Ne facebookozz annyit, inkább olvass!

Ezt a címet egyelőre akár magamnak is írhatnám… sajnos! 
De igyekszem még többet olvasni és még többet azzal foglalkozni, ami igazán érdekel. 

Túl sok inger, túl sok információ és felesleges adat ér el bennünket, még ha csak gyorsan át is pörgetünk rajta a közösségi oldalon vagy csak a háttérben szól a tv, hat a tudatalattinkra! 

Miért nem inkább hasznosan töltjük az időt?

Olvass! 

Iratkozz be egy könyvtárba! Vegyél ki egy könyvet, ami megtetszik. 

Merülj bele egy jó regénybe, vagy találj a hobbidnak megfelelő könyveket, olvass akár verseket, akár önfejlesztő, motivációs könyveket, sikertörténeket! 

Most az utóbbiakból következzen egy rövid lista, olyanok, amiket éppen olvasok, vagy amik elolvasandó listámon vannak.
(Lehet korai így könyvajánlót írni, de a férjem egy kivételével már mindet olvasta, ha így jobban tetszik, a mi ajánlatunkat láthatod lent 🙂 )
konyv.jpg

A siker titka – Pozitív Lelki Beállítottság                       

Napoleon Hill – W. Clement Stone

Életből vett példákkal illusztrálva bemutatja azokat az elveket és módszereket, amelyek alkalmazása milliókat segített, hogy kudarcaikat sikerré változtassák. A sikerhez vezető út senki előtt sincs zárva, akiben van elszántság, hogy változzék, nyitottság, hogy mások tapasztalataiból tanuljon és állhatatosság, hogy gyakorlással elsajátítsa a sikeres cselekvés technikáját. Ez a könyv nélkülözhetetlen útitárs ebben.

Leginkább a sok élettörténet, példa miatt tetszett nekem. 


Van élet a halál ELŐTT! 

Szabó Péter

Ahelyett, hogy azzal foglalkoznánk, mikor fog véget érni az életünk, és mi fog történni azután, sokkal jobban tesszük, ha arra koncentrálunk, mi mindent tehetünk ma, holnap, minden egyes napon, amit addig ajándékba kaptunk. Mindannyiunknak van választása, hogy mit kezd az életével, még akkor is, ha a többség ezt nem így látja, és azt gondolja, az élet az, ami csak úgy megtörténik velünk.

Hitem szerint a könyvben szereplő gondolatok, történetek, megközelítések, kérdések és gyakorlatok segítségedre lesznek abban, hogy megtaláld a küldetésed, ezáltal kihozhasd az életedből mindazt, ami benne van

Szabó Péter első könyvével kezdtem az olvasást. Ajánlom figyelmedbe, a cím is mindent elmond: Állj félre a saját utadból! (előző posztban már ajánlottam , azért nem került ismét ide)


Tudatos jelenlét

Anna Black

Életünk nagy részében olyanok vagyunk, mint a repülőgép, amit robotpióta irányít. Valódi jelenlét nélkül átsiklunk a pillanaton, mert gondolatban a múlton vagy a jövő rágódunk. 
Aki hagyja, hogy figyelme elkalandozzon attól, ami éppen megtörténik vele, az lemarad saját életének tekintélyes részéről. Elszalaszt sok apró, értékes pillanatot, legyen az egy szép épület látványa munkába menet, egy szerető gonddal elkészített étel íze, vagy a felismerés, hogy szeretteinknek szükségük van ránk.
A mindfulness meditációs gyakorlatok segítségével képesek leszünk teljes valónkkal, tudatosan jelen lenni a pillanatban. Megtanulunk figyelmet szentelni a minket érő élményeknek, amelyek lehetnek kellemesek, mint az éjszakai égbolt látványa, de akár frusztrálóak is, mint egy heves vita a szeretett személlyel. Tudatosítjuk előítéleteinket a belénk rögzült gondolkodás- és viselkedésmódokat, és igyekszünk csak a számunkra hasznosakat megtartani.

Hajlamos vagyok a múlton kattogni, vagy a jövőn rágódni, miközben a jelen értékes pillanatait élvezhetném..,  ezért is akartam mindenképp elolvasni. Érdekes gyakorlatok, összefüggések találhatóak benne.


