Köszönöm a díjat! – Liebster Blog Award

liebster-award-logo_pink
Díjat kapott a blogom!  

A Liebster szó annyit jelent: szeretett, vagyis számunkra kedves blogról van szó, amit szívesen látogatunk. Bloggerek ajándékozzák meg egymást ezzel a díjjal, elismerésük jeléül.
Nagyon örülök neki, hogy én is a része lehetek ennek a vándordíjnak. Ketten is jelöltek! 🙂 Már láttam sok bloggernél és külön öröm, hogy két olyan személytől kaptam meg, akik hasonló témában írnak, mint én. 

A szabályok röviden:

1. Megköszönni a díjra jelölő bloggert
2. 11 feltett kérdésre válaszolni
3. 11 érdekesség magamról
4. Jelölni másik maximum 11 bloggert
5. Feltenni a jelölteknek 11 kérdést.

Nagyon szépen köszönöm a jelölést Szonjának, a http://themomentsoflife.blog.hu/ írójának.”Azt szeretném megmutatni, hogy igenis lehetsz boldog, és nem, nem akkor, ha elvonulnak a viharfelhők, hanem akkor is, amikor tombol a hurrikán. Hogy problémákkal is kék az ég, és csiripelnek a madarak, és dobog a szíved, és tudsz mosolyogni. És mosolyogni mindig tudsz. :)! -ezt találtam a miről szól a blog, részben. Imádom! 🙂 Nagyon tetszik amit és ahogyan írsz, hajrá csak így tovább!  Nem ismertem még a blogot, de jobban belemerülök és követem ezentúl. Köszönöm még egyszer, örülök, hogy tetszik a blogom.

A másik díj pedig épp ma érkezett, Honey*-tól, aki azt mondja: “az élet apró csodák halmaza” https://honeyaprocsodai.wordpress.com/. Az ő oldalát már régóta ismerem, olvasom, szeretem. A cím mindent elmond, kreatív, kedves blognak tartom. Nála láttam először a 101-1001 kihívást is, amit azóta én is megírtam. Nagyon köszönöm a jelölést neked is!

Ezeket a kérdéseket kaptam Szonjától: 
 
1. Mi szerettél volna lenni gyerekkorodban? Egy időben tanítónéni. De aztán rájöttem, hogy nincs elég türelmem. Az, hogy valamit át szeretnék adni, az megmaradt.

2. A blogolás mennyire része a mindennapjaidnak? Eléggé. Szeretem azokat a késő estéket, amikor már csendben szuszognak a fiúk ( a kisfiam és a Párom) és nekem kattog az agyam, és csattognak a billentyűk. Sokszor egy-egy hétköznapi jelenet közben jön a gondolat, erről írok majd a blogon. A jegyzetfüzeteim is mindig velem vannak, legtöbbször munkába menet vagy jövet, a metrón vagy autóban körmölöm a kulcsszavakat, mondatokat a következő bejegyzéshez.

3. Ha bármit megtehetnél mi lenne az? Kettő jut eszembe: Szeretném néha két ujjamat összeérintve megállítani az időt, hogy aztán én csinálhassam a teendőmet úgy, hogy az idő és a körülöttem lévők nem változnak (épp mint Sabrina, a tini boszorkány 🙂 ) Szeretnék néha láthatatlanul jelen lenni -mondjuk úgy belenézni az apa-fiú nap jeleneteibe. 

4. Hol élnél legszívesebben? Korábban tengerpartot mondtam volna és olyan helyet, ahol meleg van. Most a nyugodtság, a zöld, a tiszta levegő a vágy. A Mátra éppen megfelelő lesz nekünk! 🙂

5. Mi a kedvenc vicced? Nincs ilyen. Nem bírom megjegyezni a vicceket. 

6. Van olyan téma amiről nem írnál? Ha igen miért? Csak a blogom üzenetének megfelelő témákról szeretnék írni, nem lesz például panaszkodás. A szüleimről sem szeretnék írni, nem szeretném esetlegesen megbántani őket. 

7. Mi az, ami bármikor jókedvre derít? Az éneklés, az ugrálás, a tánc, 1-1 kedvenc zene, kisfiam kacagása, vagy vicces mondata

8. Szerinted mi a legfontosabb az életben? Szeretni és szeretve lenni.

csakcsinaldegyutt
9. Mi a kedvenc idézeted? Több is van, kettőt írok: “Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül” (Helen Keller) Kevés dolgot tudok pillanatok alatt megváltoztatni, de egyet bármikor: a hozzáállásomat. Állandóan a kezemben van a lehetőség, hogy döntsek. Feladom vagy megcsinálom….” (Hozleiter Fanny)

10. Mi a célod a blogoddal? Egyrészt magamnak írom: kikapcsol, feltölt, mert más, mint amit napközben teszek. Másrészt szeretném legalább 1- 2 embernek felnyitni a szemét, így is nézheti a világot, gondolja át, mit szeretne és vágjon bele. Szeretném azt is, hogy amikor majd megjelenik a mesekönyvem, legyen olyan, akinek ismerős a nevem. 

