Mit csináltam egy teljes napig a család nélkül? És hogy tetszett a Szürke új része?

Vasárnap délben meglógtam kicsit.
Fél 1-kor felszálltam a vonatra, és Vácról Budapestre utaztam. Közben könyvet olvastam. Olyan érdekes felvetéseken, mint pl. ha eszünk, akkor csak együnk, ha iszunk, akkor csak igyunk, élvezzük az ízeket, mert az élet fűszerei is ezek, gondolkodtam.  Hamar megérkeztem a Nyugatiba, ahonnan elkezdődött a rohanás. Ugyanúgy, mint mikor még ott laktam, felgyorsultak a lépteim, szinte szaladtam.
A barátnőkkel találkozás előtt még be kellett ugranom a bevásárlóközpontba, hogy vegyek egy kis meglepetést, amit elvihetek babalátogatóba. Tudtam, hogy hova akarok menni, mégis elcsábultam és körbenéztem egy babaruha osztályon is. Üres kézzel távoztam, és siettem a drogériába, ami persze az épület másik végén található, majdnem a teljes plázán végig kellett kutyagolnom. Végre válogatok a polcon lévő termékek közül, amikor azt veszem észre, már csöpög a kezemből a víz. Vetkőzés. Dönteni gyorsan. Hogy került ennyi minden a kosaramba? Mindegy most már. Pénztár! Mert indulnom kellene már a mozihoz.

Napijegyet veszek, mert nem tudom kiszámolni hány darab vonaljegy kellene, így legalább nem kell szórakoznom vele. Pár perc alatt a Corvinon vagyok, gyors telefon: merre vagytok? Ők épp befejezték a kávét, nekem már nincs rá időm, mosdó és irány be a moziba.
Délutáni mozi és erotikus film (?) van egy kis kontraszt, de ki bánja. Az első részt is együtt néztük, barátnős kikapcsolódós programnak szerintem oké a film. Nagy elvárások vannak felé, de a műfaját tekintve ez egy romantikus film. Talán romantikus dráma, de még csak dráma sincs sok benne. Kicsit többet mutatnak annál, mint amit az átlagfilmben, ahol átugorják a szexjelenetet, de semmi durvát nem fog látni, aki megnézi. Igazából, azt totál nem értem, hogy aki el sem olvasta a könyvet, vagy akinek nem tetszett a könyv, az  miért nézi meg?? Mit vár? Nekem tetszett a könyv. A film is. Mert mondom, úgy álltam hozzá, hogy egy jó kis kikapcs, figyelemelterelés, barátnős lazulás. Amúgy (spoiler!! : ) a harmadik részben még gyereke is születik Anastasianak és Christiannak, itt a második részben történik meg az eljegyzés, tehát itt tényleg a szerelem jut inkább a főszerephez a szadomazo helyett. Nekem még a kompromisszum szó is eszembe jutott. Hiszen ahhoz képest, mennyire nem tetszett Ananak az egész az elején, (azért valamennyire mégis, mert belement, ő is akarta), most több jelenetben ő kéri, hogy legyen más is mint vanília… Megtalálják ketten azt a középutat, ami jó mindkettőjük számára, Ana megadja a szerelmének azt a pluszt, ami Christiannak már elég, hiszen mint mondja, neki már fontosabb a lány minden másnál. Hát én így láttam.. Ráadásul nekem tetszett a hatalmas rózsacsokor, a jacht, a szép ruhák, a csodás virágos lánykérés, mint filmjelenetek, de nem vágynék erre, akkor sem ha tinilány lennék.. Bele lehet magyarázni sok mindent a történetbe, de egyáltalán nem értem, miért kell. Lehet én vagyok túl romantikus. Tény, hogy a szereplők nézhetnének ki jobban, sőt nézhetnének egymásra sokkal érdeklődőbben, érzékibben és a többi, de mondom, nem volt ez olyan rossz film, ahogy lehúzták. Vannak persze sokkal-sokkal jobb filmek, nem muszáj ezt egyáltalán megnézni sem.

 

Fotók: elle.com , youtube.com

Én nagyon vártam, főként azért mert ezzel elkezdődött az énidő-programom! 

Találkoztam a barátnőmmel, akit régóta nem láttam. Meglátogattam a kisfiát. Jó volt a karomban tartani, simogatni a kis selymes haját, csiklandozni a kis talpát. Beszélgetni barátnőmmel és férjével és látni, milyen ügyesen, lazán csinálják, nem aggódják túl a feladatot az első picur körül. Jól esett (esik mindig) az is, hogy tanácsot kért tőlem barátnőm és remélem segítettek a válaszaim.

Innen újabb utazás – megint olyan hihetetlen módon, hogy szinte fel sem nézve, fel sem mérve mi van körülöttem- és már meg is érkeztem az Örsre. Itt tesómmal találkoztam. Míg vártam, egy könyvesboltban néztem körül és töltekeztem, informálódtam az újdonságokról. A találkozás után elkezdődött egy szinte véget nem érő, egymás szavába vágó mesélés, ahogy csak a lánytesók tudnak.. Kicsit megszakította egy körülnézés a Tigerben, amiről már hallottam és nagyon örültem, hogy megláttam. Szinte minden egyes darabot végigbogarásztunk, csuda jó dolgok vannak itt, úgy zárták ránk az üzlet rácsait. Egyáltalán nem vettük észre, gyors elnézést is kértem az eladótól és kérdeztem, miért nem szólt. Vasárnap lévén 19.00-kor zárnak az üzletek ugyanis, ezt nem kalkuláltuk bele tesómmal. A kedvenc kávézóm, a Frei kávézó remekeit is ki kellett így hagynunk, egy isteni, olyan igazi sűrű, krémes forró csokit ittunk viszont az emeleten.
Utána utaztunk tesómékhoz, ott aludtam. A buszmegállóban és a buszon még mindig nem hagytuk abba a beszélgetést, sőt ott lendültünk talán bele igazán.. a fél busz végighallgathatta az élettörténeteinket. Sebaj, úgy sem találkozunk velük többet. (ezért jó Pest.. ) (( viszont az Örsön különösen hiányzott már a Mátra tiszta levegője, csendessége…))

Vacsorára tatár beefsteak és sajttál várt, amihez kellemes kis Irsai Olivért kortyolgattunk. Még mosolyogtunk is magunkon, hogy hát igen, mint anno a szüleink (persze ilyen menü nélkül..). Felnőttünk. Kevesebbet találkozunk, de azért ugyanúgy tudunk még jókat beszélgetni. 

Kellemesen elfáradva dőltünk le a kanapéra, hogy aztán egy sorozatba belekezdjünk, persze pár perc után mindketten elaludtunk. 

Még két csodás mozzanata az 1 napos énidőmnek: 

Hétfőn 8 óráig aludtam, úgy hogy közben senki sem zavart meg, reggel pedig halk kopogás és egy meleg kávéval ébresztettek. 

Egy órán keresztül buszoztam délelőtt, amitől először elborzadtam, de aztán eszembe jutott, hogy épp ez az amit akartam, idő, amikor végre csak magammal foglalkozhatok. Kicsit olvastam, de leginkább csak a gondolataimba mélyedtem. Pihentem. Nézelődtem. Kikapcsoltam. Újabb csavargás következett többek között a kreatív hobbi boltban.

Délben aztán már jó volt látni és magamhoz ölelni a kisfiamat és a férjemet. 🙂 

Sok program, jóval több szereplővel, mint 1 (azaz én), mégis úgy érzem, ez kellett, így volt tökéletes ez a nap a feltöltődéshez.

 

Ti mivel töltődtök? 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.