Erre van szükséged, hogy az álmodból valóság legyen! – Filmajánlóval

Higgy benne és megvalósul! Az év kezdetén talán mindannyian még inkább benne vagyunk a tervezgetés szakaszában. Vannak álmaink, vágyaink, amiket már meg is fogalmaztunk magunknak. A kérdés, hogy lesz belőle valóság.

A fenti mondat édeskevés.., tenni kell és nem csak hinni!

Mit tehetsz?

Most ez csak egy nagyon kis szelet lesz. De jót fog tenni, és nem fogod megbánni!

Nézd meg ezt a filmet! :

Dare to be wild – A vadon kertje

Ez a címe az igaz történetnek, ami  Mary Reynoldsról szól, aki fiatal kerttervezőként jelentkezett a Chelsea Virágkiállításon zajló kertek versenyére. Meg akarja őrizni a vadont, a természet és az ember összhangjában hisz. Kislánykora óta van egy álma:

“Én a vadon erejét ismerem. (…) Úgy nőttem fel mint Európa rétjein a vadvirágok. Mi tudtuk, hogy az ember és a természet egy. Természet és ember, a kettő ugyanaz.(…) Az az álmom, hogy a világ úgy tekint a vadonra, ahogy én. De ehhez a vadonból a városba kell mennem.” 

Nem értik őt és puszta rajongásnak könyvelik el azt, ami az ő elhivatottsága. Csúnyán kihasználják, hiába tehetséges és eltökélt, meg kell küzdenie a sikerért. Tudja, hogy nem elég hinnie az álmában, tennie kell és meg kell mutatni a világnak, meg kell adnia egy kezdő lökést azért hogy változást érjen el.

Nem egy elvont filmről van szó, hanem egy szép alkotásról, amiben végig érezhető a természet iránti szeretet és a tenni akarás. A mai világunkban még inkább meg kell nézni és el kell gondolkodni rajta!

Rengeteg olyan dolgot is tanít a film, ami szinte már közhely, mégis sokan nem hiszik el, elkeserednek, pedig nem kell, jól vésd a fejedbe:

-Ha bezárul egy ajtó, akkor kinyílik egy másik! 

-Amit szeretnél azt írd le, pontosan és nem általánosítva! Úgy gondolj rá, mintha már elérted volna, lásd, érezd, legyen előtted a végeredmény!

-Merj segítséget kérni! 

-Élj a lehetőségeiddel. Sosem tudhatod, miből mi lesz, ki fog tudni segíteni, hozzájuttatni az álmaidhoz!

-Tudnod kell, mit akarsz és nem engedheted, hogy bármi vagy bárki eltántorítson tőle. “Hidd, hogy valóra válik és valóra válik!”-mondogasd, miközben teszel, minden nap teszel a sikerért!

Gyönyörű képsorok, elgondolkodtató jelenetek és egy szerelmi szál is kibontakozik a filmben. Fontosak a barátok és a segítők is, akiktől számíthatunk a kedves biztatásra.

“Az ötleteid a fejedben vannak és a szívedben, nincs szükséged hozzájuk a zöld könyvre.”

Kitartás is kell, de menni fog, meg tudod csinálni!

Mielőtt pedig belekezdenél, szükséged lesz a bekuckózásra, a jó filmre, a csodára, a motivációra.

Jelenetek a filmből.

Nézd meg ezt a filmet! 

Mary Reynolds (a filmben Emma Greenwell) ma a világ 10 leghíresebb tájépítészének egyike, akkor ezzel a gondolattal indult neki a nagy útnak:

“Távoli helyekre utazunk, hogy az érintetlen természet szépségében gyönyörködjünk, a modern kertészet mégis kevés figyelmet szentel az ilyen egyszerű, ám meseszép környezetnek. Pedig az ilyen helyeket meg kell óvnunk, mielőtt örökre eltűnnek.”

Felkeltettem az érdeklődésed? Bízom benne, hogy igen! Tetszeni fog a film!

Itt végig is nézheted:

A terveidhez, álmaidhoz pedig sok sikert! Hajrá! Csak csináld! 

Képek forrása: www.imdb.com , www.youtube.com

Ezeket is olvasd el! :

Öt tipp az ötletek megvalósításához

Filmajánló 

Receptek a sikerhez az új évben

5 tipp fogyózás helyett

Meg tudod csinálni -2020-ban is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.