11. Miért jó bloggernek lenni? Szeretem, hogy átadhatok üzenetet. Jól esik a kedves visszajelzés. Összetartást, egymás segítését látom a bloggerek között -legalábbis a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közössége csoportban biztosan. 🙂 Motiválhatok ill. új dolgokat tanulhatok. 

Honey* kérdései és a válaszok: 

1. Melyik volt a legjobb vicc, amit valaha hallottál? (Jöhet bármilyen poén! 😉

Nem a legjobb, de a múltkor sokat nevettünk azon, amikor a Facebookon a következő képet láttuk:
image
2. Három szóval írd le, hogy mit jelent neked a blogolás!
Kikapcsolódás, motiválás (másokat de magamat is ) és sikerélmény

3. Nézz szét magad körül és írd le a történetét (vagy, ami eszedbe jut róla) az első tárgynak, amit meglátsz!
Egy színező fekszik az ágyam mellett. Egy felnőtt színező, amiről sokáig azt hittem, nem fog tetszeni, mert majd idegesít, hogy nem úgy sikerül, ahogy fejben elképzeltem, vagy túl sok idő, mire befejezem, de egészen bejött. Tényleg kikapcsolja az embert. Amikor színezek, nem agyalok, csak azzal foglalkozom, eltervezem nagyjából, milyen lesz és próbálom megvalósítani. Néha útközben módosítok. Jó érzés, amikor kész. 

4. Milyen könyvet olvastál legutóbb? Ajánlanád másoknak? Miért?
Amit végigolvastam az az Egyasszony című könyv volt. Előző bejegyzésemben megemlítettem. Nem tudom eldönteni, hogy ajánlanám-e másoknak. Igen is , és nem is. Embertől függ. 

5. Mi volt életed legnagyobb elismerése?
Mindig jól esik az elismerés, legyen az kisebb vagy nagyobb. A Párom kedves szavai, de az is, hogy nyertem egy pályázaton és beválasztották egy rövid mesémet egy készülő kötetbe. 

6. Melyik volt a legemlékezetesebb szülinapod? Miért?
A 28. szülinapom. Kettesben töltöttük a férjemmel. Kismama voltam, imádtam. Nagy pocakkal kapaszkodtam fel az óbudai kőfejtőhöz reggel és a szabadban piknikeztünk: epret, croissant-t, kölyökpezsgőt :), aztán a vácrátóti arborétumban megcsodáltuk a tulipánokat, illetve pihentünk. 

7. Sorolj fel öt dolgot, amire nagyon vágysz most! 
szeretnék betakarózni és sokáig aludni, szeretnék jó reggelt csókra ébredni, szeretnék álmomban a Grand Canyont bámulni, szeretnék napsütéses napot-minél többet, szeretnék ágyba reggelit és kedves szavakat kapni

8. Hová utaznál el a legszívesebben? Miért pont oda?
Most USA és Thaiföld a két fő vágy… mert egészen más világ… A Thaiföld kicsit valószínűleg Fejős Éva hatására is… 

9. Mi az, ami nélkül nem kezdődhet el a napod? Kávé tejszínnel és mézzel, pizsamában. 🙂 És szeretek reggel zuhanyozni -felébreszt 🙂

10. Általában az emberek milyen tulajdonságukkal tudnak lenyűgözni?
Tehetség -ének, zene, tánc, írás, stb. Jó azoknak, akik tehetségesek valamiben és ezzel tudnak is élni. 

11. Mit gondolsz a blogomról?

Ahogy írtam fent is, nagyon szeretem a blogod. Az elsők között találtam rá, és rendszeresen olvasom. 🙂 Szeretem, hiszen a pozitivitásról írsz Te is. Tetszik az őszinteség, a személyes hangvétel. Jó olvasni a boldog és a kevésbé vidám bejegyzéseket is. Sokszor elgondolkodtatnak az írásaid -és megfogadom soraidat.

11 érdekesség magamról: 

1. A május a kedvenc hónapom és a 10 a kedvenc számom – ekkor születtem. 🙂
2. Kiskorom óta izzad a tenyerem -ha izgulok, ha bizonyos anyagokhoz érek, ha valaki krémezi mellettem a kezét, ha melegem van,  vagy ha csak erre gondolok..
3. Imádom a kakaós ill. a fahéjas csigát. A legjobban a ropogós szélét!
4. Anyukám után kaptam a nevem, akinek egy színdarab után választották ezt a nagyszüleim.
5. A férjemmel a középiskola utolsó éve óta együtt vagyunk. 1 év után költöztünk össze.
6. Régen nem szerettem Budapestet és el nem tudtam volna képzelni, hogy itt éljek. (aztán megszerettem, de most 12 év után már elég is lassan..)
7. Nem igazán szeretem a citromsárga színt.
8. Kedvenc virágom a tulipán
9. Kedvenc angol szavam a hippopotamus. 🙂
10. Kislány nevekből sokkal nehezebb lett volna választani, sokáig tetszett a Cintia, aztán a Lili, a Dorka, de a Fanni, a Fruzsi, a Flóra is, talán a Dalma lett volna a befutó. Fiúnevet illetően Marci illetve Dominik előzte meg a választást, a Domonkost (mert a Dominik hiába tetszett, túl gyakori név) 
11. Van királykék, mentazöld  és fekete körömlakkom is, felváltva viselem is őket a pirosakkal, bordókkal és halvány rózsaszínekkel. 

