Nézzetek együtt mesét! Ezek tetszeni fognak! 

Többet vannak otthon a gyerekek, így picit több mese is belefér! Ugyanakkor talán egyetértünk, hogy nem egyszerű jó mesét választani. 

Én szeretem, ha egy mese értelmes, van mondanivalója, vicces, és nem ijesztő (meg ha lehet, ne énekeljenek benne).

Hercegnők nincsenek a most következő mesékben, mert kisfiammal nézzük ezeket, de garantálom, hogy humoros, jó, értelmes mesék, amiket szeretni fog gyerek, szülő egyaránt. 

Arra már szerintem minden szülő rájött, hogy probléma megoldva, ha meséről van szó…

De nem (csak) azért, mert akkor csend lesz… Én így látom:

Mikor nézzetek mesét? 

-Ha fáradtak vagytok bármi máshoz

-ha megjutalmaznád a gyereket

-ha motiválni szeretnéd (pl. befejezzük még ezt a feladatot, aztán délután nézhetünk mesét)

Hangsúlyozom, együtt nézzetek mesét!

3 szuper mese, ami mindenkinek tetszeni fog:

Croodék

-az életet élni kell 

A barlanglakó család útnak indul… Humoros jelenetekkel, szép képi világgal mutatja be egy akaratos, céltudatos lány és a családja közti szeretetet és az is kiderül az új dolgoktól kell – e félni…

Rontó Ralph

-mindenki úgy jó, ahogy van

Minden mesében van jó és rossz, ám ez a mese arról szól, hogy Ralph meg akar változni, jó akar lenni. Többek között azért, mert a rosszakat senki nem szereti, ő jó hős szeretne lenni.. Rámutat a mese, hogy a jó is csak a rosszhoz képest tud jó lenni, és a kettő egymás nélkül nem is igazán tud létezni… 

Végre otthon 

– vigyázzunk egymásra! 

Az embereket elköltöztetik az ellenségeiktől menekülő űrlények és ők foglalják el a Földet. Van egy “szomorúgós” kislány, aki a macskájával a Földön marad és meg akarja keresni az anyukáját illetve egy Ó nevű cuki kis űrlény, akit egy hibája miatt a többiek száműznek, kettejük utazásáról, kalandjáról szól a mese. 

Nagyon vicces figurák a “búvok”, akik az érzelmeik szerint változtatják a színüket, és édesen mókásan beszélnek. A pozitívan gondolkodó kis űrlény rájön, hogy az emberek sokkal bonyolultabbak és okosabbak, mint gondolták, és táncolni is megtanul. A sok-sok humor után a mese vége nagyon megható!

Jó kikapcsolódást, jó mesenézést! 

Nálatok mik a kedvencek? 

Képek forrása: www.imdb.com

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.