Egyszer élünk! Fogadjunk, Te sem hagynád ki a barcelonai kalandot!

Barcelona csodás város. Volt már szerencsém a pálmafái között sétálgatni és élvezni a színeit, a pezsgését, a különleges építészetét és a megfoghatatlan hangulatát. Az első alkalom volt, amikor nem készítettem terveket, mit milyen sorrendben fogunk megnézni, csak csavarogtunk 3 napig, csak belefeledkeztünk a sok látnivalóba, csak szívtuk magunkba a város adta örömöket, illatokat, ízeket, töltekeztünk Barcelona lüktetéséből.

 

Woody Allen filmje a Vicky Cristina Barcelona visszaadja, milyen fantasztikus ez a város. Két egészen különböző értékrenddel, meglátásokkal rendelkező barátnő utazik el Barcelonába és a 2 hónapos nyaralás alatt rengeteg dolog történik velük. Egy pasinak köszönhetően. 

Illetve a saját döntéseiknek köszönhetően. Hiszen ők mondtak igent először a nyaralásra, aztán a váratlan kirándulás-ajánlatra és így tovább. 

Fotók forrása: www.pinterest.com


Egyszer élünk, élvezzük az életet! – ez számomra a film fő mondanivalója. 

 

Valahogy egyszerre összetett és ugyanakkor annyira hétköznapi a történet ( egy-két túlzástól eltekintve -ami inkább a 3. női szereplőhöz kötődik). A legérdekesebb, hogy a film végén a lányok ugyanolyanok maradnak, mint elindulásukkor. 

Nem habos-babos vagy a nyálas a történet tehát, de nem akarom elmesélni. 

Kicsit minden nő magára ismerhet ( a pasik meg irigyelhetik Javier Bardem-et 🙂 ), akár az egyik, akár a másik női címszereplőben. Sőt néha talán megőrülünk, mint a Penélope Cruz játszotta exfeleség. Olyan sokrétű a nő, akár egyszerre is lehet belőlünk mindhárom női karakter tulajdonságaiból, vágyaiból.   (legutóbbi posztom kicsit erről: ITT )

Végülis…, úgy szép az élet, ha zajlik. 🙂 

 

Néhány elgondolkodtató mondatot szeretnék csak ide leírni, amik nekem a legjobban tetszettek a Vicky Cristina Barcelona c. filmből:

 

“Az élet élvezetéhez el kell fogadni, hogy az életnek nincs értelme.”

 

“Mintha a szerelem olyan tökéletes egyensúlyt kívánna… Olyan ez mint az emberi test. Kiderülhet, hogy hiába a sok vitamin meg ásvány, de ha hiányzik akár egyetlen apró összetevő, mondjuk például a só, akkor meghalsz.”

 

“A szerelem múlandó. Vagy nem?”

 

“Túlságosan félek cselekedni, és valamilyen bűvös megoldást keresek, ami valószerűtlen..”

 

“Biztosra veszem, hogy bármi elégedetlenség is van bennem, az az én problémám.”

 

“Nem értem mitől félek, ha csak nem magamtól.”

 

 

Nézd meg a filmet, ismerj magadra, elemezd magad, vagy csak egyszerűen szórakozz jól! 😉 

 

 

 

 

Mosolygós napot, kedves Olvasó! 

Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem!

Kövess Facebookon és Instagramon is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.