Tortasütés mixer nélkül?? Na, azt már nem!

Kitaláltam, hogy meglepem a kolléganőmet, sütök egy tortát a szülinapjára. Ráadásul egy napon a kisfiam oviba szánt névnapi sütijének elkészítésével. Nekiállok és … akkor jut eszembe, ja, nem működik a kézi mixerem. A múltkor a madártej készítése közben egyszer csak leállt. Akkor sima habverővel fejeztem be a tojásfehérje keményre verését. Azt hittem belehalok.. Zsibbadt már mindkét karom, de még mindig nem volt kész.  Nagyon-nagyon sokáig tartott.

Tudom, a nagymamáink…, én tuti nem vállalom még egyszer! 🙂

Szóval most is szükség van kemény habra, és még tejszínhabra is. Hm.

Forrás: www.disneyclips.com

Hagytam az egészet? Valami sütés nélküli receptet választottam? Elmentem inkább egy cukrászdába?


Nem!
És még csak kétségbe sem estem.

Gondol, gondol, gondol... , ahogy Micimackó mondaná. 🙂

 

Azon törtem a fejem:

Hogyan lehetne megoldani?

 

Ahogy körbenéztem, máris ott volt egy kézenfekvő lehetőség…

A fúró (amit a raklapokból készült ágyunkhoz használtunk). Férjem látta a felcsillanó szememet, és már szedtük is elő. Egy habverő kar bele, és igen! Siker! Működik!

Éljen a kreativitás! 🙂  

Elkészült a tojásfehérjéből a kemény hab!  Aztán bár picit izgultam, hogy a tejszínhabbal is sikerül-e a művelet, de az is, simán!

Boldogság!

Innen már egyszerű dolgom volt:

csak összeállítottam a kakaós piskótalap, a meggyes vaníliapuding és a tejszínhab rétegeket.

Kis díszítés és kész is az ünnepelt kedvence (és amúgy az enyém is ):

 a Fekete-erdő torta

Jól sikerült, örült a szülinapos és a kollégák is megdicsérték! 

Tudod, egy a lényeg: Ne mérgelődj, ne azt keresd, miért nem lehet, inkább CSAK CSINÁLD! 

 

Nekem is jutott egy szelet! 🙂

 

 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.