Önbizalom – Hogyan lehetsz ellenállhatatlan?

Brian Tracy db6f40e7f6b2a0b92aa9293cc73b200d.png

Miért sikeresebbek egyes emberek másoknál? Mert bíznak önmagukban! 
Önbizalmad szintje határozza meg, hogy mekkora célokat tűzöl magad elé, mennyi energiával és eltökéltséggel összpontosítasz a valóra váltásukra, és mennyire állhatatosan küzdöd le az eléd tornyosuló akadályokat. Ebből a hatékony és gyakorlatias könyvből mely több mint 5 millió felsővezetővel, vállalkozóval, értékesítési szakemberrel és más ambiciózus személlyel, hatvannál is több országban végzett munkán alapul megtanulhatod, hogyan tégy szert rendíthetetlen önbizalomra életed minden területén. 

Brian Tracy bármelyik könyve kiváló választás lehet!

 

A szerzetes, aki eladta a Ferrariját – Valósítsd meg álmaidat, tedd gazdaggá életedet!

Robin Sharma

A nyugati gondolkodást a keleti filozófiával ötvözve, a szerző biztos utat mutat az olvasónak, hogy miként élhet bátrabban, kiegyensúlyozottabban és boldogan.

Robin Sharma könyvei jól összefoglalják, amit más motivációs könyvekben is olvashatunk.  


Titkos levelek a szerzetestől, aki eladta a Ferrariját

Robin Sharma

Az élményekben gazdag utazás során Julian megtanítja nekünk az igazi boldogság és siker titkát, és megmutatja, hogyan találjunk rá hiteles énünkre, hogyan legyünk hűek önmagunkhoz, és hogyan valósítsuk meg álmainkat.
Az élet utazás. Nem az számít, hogy hova érkezünk, hanem az, hogy közben milyen emberré válunk. (Robin Sharma)

rs.jpg

Az vagy, amire gondolsz

Zig Ziglar

A szerző egy sor saját és mások életéből vett, lelkesítő történettel örvendeztet meg minket. Akár reggeli ambícióbombára, akár lefekvés előtti üdítő gondolatokra vágyunk, nap mint nap bízvást fordulhatunk lelkesítésért, ösztönzésért a könyvhöz.

Lelkesítő történetek mindig jól jönnek! 

59 másodperc – Egy kis ésszel sokra mész

Richard Wiseman

A szerző egyszerű és kipróbált módszereket ajánl, amelyek a családi problémák során ugyanúgy beválnak, mint a munkahelyen, az első randevún, az új munkatárs kiismerésében vagy éppen egy vállalat vezetésében. Tanácsai ezért rövidek és frappánsak; olyanok, amelyeknek mind megértése, mind pedig sikeres alkalmazása csupán egyetlen percünkbe telik.

Könnyen olvasható, akár metrón, villamoson,.. Hasznodra lesznek a leírt tanácsok. 

 

Amit biztosan tudok

Oprah Winfrey

E bölcsességeket és gyöngyszemeket átdolgozott formában, egy kötetben először veheti kézbe az olvasó. Az Amit biztosan tudok egy gyönyörű könyv, tele szívet tápláló felismerésekkel. 
A témakörökbe foglalt esszék öröm, rugalmasság, kapcsolatok, hála, lehetőség, áhítat, tiszta fejjel, hatalom ritka bepillantást nyújtanak a világ egyik legkülönösebb asszonyának világába. Őszinte, megrendítő, lelkesítő, felemelő, erőt sugárzó szavaiban az a fajta bölcsesség és igazság csillan meg, amire olyannyira szomjazik minden olvasó.

Alig várom, hogy elolvassam! 🙂

Frissítés (aug. közepe ) :  nagyon tetszett! Rövid kis történeteket találunk a különböző témakörökben, melyek egyedi hangvételűek, melyek elgondolkodtatnak, megragadnak, vagy megmosolyogtatnak.  

Újraolvasós 🙂


A lista biztosan bővül hamarosan! 🙂

(forrás: Libri.hu)

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.