Azért sem unom a telet! – Programajánlóval a hétvégére

Unod a telet?

Én azt mondom, használd ki, míg van hó! Fel a túrabakancsot és irány a szabadba! 
Lehet, hogy nehéz elindulni, (mindig csak a kezdet nehéz) de meglátod, nagyon jól fog esni és sokkal jobban feltöltődsz majd, mintha csak otthon ülnél.

Budapesttől kb. 1 óra utazással máris valamelyik csodás hegyi faluban találod magad és élvezheted a kristálytiszta levegőt, az erdei sétát.
Nem is jut talán eszedbe a nagy szmogban és ködben, hogy a magasban csodaszép napsütés vár! 

 
Talán az utolsó napok ezek, amikor még síelhetsz vagy csúszkálhatsz! Mátraszentistvánon a síparkban pénteken és szombaton kivilágított pályák várnak, szuper lehet az esti síelés! Hócsúszda park is vár, a hüttében pedig többek között isteni gőzgombóc segít felmelegedni.

Fotó: Palkó György, Palko Photo

Galyatetőn,
az építészeti díjat is kapott kilátót mindenképp érdemes felkeresni. Átlag feletti a napsütéses órák száma itt, így nagy eséllyel gyönyörű panorámában lehet részed fentről.
 
 
Gondolj arra, milyen jó, hogy még nincs nagy meleg egy kellemes sétához. Húzz meleg zoknit, sapkát, sálat és kesztyűt és mozgasd meg a hétköznapokon elgémberedett testtagjaidat. Figyelj a lábad elé, rúgd, taposd a havat, vizsgáld meg az állatok lábnyomait.
 
Részt vehetsz egy télbúcsúztató túrán is. Talán találkozol néhány hozzád hasonló hóimádóval, vagy a túrák szerelmesével és a következő kirándulást már együtt szervezitek. 

Holnapi szervezett túra a Mátrában: 
 
A Börzsönyben pedig családi napot szerveznek, a Királyréten várják az érdeklődőket szuper programmal és erdei sétával: 
 
“A legjobb iskola, amelyben egy ifjú ember megtanulhatja, hogy a világnak van értelme, a természettel való közvetlen kapcsolat.”
(Konrad Lorenz)
Húzd a szánkót és gyönyörködj gyermeked piros pozsgás arcában. élvezd, hogy kellemesen elfáradtál. Légy te is újra gyermek és pattanj fel a szánkóra vagy törd össze a jeges pocsolyákat. Tegyél egy rövid túrát az erdőben és figyelj jól, a kopasz fák között könnyen láthatsz állatokat.
Készíts eleséget a madárkáknak, akaszd fel egy fára és nézd ahogy lelkesen vissza-visszatérnek. 
 
Még egy téli mulatság, egy vicces program a jövő hétre: 
Borotválós asszonyfarsang Parádsasváron
Jelmezes felvonulás, jelképes borotválás fából készült borotvával, helyi hagyományok és persze forró tea, forralt bor, fánk és kenyérlángos. Közben kézművesek és termelők vására, Üveghuta- és Kristálygaléria- látogatás. Szerintem érdekesen, mi több, nagyon jól hangzik!
Részletek ITT 
 
Én ott leszek! 😉 
 
És TE?
Tegyél róla, hogy a tél ne legyen egyszínű!
Érezd jól magad! 🙂
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.