Így írj bakancslistát!

Biztosan volt már veled is úgy, hogy olyan jól kitaláltad, megtervezted fejben, de aztán nem írtad le és elfelejtődött, nem lett belőle semmi. A listaírás szuper dolog, mint például a bakancslista is, ami arról szól, hogy kipipálhassuk a megvalósított vágyainkat. Hogyan írj bakancslistát? Egyszerű! Kezdd el!

Persze először meg kell tudnunk fogalmazni magunknak, hogy mi is az a néhány dolog, amit igazán szeretnénk. 

Sokan már itt feladják. 

Pedig nem nehéz, egy javaslatom van hozzá : Kategóriák

Ha nem tudsz egy általános bakancslistát írni, mert nem tudod, hogyan kezdj neki, akkor készíts több különböző témájú listát.

Írj bakancslistát a következők szerint:

évszakokra bontva : pl.   téli bakancslista. 

Mit szeretnél elkészíteni (dekor, étel, gasztroajándék,..) hova szeretnél eljutni (kirándulás, rokon  látogatás, új kávézó,…), milyen könyvet szeretnél elolvasni, milyen filmet néznél meg, mi az, amit megvennél magadnak vagy másnak stb

egy évre: 2020 – ban biztosan megteszem,írhatod így is a bakancslistád és amiket már halogatsz egy ideje most szépen írd fel egymás alá, és ne legyen több kifogás, valósítsd meg a pontokat jövőre! 

könyves bakancslista 

filmes bakancslista

-utazós bakancslista

és így tovább..

Mindig, amikor eszedbe jut egy újabb ötlet, meglátsz egy szép fotót egy gyönyörű helyről, ahová te is szívesen eljutnál, ajánl valaki egy jó könyvet, vagy filmet, legyen kéznél a listád, jegyezd fel. 

Legyenek reálisak a céljaid, de az sem baj, ha nagyobb álmokat írsz össze. 

A bakancslista eredetileg azt jelentette, hogy a halálunkig megvalósítjuk a rajta lévő pontokat, szerintem ettől nyugodtan elrugaszkodhatsz, a legjobb, legértelmesebb, leghatásosabb módja a listaírásnak, ha időpontot is adunk meg hozzá. Egy kitűzött dátum, hogy meddig szeretnéd kipipálni a céljaidat. Így nagyobb esély van rá, hogy az álmokból valóság lesz. Végső soron pedig ez a lényeg. 

Csak csináld!

Ezeket is olvasd el! :

Budapestről a Mátrába, hétköznapiból a csúcsra avagy akinek a hobbija a munkája

Bakancslistát írnál? Ne csak nagy dolgokban gondolkozz!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.