Az élet megy tovább

Veszélyhelyzetet hirdettek hazánkban és most a legfontosabb, hogy betartsd az ajánlásokat, otthon maradj, mert ezzel tudsz segíteni a legtöbbet. Ezért most a kanapén fekszel, olvasol vagy egy sorozatot nézel. Azért rosszabb is lehetne, igaz?

Van, amikor meg kell várni, hogy újra jöjjön a hullám. Most pihenj és várj! Minden rendben lesz!

Tegyük fel, hogy a kedvenc időtöltésed a szörfözés, bementek a barátaiddal a vízbe, éppen a szörfdeszkádon hasalsz, az egyik kezed a vízbe lóg, amikor

jön egy cápa és leharapja az egész bal karodat.

Rengeteg vért veszítesz, ám csodával határos módon túléled. Sőt nem adod fel, 1 hónap múlva már újra a vízen vagy, újratanulod a szörfözést és ismét szörfversenyeken veszel részt.

Elképzelhetetlen?

Ilyen nincs?

De van!

forrás: https://www.imdb.com/title/tt1596346/

Pontosan ezt történt Bethany Hamiltonnal.

A profi szörföst 13 éves korában érte a cápatámadás. Az ekkor már két aranyéremmel büszkélkedő lány, akinek az élete volt a szörf és a víz, nem hagyta annyiban, addig küzdött míg újra a dobogón állhatott.

Az amerikai lány könyvet írt a hihetetlen történetéről, melyből aztán film készült.

Soul Surfer (Életem a szörf)

Ez a címe a filmnek, mely bemutatja a profi szörfös életét, a cápatámadást és a lány megmentését, aztán pedig a talpraállását, a kitartását és a visszatérését.

A főszereplő AnnaSophia Robb, aki nagyon hiteles alakítja a fél karját elvesztett lányt és még hasonlít is Bethany-re.

forrás: https://www.imdb.com/title/tt1596346/ jobbra: Bethany Hamilton és AnnaSophia Robb

Láthatjuk, először milyen nehéz a lánynak még a napi feladatokat is megoldani egy kézzel, majd hitetlenkedve nézzük a küzdelmét és a harcát, azt, ahogy mindent megtesz azért, hogy újra az áloméletét élhesse. Nincs B opció az ő fejében, eldöntötte, hogy visszatér, hogy újra a profi versenyző lesz, ebben pedig támogatja a őt a családja és a barátai. Az aggódó, de végig mellette álló, szerető szülőket Dennis Quaid és Helen Hunt alakítják. Hercules, azaz Kevin Sorbo is szerepel a filmben, a szörfös jelenetekben pedig maga Bethany Hamilton látható.

A sikersztori bejárta a világot, ám te ha mindeddig nem hallottál a cápatámadást túlélt profi szörfösről, akkor ajánlom, hogy minél előbb nézd meg filmet!

Akár egy vele készített interjút is érdemes elolvasni vagy megnézni a számos beszélgetős műsor egyikét, amelyikben szerepelt. Az Insta oldala is igen inspiráló, azt közvetíti, hogy sosem szabad feladni, bármire képesek vagyunk.

Az számít, amit szeretnénk elérni, és az amit teszünk érte!

A boldogságunkért és az álmainkért harcolni kell, küzdeni érdemes és egyszerűen nem is lehet másképp, minden nap tennünk kell egy lépést a céljaink felé.

Bármi történhet, nem szabad, hogy megtörjön minket. Erősnek kell lennünk. Kitartónak.

Előre nézzünk és lebegjen előttünk, hogy túléljük. Jól is ki lehet jönni belőle.

Ahogy a filmben elhangzik:

“Nem változtatnék azon, ami történt, mert akkor most nem állhatnék itt Önök előtt és nem ölelhetnék magamhoz annyi embert, amennyit két karral sosem tudtam volna”.

Sok embernek ad erőt ez a lány, és megtanítja, hogy hinnünk kell önmagunkban és mindent meg kell tennünk azért ami számunkra fontos.

Nézd meg a filmet, értékeld át az életed!

A nehéz időknek is van és lesz jó oldala. Örülj annak, ami van!

Csak csináld!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.