Tedd meg MOST!

Nincs olyan ember, aki ne ismerné a közmondást: Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra!

Az hogy mennyire tartjuk be, kérdéses… Pedig fontos: ne halogasd a dolgokat! Az élet most zajlik. Ha valamit tenni szeretnél, az itt és most a legjobb idő rá!

“A jövő nem fogja jóvátenni, amit te a jelenben elmulasztasz. “
(Albert Schweitzer)  

20150613_091712.jpg

A múlt elmúlt. Tanulj belőle. Valamiért úgy kellett lennie. Zárd le.

Nézz előre, de ne a jövővel foglalkozz folyamatosan. Élj a jelenben!

Ne hidd, hogy az apróságok, nem fontosak. Tégy minden nap valamit a célod, az álmod elérése érdekében.


“A tegnap történelem. A holnap rejtély. A mai nap: ajándék.”
(Eleanor Roosevelt)

 

Tedd meg MOST:

 • SZŰRD meg az információt:

  Minél kevesebbet tévézz. Ha csak a háttérben szól, akkor is eljut a tudatalattidhoz. Ha szükséged van a tévére, akkor is jelölj ki napokat, órákat, amikor egyáltalán nem kapcsolod be. Ugyanígy az internettel, legyen 1-2 nap a héten, amikor tudatosan nem netezel. A hírfolyam végiggörgetése során is millió információ jut el az agyunkhoz és terheljük vele -nagyrészt feleslegesen.

  Töröld az ismerőseid közül a közösségi oldalon (oldalakon) azt , aki folyton negatív bejegyzéseket ír ki a falra (vagy legalábbis állítsd be, hogy nem akarod látni a posztjait)

 • minden nap FRISS LEVEGŐ!

  fuss, sétálj vagy bérelj egy bringát és élvezd a környezetet, a napsütést, a szelet. Azt, hogy van lábad, ami visz előre. Nézz fel az égre, vedd észre a fákat, az épületek díszítését.

 • MEGÉRDEMLED!

  vegyél magadnak egy olyan ruhát/szépségcikket/tárgyat, aminek nem nézed az árát. Amire jó lesz csak ránézned is, amiről tudod azért vetted, mert megérdemled. A mennyiség helyett a minőségre törekedj. Ülj be néha egy igazán jót enni, élvezd az ízeket. Aszerint válassz az étlapról, hogy mit kívánsz és ne az étel árát nézd.

 • OLVASS!

  Válassz egy könyvet, ami a pozitív életszemléletetről szól (ajánlóm itt: http://csak-csinald.blog.hu/2015/06/27/ne_facebookozz_annyit_inkabb_olvass). Fontos, ne az legyen a cél, hogy minél gyorsabban a végére érj. Fontold meg a leírtakat. Gondold végig a te életedben hogy volt, hogy szeretnéd, hogy legyen. Tarts szüneteket olvasás közben. Jegyzetelj.

 • EGYEDÜL

  Azt mondod, nem szeretsz egyedül lenni? És próbáltad már?

  Igenis tarts énidőt minden nap. Legyen az akár csak pár perc, akár egy óra, akár egy egész nap. Ilyenkor nem takarítasz, vagy a bevásárlást intézed, .. hanem csak és kizárólag magaddal foglalkozol. Sétálj, olvass, vagy csak feküdj végig az ágyon és merengj. (nem a tv előtt!!) Menj el wellnessezni, vagy akár nyaralni egyedül! Feltöltődésre mindenkinek szüksége van!

 • ÉLVEZD!

  Ne csak élj , ne csak tedd rutinosan a feladatokat. Élvezd az életet : érezd az ízeket, sőt érezd a végtagjaidat, amikor megmozgatod magad. Kelj fel korábban mint máskor, hogy legyen időd nyugodtan mindenre. Ne rohanj! Ne kapkodj! Mosolyogj, nevess sokat. Örülj a madarak hangjának, vedd észre a szivárványt, örülj, hogy látsz és érzel. Örülj, hogy élsz.

 • Írj BAKANCSLISTÁT!

  Hova szeretnél eljutni és mindenképpen megnézni, kivel szeretnél találkozni, mit szeretnél mindenképpen elérni, stb. írj fel mindent sorban.

 • vezess HÁLA/SIKER-naplót

  Igazi lélekerősítés ha reggelente sorra veszed, leírod, mi az, amiért hálás vagy. (sokan csak arra gondolnak, mennyi minden hiányzik az életükből és elfelejtik, hogy mennyi mindenük van.) Napközben is jobban, tudatosabban figyeled majd a lépéseidet, -legyenek azok bármilyen aprók-, hogy este feljegyezhesd a sikernaplódba. Pozitívabban látod majd a világot, segít a mindennapokban is keresni az apró örömöket.

 • A szavak ereje- a BEVONZÁS

  Kerüld a “nem” szót. Fogalmazd át a mondataidat mindig úgy, hogy az járjon a fejedben, a válasz minden mondatodra az: ÍGY LESZ! Pl. ne azt mondd : “el fogok késni , hanem mondd azt: “odaérek időben”!

 • HIGGY MAGADBAN

  Akkor fognak mások is hinni benned, ha te is hiszel magadban. Ne másoknak akarj bizonyítani. Teljesen mindegy, mit gondolnak. Magadért tedd!

Még egyszer a legfontosabbak a célod megvalósításához:

Minden fejben dől el!

Gondolkodj -főleg magadon, az erősségeiden, a lehetőségeid kihasználásán! Ismerd meg magad, majd erősítsd a pozitív tulajdonságaidat.

Tervezz! Ne feledd: konkrét, kipipálható célokat írj, pontos határidővel!

Tartsd be a magadnak tett ígéreteket!

Vedd észre a pozitív példákat magad körül és meríts belőlük. (ebben segítenek majd a sikersztori-interjúim is.)

Higgy magadban! Tanulj a hibáidból, és nézz előre. Élj a jelenben!

 

“Ahhoz, hogy a dolgok javuljanak, saját magunknak is javulnunk kell. Ha nem teszünk erőfeszítéseket, akkor a jelenünk a tegnapunkhoz fog hasonlítani.” (Andrew Matthews – Élj Vidáman)

 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.