Énidő – tegyél így!

img_6886-001.JPG

Sokat halljuk mostanában ezt a szót : énidő
Egy kifejezés arra, amire mindenkinek szüksége van, vagyis, hogy néha csak magunkkal foglalkozzunk. Lehet, hogy azt mondod, Te nem szeretsz egyedül lenni. De próbáltad már?

Biztosan, van olyan, amikor élvezed, hogy egyedül vagy. Ha csak pár percről van szó, akkor is. Olvass. Sétálj. Shoppingolj. Főzz vagy süss, ha a saját magad kedvéért teszed. Bármit lehet, a kikötés annyi, hogy rólad szóljon. Azért tedd, mert jól esik.
Reggelente nyújtózkodj egyet és közben gondold végig, milyen jó, hogy újra süt a nap, ma is mennyi szép /jó/új/izgalmas/érdekes dolog vár Rád! Ne feledd , hogy minden rosszban van valami jó. Keresd meg.

Minél több időt foglalkozol magaddal: gondolkodsz, figyelsz tudatosan az érzéseidre, annál könnyebb lesz élvezni a jelent. Mert gyakran előfordul, hogy “annyira lefoglal minket a cselekvés, hogy elfelejtünk létezni”. Ne legyen így! Vedd észre magad körül az apró csodákat! Oprah könyvéből ( Amit biztosan tudok) származik az idézet, hamarosan végigolvasom, nagyon tetszik. Rengeteg elgondolkodtató sor, rövid történetekben. Olvastam az elmúlt napokban a metrón, a buszon, de még a strandon is egyet-egyet.

Nem teljesen egyedül, de kis családom nélkül, barátnőkkel elmentünk egy csajos hétvégére.
Nagyon vártam, örültem, hogy kikapcsolhatok. Siófokon voltunk, szuperül telt ez a majdnem 3 teljes nap: csak strand és buli meg nagy nevetések. Megérdemelt kikapcsolódás volt ez.

img_5257-001.JPG

Azért még itt is a nyaralás alatt is kiszakítottam én-perceket magamnak.
Élveztem, amikor a matracon feküdtem és sodort, ringatott a víz, amikor úsztam vagy lebegtem a vízen. De volt olyan is, hogy csak ültem és néztem a kékséget, azt hogy szinte egybeolvad a ragyogó kék ég és a gyönyörű Balaton. Becsuktam a szemem és élveztem a zenét. Önfeledten táncoltam.

De nem feltétlen kell hozzá nyaralás. Egy-két példa a mindennapokból:
Imádom, ahogy lecsúszik az első korty kávé a torkomon reggel.
Szeretek kimenni a munkahelyről ebédidőben és valami finomat enni. Ma egyedül ültem egy teraszon és élveztem a görög saláta (roppanós zöldségekkel, a sós fetával és a fanyar olívabogyóval, mmm) és brownie (mert megérdemlem 🙂 ) ebédemet. 

Te is apróságokra gondolj!
A tippem a következő: ( Oprah könyvét olvasva gondoltam, hogy megosztom veled. Hipp-hopp felírtam kb. 20-at, de még folyamatban a listám.) Írd fel a kedvenc időtöltéseidet! Minél többet. A lényeg, hogy innentől minden nap valósíts is meg egyet.

Az én listámról néhány kedvenc:
– Hangosan énekelni egy régi slágert01dsc04311.jpg
– Felhőket nézni és alakzatokat találni bennük
– Apróságokon nagyot nevetni
– Nyaralást / kirándulást szervezni 
– Fényképalbumot rendezgetni

Hajrá! 🙂

Törődj magaddal! Szép hetet! 🙂

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.