Akiknek én szeretném továbbadni:

Akiket nagyon szeretek, de már kaptak mostanában díjat: 
http://www.habfurdo.com/ , https://honeyaprocsodai.wordpress.com/ , 
https://anapfenyillata.cafeblog.hu/, http://momwithfive.com/hu/

Szóval őket most nem jelölöm.  Az alábbi blogokat szintén szívesen látogatom és vagy nem kaptak még díjat, vagy már régen kaptak, ezért remélem örülnek és szívesen válaszolnak majd.

Tehát a díjazottaim: 

https://anyutervez.wordpress.com/

http://5hozzavalo.blog.hu/

http://napikincsek.blogspot.hu/

http://derultegbolikrek.blogspot.hu/

http://boldogpillanatok.blogspot.hu/

 https://tisztakek.wordpress.com/

http://kialakito.blogspot.hu/

https://wonderwoman.cafeblog.hu/

https://bouvet.cafeblog.hu/

https://mertutaznijo.cafeblog.hu/

 
Az én kérdéseim hozzátok:
1. Mit szeretnél elérni az idei év végén?
2. Milyen ismert emberrel vacsoráznál együtt szívesen?
3. Milyen stílusú berendezést választanál az álomházadba/lakásodba?
4. Melyik a legkedvesebb helyszín számodra Magyarországon?
5. Mi volt a legjobb tanács, amit valaha kaptál?
6. Mi szerinted a leggyengébb pontod?
7. Mi az az étel, amit legszívesebben/leggyakrabban készítesz?
8. Megosztanál 3 dolgot a bakancslistádról?
9. Melyik posztod lett szerinted a legjobb és miért?
10. Mi a kedvenc elfoglaltságod szabadidődben?
11. Melyik bejegyzésem tetszett neked a leginkább?
 

Köszönöm még egyszer a jelölést. Örültem, remélem az általam díjazottak is fognak majd.
 
 
Ági 

 <a href=”http://www.bloglovin.com/blog/14740053/?claim=gd6b7zwg9ds”>Follow my blog with Bloglovin</a>

7 hozzászólás

 • Hanna “Honey” Fáy

  Szia! Remélem bírja a komment a sok rizsát, mert van mit írjak. Nagyon örülök, hogy tetszik a blogom és átjön rajta az, amilyen vagyok. A mai napnak az egyik apró csodája ez. 🙂
  A poénon nagyon jót nevettem, örülök, hogy feltettem egy nem annyira komoly “kérdést”, mert remélem más is kacagott egy nagyot, mikor olvasta. 😀
  Amikor magadról írsz 11 dolog tök jó, ugyanis az egyik kérdésem majdnem az lett, hogy van-e kedvenc számod (nem a zenében) és erre is válaszoltál, illetve a személyes kérdésekben pedig gondoltam, hogy megkérdeztem, hogy mi alapján történt a névválasztás a kisfiadnak.
  Mentazöld körömlakkra már rég óta vágyok.. 🙂 Hol szerezted?
  Köszönöm, hogy gondoltál rám! Igazából kérdésekre válaszolni szeretek, csak a többi fárasztó: magamról írni (najó, az még annyira nem is), de újabb kérdéseket kitalálni és keresgélni jelölteket. Na nem mintha ne lenne elég blogger, akik megérdemelnék és alapvetően ez arra is jó, hogy ismerkedjünk mások oldalával. Viszont, amikor siet az ember, akkor terhes tud lenni picit. Hogyha gondolod, a kérdéseidre szívesen válaszolok! 😉 Magamnak is érdekes lenne, hogy miket felelnék…

 • Pálné Zavanyi Éva

  Nagyon-nagyon szépen köszönöm a jelölést, és köszönjük, hogy jobban megismerhettünk téged is a post révén 🙂 Igyekszem mielőbb válaszolni én is a feltett kérdésekre 🙂

 • Deák-Ember Ágnes

  Szívesen Éva, és várom a válaszaidat! 🙂
  Honey, persze játssz Te is! 🙂 Az MBBK új listájából biztos tudsz könnyen választani néhány blogot. Vagy sztem azt is meg lehet tenni, hogy most nem jelölsz.. Vagy ha gondolod csak küldd el nekem a válaszokat. Én szívesen elolvasom. 🙂 Köszi a hosszú kommentet! 🙂 Örülök, hogy megnevettettelek! 🙂 A mentazöldet talán dm-ben vettem, még nyáron..

 • Papanecz Réka

  Felfedeztem néhány közös momentumot: Mi is a gimi utolsó éve óta vagyunk együtt a férjemmel, 28 évesen vagyok pocakos, a kislányunknak a Dalma nevet választottuk 🙂

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.