10 adventi kívánságom

Ugyan már javában december van, sőt mindjárt itt az ünnep, nekem mostanra állt össze egy elképzelés a fejemben. Úgyis mondhatjuk, ezeket kérem karácsonyra avagy ez egy adventi bakancslista!

Ez egy összesítés leginkább magamnak, mi az, amikre mindenképp szeretnék időt szakítani az adventi időszakban, de hátha neked is jól jönnek az ötletek és megvalósítasz párat. 

 

 

Íme az én adventi bakancslistám: 

 

-Hó

 

és minden ami ezzel jár: szánkózás, hóangyalka,sapkában-sálban, túrabakancsban nagyokat sétálni, hogy aztán bent a melegben kellemesen lehessen olvadozni. Egy forró, illatos tea mellett nézni az ablakból a hóesést. Arra ébredni, minden hófehér és szikrázó, csillogó. 

Napfelkelte az ablakból

 

-Fotó

 

fotózni a havas tájat, a madarakat az etetőnél, a mókusokat, .. és fotók magamról – mert csak 🙂 . Fotókat albumba, képkeretbe tenni és rendezgetni mappákban a gépen

 

-Sütés

 

Mézeskalács gyártás és díszítés lesz a következő napokban, szeretnék a fára is rakni, mert szeretem az illatát.

A mézeskalácsok egy kis része el is készült, kis kuktámmal ügyeskedtünk

Talán a flódnival is megpróbálkozom idén, mert bátor vagyok, vagy mi… :)) Almás – krémest is szeretnék, mert kedvenc és legalább azt már csináltam párszor és jól megy. Beigli is lesz, mert kötelező és szintén jól megy és jó is csinálni 🙂 Mákot még venni kell, és talán gesztenyés is lesz, mert én azt szeretem a legjobban.

 

-Képeslap

 

Egy bloggereknek szóló adventi játék keretében már kaptam jó néhány lapot, és olyan nagy öröm. Nem tudom, miért ment ki a divatból ez a szokás ( illetve,de tudom, de kár.. ), olyan jó kapni és adni is. Még nem jártam a postán, de már nagyon fel kellene adnom őket, ígérem hamarosan.. és remélem, örülnek majd neki az ajándékozottak. 

 

-Mikulás gyár

 

Ha már postára megyek, viszek majd magammal egy nagy dobozt is, mert a Mikulás gyár idén is várja a csomagokat, hogy azokat rászorulóknak továbbíthassa. Ingyenesen elviszi a posta a csomagokat, csak rá kell írni: MIKULÁSGYÁR.  Ruhákat, játékot és tartós élelmiszert pakolok majd, jó érzés jótékonykodni, ha máskor nem, legalább ilyenkor decemberben.

További infók itt: http://mikulasgyar.hu/

 

-Élményt adni

 

Ajándékot nem igazán szeretnék kisfiam kívül venni másnak…, mindenkinek megvan mindene, illetve drága dolgokra nem szeretnénk költeni. Feleslegesre szintén nem. Élményt szeretnék adni férjemnek, családtagjaimnak. Még erősen gondolkodom, mi lenne a legjobb. 

 

Olvasás

 

Olyan sokszor és könnyen arrébb tolom a könyveimet, hogy majd később, aztán nem marad rá idő. Pedig olyan nagyon jó bekuckózni, egy plédet magamra tekerni és kizárni kicsit a külvilágot. Hidasi Judit Elveszve c. regényét olvasom éppen, ami nem egy vidám történet. Egy anyáról szól, akinek elrabolták a 2 éves kisfiát a játszótéren. Önmagát hibáztatja, megváltozik az egész élete. Nem adja fel, minden követ megmozgat, hisz, remél. Izgalmas történet, tetszik, ahogy kibontakoznak a szálak. Kíváncsian várom a végkifejletet. Ha te is szereted a nem túl könnyed köteteket, ha érdekes, elgondolkodtató könyvre vágysz, olvasd el: 

 

Karácsonyi mese

 

Sokszor van úgy, hogy nem bírunk végignézni egy filmet, mert elalszunk rajta. Sorozatokat választunk inkább kikapcsolódásként, van olyan, amit egyedül nézek ( 200 első randi ) és van olyan, amit közösen a férjemmel ( Életem értelmei). A legszuperebb program azonban összebújni hármasban és megnézni egy mesét. Most az adventi időszakban pedig mi mást, mint egy karácsonyi mesét. A Karácsony Artúr című kedves történetet néztük múltkor és mindhármunknak nagyon tetszett. Feltett szándékom még több mesét megnézni együtt, – olyan jó néha gyereknek lenni. 

 

-Valami szép nekem 🙂

 

Az adventi listám utolsó előtti pontja egyedül olyan, amiről egy tipikus kívánság lista szólhatna. Szeretném meglepni magam valamivel karácsonyra, például egy ilyen fekete selyem köntössel.. mert az úgyis olyan nagyon aktuális … :)), de hát majd csak vége lesz egyszer a télnek is, nem?! És igen, lehet ez egy célzás, vagy egy kis súgás, akár szeretteim is választhatnak az itt felsoroltak közül.  🙂

 

 

-Meghitt családi pillanatok

 

Az utolsó, ám legfontosabb és amire legjobban vágyok. Minden fenti dolog vagy tett, ami rólam szól, amit magamért csinálok, csak egy icike-picike hozzájárulás ahhoz, hogy még mosolygósabb és boldogabb feleség és anyuka legyek a szépen feldíszített, fahéj-illatú, kivilágított házunkban, a karácsonyi zenéket hallgatva.  Azok az apró édes és őszinte pillanatok, amikor megöleljük egymást mi hárman, amikor együtt táncolunk vagy nevetünk, azok a legcsodálatosabbak. 

 

 

Te mire vágysz decemberben, az adventi időszakban? Mit kérsz karácsonyra?

Mosolygós napot, kedves Olvasó! 

Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem!

Kövess Facebookon és Instagramon is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.