Ezt olvasd el karácsony előtt a gyermekednek!

Van egy imádnivaló meseregény egy kisegérről, amit nagyon szeretnék ajánlani nektek. 

A magával ragadó, szívmelengető történet témája a bátorság, a megoldások keresése, a barátság, a szeretet. A karácsony témája inkább csak egy mellékszál, mégis nagyszerű mesekönyv, amit érdemes elővenni így az ünnep közeledtével (is).

 

A könyv címe: A kisegér, aki majdnem hős lett

Az írója: Pásztohy András

Illusztrálta: Pásztohy Panka

 

Egyáltalán nem karácsonykor olvastam legutóbb kisfiamnak, és nem tudom eldönteni, melyikünk élvezte jobban a történetet. Minden nap vártuk mi lesz az újabb kaland, ha épp nem én olvastam a következő fejezetet, mindig kifaggattam a gyerkőcöt, mi történt, és picit bántam, hogy lemaradtam.

Gyönyörűséges rajzokkal (igaz, nem minden lapon, de akkor túl nehéz lenne a könyv, ami így is több, mint 200 oldalas) találkozunk a könyvben, de a képzeletünkre is bíznak sok mindent.

Ti is szoktátok nézni, ahogy a gyerkőc tekintete elhomályosul, és szinte vetíti magának a történetet?

 

 

Szerettem a humort a könyvben és hogy nem voltak félelmetesek, csak szerethetőek a szereplők.

Nem kitaláltak a figurák,  hanem körülöttünk élők: cuki a Kisegér és Cinke, vicces és szerethető a kutya, van még béka, teknős, mókus, bagoly, süni, hód és így tovább. Mindegyikük tulajdonságait és cselekedeteit simán át tudjuk ültetni a mindennapjainkba.

 

 

Most arra gondoltam idén ez is egy mozzanat lesz az életünkben, így várni a karácsonyt, ennek a könyvnek a lapozgatásával. 24 fejezetből áll ugyanis a meseregény. Összefüggnek a történetek, jól ki tudnak bontakozni a szereplők, megválaszolásra kerülnek a kérdések és persze a végén a főszereplő, másképp ugyan mint tervezte, de eléri a célját. Épp karácsonyra juthatunk a könyv végére, a kalandos utazás lezárásához. 

 

Biztos vagyok benne, hogy szülőtársaim épp egy ilyen könyvre vágynak, higgyétek el, nagyon fogjátok szeretni a kisegeret, a cinegét ( én totál magamra ismertem benne, és jókat mosolyogtam rajta) és a többi szereplőt, izgatottan fogjátok várni az újabb kalandokat, jól esik majd olvasni a szépen megfogalmazott, de nem túl bonyolított, olykor vicces, néha picit elgondolkodtató mondatokat, megcsodálni a kedves rajzokat.

Pásztohy Panka csodás rajzai nekem mindig nagy kedvenceim, ez a könyv pedig családi alkotás, a férje írta, és a kislányuk is részt vett a történet készítésében, illetve rajta tesztelték. 

5+-os korosztálynak szánják a könyvet, 4-5 évesen már forgatható, meglátjátok, a gyermek élvezettel fogja hallgatni a történetet és leköti majd. Épp ez a cél, az, hogy mi felnőttek is jól szórakozunk közben, pedig ráadás.

Sőt a karácsonyi hangulatotok is megjön tőle, garantálom!

 

Imádtam minden sorát, mindenekelőtt pedig azt, hogy ez a mese arról szól, hogy a szereplők kitalálnak valamit és mennek előre, sok találkozás, küzdelem, számos kihívás vár rájuk, de nem adják fel.

Eléri a kisegér a célját, de nem hős ő. Mert nem is ez a lényeg. Nem kell hősnek lenni. 

 

 

 

Olvassátok el A kisegér, aki majdnem hős lett című könyvet, szeretni fogjátok  🙂 

 

 

(nem szponzorált a poszt, egyszerűen csak szerettem, szeretjük ezt a könyvet 🙂 ) 

 

Mosolygós napot, kedves Olvasó! 

Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem!

Kövess Facebookon és Instagramon is!

Ezt olvasd el karácsony előtt a gyermekednek! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva