Kezdjetek el élni

eg.jpg

Kezdjetek el élni, legyen mit mesélni … -> Ezt a dalt dúdolgatom már napok óta a fejemben. És mivel úgy gondolom, minden okkal történik, azt érzem, nem mehetek el mellette úgy, hogy ne írnék róla. 
Tegnapelőtt pedig ilyen volt az ég, amikor felnéztem. Gyönyörű. Nézz fel néha Te is az égre. Csodáld meg a esténként a holdat. Szagold meg a melletted hajladozó rózsát. Simogass meg egy kisállatot. Dicsérj meg egy idegent. Vegyél fel egy szemetet és dobd a kukába. Segíts az anyukának a babakocsit felrakni a buszra. Élvezd a lejtőn gurulást bicikliddel és ahogy fújja a hajad a szél. Örülj a nap melegének és töltődj fel. Ne ülj otthon, amikor annyi csoda vár kint rád. Lásd, érezd, adj. Nevess sokat.

A felhők fölött mindig kék az ég… 🙂

Annyira jó látni néha az emberek szemében a csillogást, ahogyan beszélnek a megvalósított álmaikról, vagy a terveikről, a céljaikról. Szeretem, amikor valaki céltudatos, aki például már gyerekkora óta tudja mit akar és el is éri. De ha valaki csak időközben jön rá, mi a számára megfelelő út, akkor is érdekes visszaemlékezni, hogy tényleg ott voltak azok a bizonyos apróságok, amik terelgették (volna), csak éppen akkor még nem figyelt rá..

Sokszor szeretnék embereket megrázni és azt mondani, hagyd már abba! Itt az életed, használd ki, a tiéd! Komolyan a panaszkodás, a kesergés, a kritizálás, a mindenben a rossz keresése, ami kell neked? Annyi mindennek lehet örülni! Nem kell nagy dolgokra gondolni. De bármin lehet bosszankodni is : “nyáron nagyon meleg van, télen nagyon hideg van, soha sincs jó idő, mindig esik az eső! “ Ez egy gyerekdal részlet…. hát no comment… 🙂        

Amikor azt mondod: nincs időm, meg nem tudom, ill. majd holnap és hasonlók, akkor magadnak hazudsz. Tudod, talán közhely, de így van: mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen. Minden rajtad múlik! Az, hogy hogyan fogalmazol, hogy miben hiszel, hogy hogyan osztod be az idődet, stb. Ne halogasd a dolgokat!                         Biztosan érzed, hogy ez azért így nem az igazi, hogy felkelsz, elmész dolgozni, majd hazamész és kis idő múlva újra alszol és így tovább. Változtass! Merj lépni! Ha elindulsz, jön majd a segítség. Csak lásd magad előtt a célt!

 

Az alábbiakban 5 különböző életszituációt kiragadva szeretném kifejteni, hogy hogyan csináld a dolgokat, hogy ne legyél fásult, ne legyél átlagos…

 Mindenkinek a legfőbb tanácsom: Gondolkodj pozitívan!  

 • Vállalkozásindítás

  Megvan az ötlet, de még nem mertél lépéseket tenni? Arra buzdítalak, kezd el , vágj bele! Ne keresd a kifogásokat, most még nem, mert…

  Lásd magad előtt, amit el akarsz élni. Éld bele magad, kijelentő mondatban mondd el : pl. én mesekönyvíró vagyok! Lásd a végeredményt : pl. a könyvesbolt kirakatán a könyvedet.

  Nem lesz könnyű, de ne add fel. Előtt gondosan tervezd meg. Mérd fel a piacot, ne azt vedd figyelembe, hogy neked mi tetszik, hanem azt hogy mire van igény. Fontos, hogy érdekelje az embereket, mert nem magadnak csinálod. Légy szakértője a saját területednek. Tanácsot is csak attól fogadj el, aki az adott területen sikereket ért már el. Higgy abban, amit csinálsz. Figyelj rá, hogy az álmodozás nem egyenlő a tervezéssel. Csinálj üzleti tervet. Valósítsd meg! Légy jelen, csináld-csináld! Felhasználva a tapasztalatokat, felmérve az eredményeket. Használd ki az ingyenes lehetőségeket az ismeretség megszerzésére. 

