francia, meg indiai és kicsit hangos, és kicsit túlzó, de közben pedig annyira szórakoztató -szerintem. Helen Mirrent lehet benne nem kedvelni, de nagyon jól játszik, a fiatal főszereplőket pedig nem lehet nem szeretni. Ahogy a kisváros is bájos, ahol játszódik. Én nagyon szerettem.

A film leírását ide kattintva olvashatod el. A youtube-n is megnézhető a teljes film.

A séf (Chef)

A következő a listámon ez a 2014-es film, ami ma is abszolút megállja a helyét. Szól a főzés szeretetén kívül az apaságról, az utazásról, a barátságról, az életről magáról – social mediastul, mindenestül…

Én nem is értem miért, még csak most láttam, de nagyon tetszett és elkerekedett a szemem, milyen szereplők vannak benne! Klassz film, szórakoztató, végre elmondhattam, hogy nem aludtam el filmnézés közben…!

(Van egy Én, a séf c. film is, az egy francia film, és most nem emlékszem rá, ezért nem szerepel a listán)

Az ételművész

Azért Bradley Cooperben nem lehet csalódni! Ez egy komolyabb hangvételű film, bár ez is vígjáték, de mégis érzelmes történet, ami leginkább a második esélyekről szól. Motiváció is van benne bőven, erről már írtam korábban, nézd meg ITT.

És a filmet is, ha még nem láttad! Ide kattintva már nézheted is!

Julie és Julia – Két nő egy recept

Ezt a filmet igaz, hogy biztosan ismeritek már, de kihagyhatatlan egy kajás film listáról! Ha szórakozásra vágytok, esetleg receptekötleteket szeretnétek, akkor nézzétek meg! Ráadásul ez is telis-tele van pozitív megerősítésekkel, például, hogy találj rá arra, amit igazán szeretsz és csak csináld!

Nem is csoda, hogy már írtam róla egyszer, az első filmajánlóm volt a blogon! Ide kattintva újraolvashatod.

Vakrandim az élettel

Utoljára hagytam az egyik kedvenc filmemet! Ez egy német életrajzi film, amely igaz történeten alapszik. A főszereplő tinédzserként veszíti el a látását, súlyos látássérült lesz, csak 5%-os a látása, ám ő nem hagy fel az álmával, luxusszállodában szeretne dolgozni… Nem teljesen kajás film, de azért a szállodában erősen jelen van az étel-italkészítés, és ebben a filmben is éppen a konyhában zajlik le egy nagyon megható, bátorító, kedves jelenet. De egyáltalán nem szomorú,, sírós film, inkább vicces, köszönhetően a főszereplő srác barátjának/kollégájának, és nagyrészt mindenki szimpatikus, szerethető. Az utolsó percben mutatott étterem éppen olyan, amilyet én is szívesen nyitnék, ha ilyen álmaim lennének… Nagyon jó film, én már többször láttam, nézzétek meg, tényleg lehet rajta jókat nevetni!

Ez a film is megtalálható a youtube-n. >>>Megnézem

Melyiket nézed meg?

Ajánljatok nekem is új, jó filmet bátran, – legyen az kajás vagy más típusú!

Csak csináld!

Jó szórakozást!

Képek forrása: https://www.imdb.com/

Mosolygós napot, kedves Olvasó! 

Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem!

Kövess Facebookon és Instagramon is!

2 hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.