Őszintén az újrakezdésről, az akaratról, a hitről – Interjú egy MLM vezetővel

Egy nem mindennapi történetet mesélt el nekem Babi, akit én sok évvel ezelőtt, mint fodrász ismertem meg. Megismertem továbbá egy nagyon kedves, nyílt, érdeklődő embert, aki -már akkor tudtam-, nem egy átlagember. Ő a saját kezébe vette élete irányítását. Mert változtatni és erre biztat ma is mindenkit: merj döntést hozni, változtatni és változni. Nagyon őszintén mesél arról, hányszor kezdett új életet és nem adta fel. Sikeres MLM vezetőként mesél nektek: 

Dánku Ilona Marianna

Forever Living Products manager

11752171_1146287892054797_187429593_o.jpg

-Hogyan emlékszel vissza a kezdetekre? Szerinted könnyebb vagy nehezebb volt akkor elindulni az úton, mint most lenne?

1966 -ban születtem Romániában. Az általános iskola mellett eljártam egy maszek fodrászhoz kitanulni a szakmát. 1985-ben férjhez mentem, új életet kezdtünk együtt. Egy év múlva volt egy vetélésem. 18 hetesen szeptikus vérmérgezést kaptam, de túléltem. Azt mondták, hogy soha nem lehet gyermekem. De a HIT és a bizakodás velem volt, nagyon akartam egy kisbabát. Még templomba is elmentem… és láss csodát 1989 januárjában 41 fokos lázzal, őrült nagy fájdalmakkal, ájulásokkal nagyon beteg lettem és az orvosok semmit sem találtak, csak annyit mondtak hogy Isten majd eldönti… Ezután terhes maradtam és lett egy csodálatos fiam. Közben átjöttünk Magyarországra, itt szültem meg az egyetlen gyermekemet. Újra kezdtük az életünket a semmiből: a férjem elhelyezkedett egy cégnél és én is folytattam a fodrász szakmámat. Aztán elmentem dolgozni egy presszóba, de nem éreztem azt, hogy abban kiteljesednék. Közben a férjem állást váltott, majd az megszűnt, és itt hoztunk egy nagy döntést: Vállalkozzunk! Kezdtük az autókereskedéssel, ezután export-import, vendéglátás, de az igazi szerelmem a szépségipar volt. Csakhogy krónikus allergiás, és asztmás lettem. Ekkor hallottam először az alternatív gyógymódról, úgyhogy kipróbáltam és csodás volt: teljesen gyógyszermentesen éltem, és élek mai napig. Hallani sem akartam azonban erről a házalós és eladással foglalkozó cégről, hallgattam a sok tudatlan emberre… 10 évig szedtem a termékeit, és semmit sem tudtam a cégről vagy arról hogy van egy munkahely teremtő programjuk.

-Fel tudod -e idézni, mi volt az a pont, amikor úgy döntöttél, hogy a saját kezedbe veszed az életed irányítását?

2005-ig vállalkozók voltunk, de jött egy rossz döntés és veszítettünk. Ezután volt pár év, amikor regenerálódni kellett, úgy idegileg, mint lelkileg és szellemileg is. Közben kerestem állásokat és találtam is Pl: egy diákmunkát segítő cégnél, egy biztosítónál vagy nemzetközi lapkiadónál. Viszont nem vagyok az az alkalmazott típus, mindig elmondtam a saját gondolataimat és a Főnököknek nem nagyon tetszett. Sokat keresgéltem, amíg találkoztam egy olyan üzletasszonnyal, aki kinyitotta az elmémet és Ő lett a Mentorom. Na itt volt az a pont, amikor eldöntöttem, hogy többé soha nem kezdek bele olyan vállalkozásba, ahol több 10 millió Ft-ot kell befektetni! Mert azt akár el is bukhatja az ember… Újra kezdtem a közös életünket a nulláról. Mentorom megtanította, hogy az MLM egy szakma, amit ha igazán jól csinálunk követnek minket az emberek. Ha példaértékű a munkám, akkor lesznek követőim és ha továbbadom mindazt, amit megtanultam akkor vezetőket nevelek ki, és ennek a végeredménye, hogy sok-sok családnak megváltoztatom az életét, egy jobb és boldogabb életet biztosítok azoknak, akik meg akarnak tanulni egy új szakmát.

11780235_1146289705387949_1872434789_o_1.jpg

 -Hogyan tudod meggyőzni az embereket, hogy a terméket és Téged válasszanak?

Az MLM-ben az nagyon jó, hogy nincs korhoz, végzettséghez, földrajzi helyhez kötve. Bárhol és bárkivel együtt tudok működni. Igazából eleinte azt hittem, hogy meg kell győzni vagy rábeszélni az embereket olyasmire, amit ők nem akarnak…. De ez nagyon ferde tükör! Manapság rengeteg ember van, aki igényes és odafigyel a családja egészségére, úgy napi személyi higiéniával, mint a táplálkozásban, vagy a kozmetikumokkal. Mindenki megnézi az összetevőket és ha nem tetszik, amit látnak, visszarakják a polcra. Rengeteg beteg ember van,-sajnos. Sok az allergiás gyerek, a bőrproblémás, a mozgásszervi betegek is sokasodnak, illetve a szív-érrendszer is nagy szerepet játszik, arról nem is beszélve hány fiatal házas szeretne babát, de hiány van valamiből egyikőjük szervezetében, ezért nem sikerül.

