Tisztázzuk, ha le van írva, úgy is kell lennie?!

Nagyon sokszor felhozom férjemnek viccelődve egy korábbi kisebb nézeteltérésünket: Épp a konyhabútorunkat terveztük, ő készített egy ceruzás rajzot, aztán mutatta nekem. Én mondtam egy-két módosítást, ez jobb lenne itt, stb. Erre ő: –De hát már le van rajzolva!! Erre én: igen, ceruzával! Akkor úgy is kell lennie!? 

 

A ceruzás rajz tehát már nem módosítható! Szerinte….

Én meg azt mondom még a tollal leírtak, vagy éppen a blogon közzétett listák is , naná, hogy igen! Miért ne?

Hiszen változunk, változnak a dolgok, alakul minden, így az elképzeléseink, vágyaink is. 

Te ragaszkodó vagy, nehezen engedsz, vagy könnyen megy a változtatás? 

 

Van például az 101-1001-es lista, amit én is megírtam magamnak. Meg is osztottam a blogon, itt találod: https://csakcsinald.cafeblog.hu/2016/01/03/101-1001_kihivas/

 

 

Több mint 3 évvel ezelőtt készítettem, megfogalmaztam 101 célt, amit szeretnék megcsinálni, elérni, volt rá 1001 napom. Idén járt le a határidő, de már menet közben is tudtam 1-2 dologról, hogy ez nem fog megvalósulni. Nem teljesült minden, hiszen van olyan, amit azóta már nem szeretnék annyira, vagy másképp vagy talán majd máskor jön el az ideje.(mesekönyv írás, ami helyett talán inkább egy regény lesz egyszer…)  Van ami nem érdekel már, és csak azért, hogy legyen egy pipa a listámon nem érdemes vele foglalkozni (pl. hamburger zsemle készítés) Van, amihez több idő kell. (pl.eljutni az USA-ba)

Jó ilyen, -vagy bármilyen- listát készíteni. Szuper megfogalmazni a kisebb-nagyobb vágyainkat. Sikerélmény, örömteli érzés 1-1 pipát kanyarítani a sorok mögé.  

Fontos viszont, hogy nem arról van szó , hogy nem voltam, vagy nem vagyunk elég jók, ha nem sikerül minden a korábbi elképzelésünk szerint.

 

Amennyiben van egy olyan dolog, amit nagyon szeretnénk, de még nem valósult meg, pedig mindent megtettünk, vagy legalábbis kis lépésekben haladtunk, tettünk az ügy érdekében, akkor ne adjuk fel, folytassuk, írjuk át a határidőt, keressük új nézőpontokat, más megoldásokat, kérjük segítséget hozzá és így tovább. Az is előfordulhat viszont, hogy már egészen mást szeretnénk, valahogy már nem fontos számunkra a korábbi kívánság, akkor pedig nem kell görcsösen ragaszkodni a leírtakhoz.

Örülni kell a sikereknek és nem szabad kétségbe esni, ha valamihez nem került pipa. 
Módosítani, változtatni ér,
tedd meg bátran te is, ha úgy érzed, hogy szükség van rá. 

 

Ne félj a változásoktól! Saját magunk, a környezetünk, a körülöttünk élők mind-mind változnak az idők során – és ez így van jól!

A lényeg -szerintem- hogy legyenek céljaid! Minél konkrétabban megfogalmazott, kisebb és nagyobb álmok. Írd is le ezeket! Bátran alakítsd, formáld kedvedre, aztán érd el, amit igazán szeretnél!

 

CSAK CSINÁLD! 😉  

 

“Színezd újra, az életet, ha megfakulna…! “

 

 

Hasonló bejegyzés: 

Kellenek a tervek?

Ezt is olvasd el: 

Így kávéztam Amerikában – Vendégposzt egy megvalósult álomról

5+1 tipp, hogy az ötletből valóság legyen

 

Egy kis plusz

Mosolygós napot, kedves Olvasó! 

Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem!

Kövess Facebookon és Instagramon is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.