A boldogság nyomában – filmajánló

the_pursuit_of_happiness.jpg

Ezt a filmet mindenkinek látni kell!

Ha elkeseredtél azért, ha gyermeked van azért, ha állást váltanál, ha elhagytak, ha épp feladnád… Mindenkinek szól. Nézd újra, akár havonta! 

A legfőbb üzenete:

“Ne higgy annak, aki azt mondja, nem vagy rá képes! Ha van egy álmod, ne mondj le róla! Ha valaki nem tud valamit, azt szeretné, ha te sem tudnád. Ha akarsz valamit, tegyél érte!”

 613.jpg

Igaz történetet dolgoz fel a film. Chris Gardnerről, egy apáról szól a történet, aki házaló ügynökként próbálkozik, mindent elkövet, hogy boldogan éljen a család és szeretne meggazdagodni, de a mindennapi létfenntartásért küzdenek. Tenni akar, és számos hátráltató tényező ellenére, az önmagába vetett hitének, az akaratának köszönhetően felveszik gyakornokként egy brókercéghez. A felesége azonban nem tud várni a jobb életre, elhagyja. Az apa sokszor hajléktalanszállókon tölti az estéket a kisfiával, akitől képtelen elszakadni, ragaszkodik hozzá, hogy nála maradjon. (Az apát Will Smith alakítja, a kisfiú pedig a valóságban is a kisfia, Jaden Smith) A kitartás meghozza a gyümölcsét, minimális pénzzel, rengeteg szeretettel és eltökéltséggel eléri, hogy a legeredményesebbként zárja a tanfolyamot. Sikeres üzletemberré válik és boldog, felhőtlenül boldog.

814876_orig.jpgKönnyeket csal a szemünkbe a film, de emberi mindvégig. Példamutató.

Bebizonyítja, hogy nem szabad feladni. Egy percre sem!
Reményt adhat a film és tanulhatsz belőle a kitartásról. Rámutat arra is, hogy milyen sorsok között élünk. Bárhonnan is jössz azonban, az agyadban és a szívedben kell rendnek lennie, a
lehetőségeket keresned kell és ki kell tudnod használni, a célodért tenni. 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.