3 életigenlő, nagyszerű film

Nem mindig sikerül jó filmet találnom és gyakran előfordul, hogy nem tudok végignézni egy filmet, mert elalszom rajta. Ezeket viszont többször emlegetem azóta is, hogy megnéztem őket, remek filmek, én jól szórakoztam rajtuk. Életigenlő film, ez kell nekem! Szerintem neked is! 

Mondanivalójuk is van, ugyanakkor viccesek, jó szereplőkkel.

Filmajánló következik, bátran válassz ezek közül, ha szeretnél egy szuper programot estére!

 

Életigenlő film Nr.3: 

Zöld könyv

Forrás: https://www.imdb.com/title/tt6966692/mediaviewer/rm903248640

A 60-es évek elején játszódó filmen nagyon sokat nevettem. A kidobóként dolgozó Tony új munkát kap, még pedig sofőrje lesz egy színesbőrű zongoraművésznek. Az egyszerű, hirtelenharagú férfi és a kifinomult, gazdag úriember barátságot köt a turné során. A filmnek van mondanivalója, ugyanakkor rendkívül szórakoztató.

Kedvenc jelenetem, amikor Tony megmutatja a zongoraművésznek, hogy kell csirkeszárnyat enni. A csontokat kidobálják az autó ablakán. Aztán a sofőr kihajítja a papírpoharat is. A következő mozzanatban pedig szépen visszatolat, mert fel kell vennie.

Kicsit erre a filmre hasonlít, ami csak azért nem került fel most a listára, mert már tuti biztos, hogy mindenki látta (ha nem, azonnal pótold!), egy igazi életigenlő film: Életrevalók 

Itt írtam róla: 

Életrevalók

 

Életigenlő film Nr.2: 

Tehetség

Forrás: https://www.imdb.com/title/tt4481414/mediaviewer/rm2194814464

A film egy érdekes kérdést feszeget: Te mit tennél, ha a gyereked zseni lenne?

A hétéves Mary anyukája is őstehetség volt matematikában. Miután az anya öngyilkos lett, a kislányt a nagybátyja neveli. Frank szeretné, ha a kislánynak boldog, felhőtlen gyermekkora lenne, ezért tehetséggondozó helyett egy tengerparti kisvárosban általános iskolájába íratja be Mary-t. A gyermek unatkozik az iskolában, nem találja a helyét, valamint a nagymamának is egészen más elképzelései vannak az unokája jövőjét illetően.

A komoly kérdések megválaszolása, a közös nevezőre jutás közben egy aranyos és nagyon jól játszó kislányt ismerünk meg és humorban sincs hiány a filmben.

Kedvenc részem, amin hangosan felnevettünk férjemmel és azóta is emlegetjük:
Frank miután rálép egy lego darabra:

„ Az összes legogyártónak a börtönben lenne a helye!”

Nagyszerű program egy nyugalmas estére ez a nem mindennapi film.

 

Életigenlő film Nr.1: 

Eddie, a sas

A kép forrása:

https://www.imdb.com/title/tt1083452/mediaviewer/rm3972799232/

Nagy-Britannia első síugrójáról szól ez az imádnivaló, vicces, lelkesítő film. Ki mondta, hogy csak a győztesekről szólhat az olimpia?ez a nem túl ügyes, nem igazán sportos alkatú, de eltökélt és kitartó főszereplő hozzáállása, élvezi, hogy ott lehet, hogy csinálja, te pedig a filmet fogod élvezni, hidd el, érdemes megnézni!

Itt írtam már róla bővebben, nézd meg: 

A lehetetlen nem létezik

 

Te milyen filmmel bővítenéd a listát? Ismersz olyat, ami igazi életigenlő film? Milyen jó filmet láttál mostanában? Mi az, amit bármikor szívesen újranézel?

 

Jó filmnézést! 

 

Ha pedig olvasnivalóra vágysz, nézd meg, melyik az én 3 kedvenc könyvem:

ITT és ITT meg ITT

 

Mosolygós napot, kedves Olvasó! 

Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem!

Kövess Facebookon és Instagramon is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.