Adni jó – karácsonyi ajándékozás másképp

Karácsony közeledtével megszáll minket a jótékonykodás szelleme, ilyenkor még többen vagyunk, akik segíteni, adni szeretnénk. Mert adni jó. Adj szívvel-lélekkel! Így érdemes.

Az ajándékozás több módon is történhet és nem kell drága meg nagy dolgokra, sőt nem kell feltétlen csak tárgyakra gondolni.

Van, amikor a lényeg, hogy ott legyél. Erőt adhatsz egy mosollyal. Támogatni tudsz egy kedves szóval. Segíteni tudsz a két kezeddel.

Hogyan és hol segíthetsz?

MikulásGyár:

Infók ITT

-Jelentkezhetsz önkéntesnek, segítheted a MikulásGyár munkáját, azzal, hogy átveszed és csomagolod az adományokat.

-Adományozhatsz: A MikulásGyár évek óta gyűjti az adományokat, elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, szép állapotú könyvet és  játékot. A Magyar Vöröskereszt juttatja el aztán a rászoruló családokhoz a dobozokat. Az adományt nem szükséges becsomagolni, akár kézben is el lehet vinni a Millenáris Parkban vagy a Lurdy Házba 2019. november 29. és december 21. között. Térítésmentesen feladhatod postán a csomagod, csak rá kell írnod egy zárt dobozra, hogy MIKULÁSGYÁR.

-Mesekönyv: Megjelent A nagy MikulásGyár mesekönyv, amely megvásárlásával szintén támogathatod a MikulásGyár jótékony munkáját.

Cipősdoboz akció:

A Baptista Szeretetszolgálat programjához több formában is csatlakozhatsz:

-Készíts dobozt: Az ország számos pontján vannak gyűjtőhelyek, ahol december 19 -ig leadhatóak a cipősdobozba rejtett ajándékok.  A dobozra rá kell írni, hány éves fiúnak vagy lánynak szántad az adományt. Ha bizonytalan vagy, mit tegyél a csomagba, minden információt, segítséget megtalálsz ITT.  Ha november 23-ig jelentkezel ITT, megkapod egy látássérült gyermek bemutatkozó anyagát és teljesítheted a kívánságát egy személyre szabott ajándékkal.

+ a legkreatívabb cipősdobozokat, a kívül-belül ötletes ajándékcsomagokat a szervezők szuper nyereményekkel értékelik. További infók, jelentkezés és hogy hova kell küldeni a fotót: ITT

Online ajándékozás: Már ez is megoldható, mindent intéznek helyetted, kattints IDE

-Jelentkezz önkéntesnek:  Segíthetsz összegyűjteni a cipősdoboz ajándékokat és részése lehetsz a karácsonyi csodának. Jelentkezés ITT.

-Tárgyi felajánlások: Örülnek, ha tudsz küldeni csomagolópapírt, kötözőszalagot, üres cipősdobozt, meleg takarókat, és mást, amit tudnak hasznosítani az adventi időszakban. Infók ITT

Ajándékozz óvodáknak, könyvtáraknak:

Talán nem jut eszedbe, de sok kis településen szívesen fogadja az óvoda vagy a helyi könyvtár a már megunt, de szép állapotú mesekönyveket, játékokat. Add tovább az óvodásoknak a már csak a fiókban vagy a padláson heverő játékokat, plüssöket, társasokat. Vannak kis gyereksarokkal rendelkező könyvtárak, ahol szintén örülnek majd a játékoknak, adományoknak. Adni jó!

Téli tüzelő gyűjtése, hogy senki se fázzon

A Kertportál idén 6. alkalommal hirdette ki a Fagyűjtési kampányát. Csatlakozz a Facebook oldalukhoz, ahol kiírhatod, ha számodra felesleges faanyaggal rendelkezel vagy segíteni tudsz a szállításban oda, ahol épp téli tüzelőt keresnek.

Csak néhány kezdeményezés, de a lényeg, hogy segíteni, adni jó érzés és te is megteheted. 

Nem csak karácsonykor. 

A magam részéről az önkéntes véradás az, amit időközönként megteszek és egyszer néhány évvel ezelőtt lefestettünk egy padot a Városligetben a volt kolléganőimmel. Szemetet szedtünk a Mátrában kis családommal illetve az óvoda/iskola szervezésében.

Sajnos, több program, kezdeményezés nem jut eszembe, amin részt vettem, de ami késik, nem múlik!

Nagyon tetszik a faültető program, amit idén kezdtek szervezni a legnagyobb közösségi oldalon, szeretnék jövőre csatlakozni én is.

Van egy rendkívül összetartó és lelkes csoport szintén a Facebookon, a Mompreneurs – magyar vállalkozó anyukák csoportja, szuper együttműködésekről olvasok itt is, és bízom benne, hogy majd valamilyen módon én is tudok csatlakozni egyikhez-másikhoz.

Mindenesetre már olvasni is olyan jó, hogy igenis bennünk van az elszántság, az egymás támogatása, az egymásnak segíteni akarás.

Nincs mögöttes szándék vagy win-win helyzet jön létre, vagyis minden fél jól jár (például valaki helyszínt biztosít egy termékfotózáshoz, vagy termékbemutatóhoz, workshophoz segítve a másik elképzelését, miközben neki is reklám, használhatja a sok elkészült fotót, megjelenik a neve, és így tovább) vagy szimplán a másik segítése a cél és ha mással nem is, azonnali ötletekkel, néhány bátorító szóval megteszik ezt az ott kommentelő csoporttagok.

Még egy dolog van, amit el tudnék képzelni magamnak. A Bátor Tábor Alapítvány munkássága nagyon szimpatikus számomra. Hosszú évek óta dolgoznak azon, hogy a beteg gyerekek különleges élményekkel gazdagodjanak. Évente közel 1000 táborozó életét változtatja meg a tábor, mert mosolyt csal az arcukra a sok játék és kihívás, amiben részt vehetnek. Minden gyermekre jut egy önkéntes. Sikerélményt, bátorítást, erőt, motivációt kapnak itt a gyerekek és családtagjaik és mindennek én is szívesen lennék részese. Örömmel lelkesítenék, játszanék, adnék mosolyt és támogatást, hogy leküzdjék félelmeiket, hogy gyógyulhassanak, hogy tanulhassanak és legfőképpen, hogy jól érezzék magukat a gyerekek.

Te milyen önkéntes munkát vállalnál szívesen?

Ne feledd, adni jó!

Mosolygós napot, kedves Olvasó! 

Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem!

Kövess Facebookon és Instagramon is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.