 • 50+

  Mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát. Vannak lehetőségeid! Mindenkinek van, minden esetben van legalább 2, de inkább 3 lehetősége! Ne hagyd annyiban. Ne kövesd az elvet, hogy egyszer már így csináltuk, jó lesz most is így.   

“Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen.”(Albert Einstein)

Változtass. Találj ki új hobbit. Régóta meg akartál tanulni valamit? Tedd meg most. Használd az internetet. Keress videót, képeket. Próbálj ki új dolgokat. Legyél fitt, energiával teli, tölts minél több időt a szabadban. Mozogj. Lépcsőzz, sétálj, biciklizz. Soha ne törődj azzal, ki mit mond! 

 

 • Anyaság

  Kell egy hobbi. Kell , hogy feltöltődj, hogy érezd, nem csak anya vagy. Oldd meg, hogy néha egyedül is legyél, fontos az énidő. Foglalkozz magaddal, találd meg ügyesen az egyensúlyt az anya, a dolgozó nő és az én között.                                                                            

  Érezd jól magad! A kicsivel töltött idő fontos, de csak akkor van értelme, ha azt nem unod, ha közben nem csinálsz mást, ha ténylegesen jelen vagy, részt veszel. Nem kötelező azt játszanod, ha nincs kedved hozzá. Próbálj mást kitalálni, ami mindkettőtök számára érdekes.                                            

  Az aggódás nem visz előre. A döntésnek felelőssége van. Te vagy a felelős. 

 

 • 2 munkahely között

  Régóta érzed, hogy nem vagy jó helyen? Nem ez az, amit igazán szeretnél csinálni? Nézelődj. Keress mást. Ne törődj bele. Ne mondd, hogy jó ez. 

“A jó a legjobb ellensége.” (Stephen R. Covey)

Fontos tudnod: Kis cél = kis akadály= kis szabadság , nagy cél=nagy akadály=nagy szabadság

Ismerd meg magad, figyelj az érzéseidre, és add saját magad! Ne hazudj magadnakTaláld meg /ki , mi az ami igazán érdekel. Járj nyitott szemmel és tegyél lépéseket. Szerezz új ismerősöket. Ha valami gyakran visszatér az életedbe, legyen az egy tárgy, egy álombeli kép, egy hirdetés, ami megfogott, gondolkozz, vajon mit jelenthet számodra. Változtatni nehéz. De lehet. Te vagy a döntéseidért felelős. Mondd el hangosan : Én vagyok a felelős az életemért! 

 

 • Kapcsolatban

  Jól kell működnötök együtt. Támogassátok egymást, buzdítsátok egymást. Legyetek egy ölelés kezdeményezője, vagy éppen vegyétek észre, hogy most békén kell hagyni a másikat.

  Tartsatok szünnapot, amikor kikapcsoltok. Ne üljetek a négy fal között, pláne nem a tv előtt. A bevillanó képek, hangok, mind-mind belemásznak a tudatalattinkba, miközben nekünk a negatív hírekre semmi szükségünk. Olvassatok, kiránduljatok, főzzetek, vagy takarítsatok közösen. Együtt a rendrakás is egészen más. Kölcsönözzetek egy bringát és csak tekerjetek egy jót. Aztán üljetek le megnézni a kacsákat.

  Ne sajnáljátok az időt, a pénzt magatokra. Vegyetek szép ruhát magatoknak, mert megérdemlitek. Üljetek be egy étterembe ebédre vagy vacsira, mert egészen más, ha kiszolgálnak. Legyen akár egy törzshelyetek.agiek-16-smile2.jpg

  Élvezzétek egymás társaságát. Nevettessétek meg egymást. Táncoljatok.

 

Ne feledd, minden okkal történik. Ha nem sikerül valami, akkor annak úgy kell lennie. Biztosan megvan a miértje, talán valami még jobb vár rád.

De mi van, ha meg sem próbálod? Egy életed van. Épp most zajlik! Nem tudhatod, mi lesz holnap! Kezdj el élni! 🙂

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.