Nézd újra – más szemmel – !

film.jpg

Gondolkodtatok már azon, hogy gyakran csak akkor foglalkoznak az álmaikkal az emberek, amikor már késő? Súlyos betegség, utolsó kívánság.. Nem így kellene lennie. Egyszer élünk, használjuk ki! Élvezzük! Vegyünk magunknak szép ruhát, látogassunk el álmaink városába, szólítsuk meg a kiszemelt férfit vagy nőt, váltsunk munkahelyet. MOST! Nem majd egyszer, mert nem tudhatod mit hoz a holnap… !

A komoly téma ellenére a következő film, amit ajánlok nektek, “csak” egy vígjáték. 

De a lényeg, amiről ez a blog is szól, vagyis hogy álmodjunk nagyot, merjük meglépni, érjük el, valósítsuk meg, ez mind ott van benne. Nagyon jó ötlet az álmok könyve, vagy lehetőségek könyve, ahogy a filmben nevezik. Tele fotókkal – a saját fejünket is ráillesztve a megfelelő helyre- , mindarról amit szeretnénk elérni.  

Imádom a várost, Karlovy Vary-t, ahol játszódik, fantasztikus a hangulata. (Már jártam ott, Prágától kb. 1,5-2 órányira van autóval, érdemes ellátogatni oda! ). 

Szeretem ezt a filmet. Mindig is szerettem. Lehet, hogy picit bugyuta -mint egy vígjáték- , de most biztosan más szemszögből fogod Te is nézni. 

 

Az utolsó vakáció (Last Holiday)

(szereplők: Queen Latifah, Gérard Depardieu, LL Cool J)

 

(a tartalom után leírom a film végét is, ha még nem láttad és ezt nem akarod tudni, akkor ne olvasd tovább 🙂 ) 

A tartalomGeorgia egy álmokkal teli nő, aki egy áruházban dolgozik alkalmazottként. Mindaddig nem tesz semmit vágyai beteljesítése érdekében, amíg ki nem derül, hogy gyógyíthatatlan beteg és már csak pár hét van hátra az életéből. Ekkor arra döntésre jut Georgia, hogy élete utolsó napjait kihasználja, felmond, és az összes megtakarított pénzét elkölti, igyekszik az összes álmát megvalósítani. Karlovy Vary csodálatos városába utazik és egy luxusszálloda királyi lakosztályában lakik, felszabadultabb, mint valaha, úgy érzi mindent megtehet és nagyon sok mindent meg is tesz. A szerelem is megérkezik és minden leírt vágyát kipipálja.

 

utolsovakacio.jpg

Persze mivel vígjátékról van szó, természetesen nem fog meghalni a főszereplő.
Viszont megbánásnak nyoma sincs, amikor kiderül, hogy tévedett az orvos, hibás volt a műszer és igazából egészséges Georgia. Sőt mivel elindult egy úton és kihasználta a lehetőségeit, az élete sokkal jobb lett, elérte mindazt, amit megálmodott magának. 

 

Írj, ha már láttad, hogy tetszett, vagy ha újranézted. 😉 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.