Amit biztosan nem tudsz rólam

2 nap múlva 1 hónapja írom a blogot! Büszke vagyok magamra! 🙂

Itt az ideje, hogy bemutatkozzam, írjak magamról kicsit.
Bár sokan ismertek, talán ezeket még Ti sem tudjátok rólam. 

 • Bika
  Bár a napi /heti/havi horoszkópban nem hiszek, a bika alapjegyek azért nagyrészt stimmelnek, illenek rám: erős akaratú, konzervatív, önfejű, segítőkész, kényelmes, élvezetkedvelő, érzékeny, zárkózott, ragaszkodó, rendkívül igazságszerető vagyok, aki igen lassan dönt és nem igazán szereti a változásokat.
 • Nyelvi-verbális intelligencia.
  Egyértelműen ez az erősségem. Az irodalom és a nyelvtan óra volt a kedvencem. Általánosban, alsósként olvasási versenyen első helyezett, helyesírási versenyen második helyezett lettem és a prózamondó versenyen, Móra Ferenc: Mindennapi kenyerünk c. művével is szép eredményt értem el. Német versenyeken is indultam.
  Írásban jobban ki tudom fejezni magam, mint szóban.
  Már 12 évesen naplót írtam. Minden apróságot feljegyeztem, az igazán fontos/titkos dolgokat icipici betűvel.:) Később esküvői blogot, majd utazósat, aztán baba-naplót írtam.
  (Ezt a blogot sokkal tovább szeretném vezetni,mint az előbbieket.:) )
 • Pozitivitás
  Mindig is optimista, mosolygós ember voltam. És olyan valaki aki eléri amit akar.
  Ennek a blognak az előzménye (a legkorábbi) a vonzás törvénye, A titok című film volt. Nemsokkal ezután készítettem el a bakancslistámat illetve írtam le mi az amit elérek, köztük volt : szép terhességem, könnyű szülésem lesz. Mindig azt mondtam mindenkinek -de főleg magamnak-, hogy 3-4 óra alatt megszületik majd a kisbabám. Még császármetszésről is volt szó az orvosommal, mert keskeny a csípőm, de aztán (valószínűleg azért is, mert 2 héttel hamarabb megindult) természetes szüléssel, a szülőszobába érkezéstől számítva valóban kicsivel több mint 3 óra alatt megszületett a kisfiam. Az orvosom is azt mondta, hogy ezt csak az tudja így végigcsinálni, aki ezt fejben eldönti. Büszke voltam magamra, hogy hang nélkül és érzéstelenítő nélkül zajlott a szülésem. Számomra ez egyértelmű bizonyítéka volt annak, hogy a bevonzás létezik és egyáltalán nem mindegy, hogyan fogalmazunk.
 • Párkapcsolat
  Tisztán előttem van a kép, amikor állunk egy “osztály, vigyázz!” után ( Osztálytársak voltunk a középiskolában és az 5., az utolsó évben találtunk egymásra) a nyár közepén véget ért hosszabb kapcsolatom után, az őszi szünet előtt pár nappal. Azt gondoltam, ahogy néztem Őt : ez a srác biztos nagyon tud szeretni. Mindig is tetszett nekem és valamiért azt éreztem, én akarok az a valaki lenni, akit szeret. Én kezdeményeztem. Az osztálytársaink nem kis meglepetésére, az őszi szünet után már az ölében ültem a terem előtti folyosón. Szép emlék. 🙂 Se ő, se én nem gondoltuk, hogy hosszútávú, komoly kapcsolat lesz, valamint hogy ennyire minden szinte magától alakul majd. Kevesebb mint 1 év után összeköltöztünk, a Nyíregyházától majdnem 250 km-re lévő nagy Budapesten. Lassan 12 éve, hogy együtt vagyunk. 6. házassági évfordulónkat fogjuk ünnepelni, nemsokkal a kisfiúnk 2. szülinapja után. Boldogok vagyunk és támogatjuk egymást, kiegyensúlyozott kapcsolatban élünk. Lassan újra a vidék felé kanyarodunk, a Mátrában folytatjuk tovább.
 • Utazás
  Szeretek utazni. Kis hazánk számos helye mellett (de még bőven van felfedezni való), jártam már : Németországban, Ausztriában, Lengyelországban, Szlovákiában, Csehországban, Ukrajnában, Romániában, Görögországban, Horvátországban, Montenegróban, Spanyolországban, Angliában
  Következő célok: USA, Thaiföld
 • Célok
  Van több is, kisebb és nagyobb is. A legközelebbi nagyobb célom: egy mesekönyv írása, kiadása
  Mert adni szeretnék : gyerekeknek és felnőtteknek is
  Mert kihívás, de tudom, hogy meg tudom csinálni
  Mert szeretném ott látni a nevemet a könyvesboltok polcain lévő mesekönyv borítóján, és elmondani Dominak, hogy ezt a könyvet anya írta. 🙂 

 

Üdv. a blogomon, jó olvasgatást! 🙂 : 

Deák-Ember Ági

encsakcsinald.jpg

 

2 hozzászólás

 • Ilona Marianna Dánku

  Kedves Ágnes, nagyon örülök hogy ismerhetlek, valóban reményt adsz a fiataloknak abban hogy merjenek bele kezdeni új dolgokba, kezdjenek el változtatni az életükön, és bízzanak magukban, cselekedjenek azonnal hisz ez visz előre, a siker felé. Minden jót kívánok!! 😀

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.