30 év felett az élet? Szép!

egeszseg

Kedves Nőtársaim! Először is egészségünkre! Boldog nőnapot! 

Elmondhatom sok minden miatt, hogy boldog és hálás vagyok. Azt szeretném azonban most kifejteni, amitől ÉN (nem az anya, nem a feleség, nem a kolléga, nem a lánya vagy a testvére valakinek, csak én ) jól érzem magam a bőrömben.

30 évesen …

-… döntöttem el, hogy kell nekem valami olyan tevékenység, ami csak én vagyok, amiben azt érzem, létrehozok valamit, ami kikapcsol, eltereli a napi gondolataimat, elűzi a fáradtságomat, feltölt, előremozdít. -> Elindítottam ezt a blogot. Vannak kisebb-nagyobb céljaim vele, de leginkább élvezem és csak csinálom.

-… megajándékoztam magam az első vörös rúzsommal. Elkezdtem figyelni jobban az öltözködésemre. Csak olyan ruhát veszek fel, ami megfelelő méretű (értsd nem elnyúlt, nagy, vagy túl szűk), színes (kerülöm a feketét), nőies (minimum sportosan elegáns). Jó érzés foglalkozni a külsőmmel, csinosnak érezni magam -nem csak amikor elindulok valahova, hanem itthon is.

-… egészséges önbecsüléssel rendelkezem. Ismerem az erősségeimet és a gyengeségeimet. Törekszem arra, hogy jobb legyek. Korábbi önmagamhoz képest jobb.

-… nem bánom, hogy látszanak az apró ráncok az arcomon. Elkezdtem ugyanakkor használni szemránckrémet (már korábban is kellett/lehetett volna). Csak minőségi termékeket használok a bőrömre. Előnyben részesítem a természetes anyagokból készülteket. Imádom a shea vajat. Nem panaszkodom, amiért nem olyan feszes már a testem, mint 20 évesen. Arra sarkall,hogy tegyek valamit érte. És magamért. Mert jobb érzés, sokkal jobb, miután megdolgoztattam a testem.

-… egészséges ételeket készítek. -Fehér liszt és cukor nélkül.

-… jobban figyelek a mozgásra. Az alkatomat illetően szerencsés vagyok, de nekem is szükségem van rá, hogy mozogjak. Ha tehetem, sétálok egy megállónyit, buszozás/metrózás helyett és lépcsőn megyek lift helyett. Jól megnyújtózom, cicahát gyakorlatot végzek és néhány törzshajlítást, fej-illetve vállkörzést reggeli vagy napközbeni torna gyanánt (nagyon kevés tudom, de jobb mint a semmi) és a testem szinte megköszöni. Elmentem végre jógázni. Már néhány alkalmon túl is azt mondom, tetszik, nagyon élvezem.

-… masszázsra járok – kb. havonta. Egyrészt megérdemlem. Másrészt jót tesz, kell a hátamnak, derekamnak, vállamnak.

-… újra ráébredtem, hogy szeretek írni. Mindig is fontosnak tartottam,hogy megtaláljuk azt, amit igazán szeretünk és azzal foglalkozzunk. Legyen egy (több) hobbink. Engem ez kapcsol ki, ha kiírhatom magamból a gondolataimat. Ha megfogalmazhatom azokat a motivációs üzeneteket, amik segítenek a jövőre nézve -nekem és másoknak is.

-…vannak céljaim. A közeljövőre. Belevágtam a mesekönyv írásba. A kisebbeknek szól majd, így az egyszerűségre törekszem. Még finomítom a történetet, ami elkészült. Az is lehet, hogy nem ez lesz az első kiadásban, amit most megírtam. A lényeg, hogy foglalkozom vele, haladok a célom felé.

-…motiváltabbnak és hatékonyabbnak érzem magam mint korábban.

-…nyitott vagyok és érdeklődő. Tudatosan teszek érte, hogy tágítsam a komfortzónámat. Új emberekkel beszélgetek, ismerkedek. Nem hagyom ki a szembe jövő lehetőségeket, programokat, felhívásokat.


virágok

20, 30 vagy 50 felett vagy? Mindegy. Énekeld, vagy mondd ki hangosan: “Szép az élet és én is szép vagyok!” Milyen érzés? Egyfajta pozitív megerősítés, akár napi többszöri ismétlésre is ajánlom! Tedd hozzá:“Jó, hogy élek, és én is jól vagyok, jól vagyok.”

Én pont így érzem magam.

30 évesen. (még kb. 2 hónapig …, aztán izgatottan várom a folytatást, hiszen azt mondják, 30 év felett kezdődik igazán az élet! 🙂 )

Te is lásd meg a szépet és a jót. Magadban és a világban.
Ahogy én is, szedd össze Te is kisebb-nagyobb sikereidet! Fontos az elismerés! 


Mire vagy a legbüszkébb, amit elértél előző szülinapod óta/előző Nőnap óta?

 

 

Egy hozzászólás

  • Józsefné Ember

    Szia Ågikàm! Először is Boldog Nőnapot kívànok neked! Nagyon jó volt olvasni az írasodat nagyon szépeket írtàl! Büszke vagyok ràd , így tovàbb !! Te még fiatal vagy, van egy mondàs :/ Nem a kor szàmít, csak a szíve legyen fiatal/Tovàbbi jó íràsokat kívànok neked! Sok puszi anya

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.