8 megható film, mert sírni néha jó!

A férfiak sosem fogják ezt megérteni, de mi, nők néha szeretünk sírós filmeket nézni. Legalábbis bízom benne, hogy nem csak én vagyok így vagyok vele, de én szeretem a megható filmeket. Miközben a könnyeimet törölgetem, megszabadulok a feszültségtől, a bennem lévő méreganyagoktól, és néhány nagy levegő után helyreáll a rend, sőt jobb kedvű leszek. Végülis mindenki jól jár, nem?

 

Szerintem ezeket a filmeket, egyedül nézd meg! Engedd, hogy végigfolyjon a könny az arcodon, mert sírni néha jó!

 

“Semmitől se lehet úgy megkönnyebbülni, mint ha jól kisírja magát az ember.” (Gabriel García Márquez)

 

 

Tudnod kell, hogy a sírásnak számos jótékony hatása van: 

-Csillapítja a fájdalmat
-Hangulatjavító
-stresszoldó
-méregtelenítő
-nyugtató hatású
-segít helyreállítani az érzelmi egyensúlyt
-segít nézőpontot váltani

 

“Amikor sírsz, feloldódik benned valami. Megváltozol. Megkönnyebbülsz, és hirtelen másképp látod a világot. Néha előfordul, hogy a sírás után rögtön nevetni kezdünk.” (Kyle Cease)

 

Ha meggyőztelek, hogy pont ez kell neked, és bekészítetted a csomag zsepit, a csokit és egy pohár bort, akkor íme a lista.

Ha szereted a megható filmeket, érdekelnek a komoly, elgondolkodtató, szomorú történetek, ha nem bánod, hogy sírni fogsz a film végén, a következők közül válassz:

 

Máris hiányzol

Nem szerelmes, hanem barátnős film, Drew Barrymore és Toni Collette szereplésével. Ennyi, ez a két név nekem már elég is volt, hogy tudjam, látni szeretném a filmet. Nevetős-sírós, őszinte történet az igaz barátságról.

 

Te nem vagy te

Kicsit az Életrevalókra hasonlít, csak itt két nő a főszereplő: Hilary Swank és Emmy Rossum. A vége nagyon-nagyon meghatóra sikerült. Csak akkor nézd meg, ha tényleg nem bánod, hogy sírni fogsz, mert ezt biztosan nem bírod ki könnyek nélkül!

 

Hacsi, a leghűségesebb barát

Már az iménti két film is mutatja, hogy a sírós filmek nem feltétlenül kell, hogy romantikus filmek legyenek. Ez az akita inuról szóló film igaz történeten alapul és minden idők legsírósabb filmje. Nekem pluszban azért is, mert a férjemnek, amikor megismerkedtünk, ilyen kutyája volt. Az akiták tényleg ilyen kutyák, ahogy a film bemutatja, igazán önfejűek, de nagyon szerethetőek és a leghűségesebb gazdiimádók.

 

Marley meg én

Na, ez pedig a másik kutyás film! Egy film, amit kár volt moziban megnézni, mindenki a zsepikkel szöszmötölt a végén, szintén nem lehet sírás nélkül kibírni. Nekem az első kutyusom egy golden retrvier volt. És a második is.  A film elejét sokkal jobban szeretem, édes, vicces kutyás pillanatokat lehet látni és Jennifer Aniston meg Owen Wilson kedves mindennapjait.

 

 

Két lépés távolság

Evezzünk át a romantikus filmekre. Persze a betegség a fő szál, ebben a történetben (mint kb. minden szomorú, megható filmben), de nagyon jól kezelik a szereplők. Nem mehetsz két lépésnél közelebb, ahhoz, akit szeretsz.. durva, mi? Nézd meg milyen kreatívak, édesek, humorosak a szereplők és jó a film, ami egyébként egy könyvből készült.

 

Csillagainkban a hiba

Szintén könyvadaptáció. Először láttam a filmet, majd elolvastam a könyvet, majd megint megnéztem a filmet. Én már csak ilyen őrült vagyok. Szeretek sírni filmeken, könyveken. Ez is egy nagyon megható, ugyanakkor egy bizonyos szál miatt kicsit dühítő történet. Szerintem látni kell! Amszterdam miatt is!

 

P.S. I love you

Ezt a filmet nem kell senkinek sem bemutatni, én többször láttam.. Írországba azóta szeretnék eljutni. A szereplők nagyon helyesek, a történet sírós-nevetős-édes-kedves. Kötelező film!!

 

Ősz New yorkban

Ez aktuális film, azért is került a listámra. Biztos láttad már, lehet azt is gondolod, giccses, mű, nem igaz… Szerintem nem kell túlgondolni! Élvezni kell a gyönyörű képeket, a szép helyszíneket, azt, hogy Winona Ryder-nek valahogy jól áll a beteg lány szerep. Szerelmes film Richard Gere-rel. Szerintem nem csak én szeretem.

 

“Az emberek nem azért sírnak, mert gyengék, hanem azért, mert túl régóta erősek.” (Johnny Depp)

 

 

Erősíts meg, hogy te is nézel olykor sírós filmeket. Milyen filmek vannak a te listádon? Írd meg!

Sírni néha jó és kell! 

 

Csak csináld!

 

Mosolygós napot, kedves Olvasó! 

Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem!

Kövess Facebookon és Instagramon is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.