 
-Zavart -e valaha a sok előítélet az MLM cégekkel és annak képviselőivel kapcsolatban?

Soha sem zavart az a sok tudatlan beszéd… Én is 10 évig csak a mások előítéleteiből táplálkoztam… Mindig megnézem, hogy ki mondja a véleményt és csak utána azt, hogy mit is mond. Ha nem cserélnék az illető életével szerepet, akkor nem zavar, mert ő is csak egy “MLM sérült” vagy egy okoskodó, aki annyi erőt sem vesz, hogy leüljön egy PROFI sikeres MLM üzletépítővel, mert ő tudja a tutit… Persze vannak olyan emberek is, akik sajnos nem képesek megtanulni ezt a szakmát.

-Milyen a jó vezető szerinted?

Itt a hálózatépítésben nagyon fontos a becsület, a tisztesség. Az, hogy mindig igazat mondjál. Türelmesnek és segítőkésznek kell lenned. Empatikusnak és nagyon jó embernek kell lenned, mert itt csak azt a Vezetőt követik, aki valóban tud a másik emberért dolgozni, mivel itt mindig a csapatodban lévő emberek vállalkozását építed. Igazából azt mondhatom, hogy ez egy emberekre épülő üzlet, és ha nem tudsz sikert adni a csapatodban lévő embereknek ,akkor nem megy. A cél az, hogy mindig jobb emberré váljak, hogy holnap több legyek, mint a mai nap voltam. Itt folyamatosan tanulni kell, képezni önmagunkat és a vezetőket is.

11721932_1146294432054143_1571759676_n.jpg

-A környezetedben élők is ilyen tudatosan és pozitívan gondolkodnak, mint Te? Ha nem, teszel-e valamit azért , hogy így legyen?

Én nem tudok senkit megváltoztatni, a saját életemet tudom alakítani, jobbá, boldogabbá és gazdagabbá tenni. Akinek meg ez az életstílus tetszik, az biztos vagyok benne hogy megkeres engem. Ráhatással nem tudok senkire sem lenni, maximum példakép vagyok és eljönnek hozzám tanácsot kérni vagy tanulni.

-Hol tartasz most, mi jelenleg a legnagyobb feladat számodra?

Még az út elején. Mivel az életem és a munkám játék, az élet játéka. 2011-ben kezdtem tanulni az MLM szakmát, az első évet elbagatellizáltam, mert nem hittem, hogy sikeres lehetek vagy hogy egyáltalán lehet- e pénzt keresni. Mindenki azt mondta, hogy pilótajáték az egész. Ma már sajnálom azt az 1 évet, na meg azt a 10 évet előtte, amit elpocsékoltam. Na de megyünk előre és segítünk aki kéri. Most kezdünk igazán belelendülni a munkába. Kellett 3 év, hogy megértsem és megtanuljam ezt a szakmát, csapatomat (a VIP Klub mellett -ők a fogyasztói klub és önállóan vásárolnak tőlem függetlenül-) igen sok munkatárs erősíti mint pl: háziasszonyok, alkalmazotti viszonyban dolgozók, orvosok, pedagógusok, rokkantnyugdíjasok, anyukák, nagymamák, informatikusok, védőnők, munkanélküliek, könyvelők, asszisztensek, házi gondozók, takarítónők, jogászok, közgazdászok,… és még sorolhatnám.

-Mi a célkitűzésed a közeljövőre vonatkozóan?

A legnagyobb feladat beindítani Romániát, Oroszországot és Ukrajnát. Célom: több ezer család életét jobbá, boldogabbá tenni. Milliárdos nagymama lenni. Utazni a nagyvilágban. Gazdagon, jólétben élni.

-Mivel foglalkoznál, ha nem MLM-es lennél?

Őszintén bevallom, hogy jelenleg nem tudom, hogy mivel foglalkoznék, ha nem létezne az MLM. Talán segélyekért esdekelnék, vagy lehet hogy valahol koldulnék,… – és ezt tényleg nagyon őszintén mondom.
11760592_1146288352054751_1162286870_o.jpg

A siker titka az, hogy megkockáztassuk a nem szokványos gondolatokat. A szokványosság a haladás ellensége. (Trevor Baylis)

A siker titka csupán az elhatározásban rejlik: elhatározod, mit akarsz elérni, majd napról napra kitartóan teszel is érte, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy nem fog sikerülni.
(Anthony Robbins) 

+ 10 kérdés-válasz -amit minden interjúalany kitölt-: 

blog2_1.jpg

 

Csak-Csináld-magadért összegzés: 

Van olyan, hogy fel kell állnod, akár többször is és a nulláról kezdened. Találd ki, mi az amit szeretnél, találd meg azt, amiben jó vagy. Határozd el magad és tegyél érte, hogy a jóból legjobb legyél. Csapatjátékos, vezető, sőt példakép lehetsz! Csak előre nézz!

 

Az interjút készítette: Deák-Ember Ágnes

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.