Ismerd és szeresd önmagad!

csakcsinald.jpg
Egyik szülinapi ajándékom a Páromtól az volt, hogy részt vehetek egy 2 napos önismereti tréningen.


A Siker-Napon (amikor Arnold Schwarzenegger is Budapesten volt) figyelt fel Szabó Péter előadóra, motivációs trénerre. Pár nap múlva sokadik személyiségfejlesztő könyvként beszerezte a szerző első könyvét.
Én először olvastam ilyen témájú könyvet, de nagyon megfogott, elgondolkodtatott és tetszett az “Állj félre a saját utadból” c. könyv közvetlen stílusa, mondanivalója. Olyan könyv ez, amit mindenkinek el kellene olvasni és nem csak egyszer. Ahogy ő is írja a könyvben, nem az a cél, hogy gyorsan átfussunk az oldalakon, hanem hogy végiggondoljuk, valamint ne csak elméletben, hanem gyakorlatban is használjuk a leírtakat.

A könyv elolvasása után (2-3 nap alatt el lehet olvasni) vettem egy kis füzetet és elkezdtem írni a Sikernaplómat. Minden este leírok min. 3 dolgot, amit sikerült elérnem, amit tettem a célom megvalósítása érdekében vagy amire büszke vagyok. (Hálanaplót is írhatsz, amiben lejegyzeteled minden reggel vagy este, hogy kikért és miért vagy hálást. ) Végiggondoltam a könyvben feltett kérdéseimre adott válaszokat, jobban megismertem magam.

Kíváncsian, izgatottan vártam azonban, hogy mit nyújt majd a 2 teljes nap, mi fog elhangzani és mennyire lesz majd a hasznomra. Azt kell mondanom, hogy teljes mértékben megérte.
A tréningen meglepetésemre sok korosztályombeli volt, a nemek aránya is szinte fele-fele. Jó hangulatban telt a 2 nap, köszönhetően ez Péternek, aki közvetlen volt és mosolygós, akitől bátran kérdezhettünk, akár a téma közben, akár szünetben. Nehéz elmondani, mi mindenen mentünk át ezen a hétvégén. Konkrétan nem is igazán tudtam megszólalni vasárnap este, annyi minden elhangzott és sok minden átértékelődött, átalakult, fejlődött bennem. Sok volt és néha sokk is. Jó értelemben.

Belesűrítette Péter az első napba az énképünkkel, önértékelésünkkel, az értékrendünkkel kapcsolatos tudnivalókat, megtanultuk, hogy ÉN VAGYOK AZ ELSŐ HELYEN! ÉN VAGYOK A FELELŐS A SAJÁT DÖNTÉSEIMÉRT ÉS A SAJÁT ÉLETÉMÉRT. Aztán a második napon a jövőképünkkel foglalkoztunk. Volt szó arról, hogy fejezzük be az aggódást, arról, hogy legyünk hálásak és persze arról is, hogy milyen döntő ereje van a szavaknak, mennyire nem mindegy hogyan fogalmazunk, de az sem, hogy kik vesznek körül minket.

Egytől-egyig kedves és persze pozitív emberek társaságában tölthettem el ezt a két napot. Igazán feltöltött már csak a sok mosoly is, nem beszélve az ölelésekről, amiket szintén kaptunk és adtunk egymásnak. Elmondtuk egymásnak a múltunkat, a jövőképünket, dicsértük és támogattuk, buzdítottuk egymást. Nevettünk. Sírtunk.

10906553_390837091094347_3218182020152793856_n.jpg

Néhány idézet Szabó Pétertől, ami talán alátámasztja, milyen nagyszerű ember ő, aki bár hajléktalan volt, de sikerült felállnia, bebizonyítania, hogy értékes ember. Egy olyan ember aki nap mint nap segít embereknek, aki példakép lehet, akinek a tanácsait megfogadva mosolygósabban indulhatnak a napjaink.

“ Mindent megteszek annak érdekében, hogy ha majd annak idején megkérdezik a fiaimat, hogy ki a példaképük, ne a G. I. Joe vagy más akcióhős jusson az eszükbe, hanem az édesapjuk.”

“ Elkezdtem felelősséget vállalni az életemért, és abbahagytam a szüleim, a kormány és mindenki más hibáztatását. Persze mellette rengeteget tettem azért is, hogy megszeressem önmagam. 

“Mindegy, mit hiszünk magunkról, előbb vagy utóbb valósággá lesz.”

“Önmagunk szeretete egy életen át tartó románc kezdete! Vedd hát észre milyen csodálatos vagy, és kezdd el végre igazán szeretni önmagad!”

“ A cselekvéshez bátorságra, a türelemhez bölcsességre van szükség.”

 

“ Az a küldetésem, hogy az emberek megszeressék önmagukat, hogy megtalálják a szenvedélyüket, és éljék az életüket.”

Jelentkezz, ha szeretnéd az önbecsülésedet rendbe tenni, vagy feltuningolni, nem fogod megbánni, biztosan felejthetetlen hétvége lesz ez számodra is:
http://sikerterkep.hu/allj-felre-a-sajat-utadbol-gyakorlatias-onismereti-trening/

 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.