Szeresd az őszt!

fenykep0848.jpg

Elkezdődött. Itt a szeptember, itt az ősz. Bár tegnap még meleg volt, ma már érezhetően hűvösebb szél fújt.

Korábban nem szerettem az őszt. Alapvetően nem szerettem a változásokat.

Az ősz, mint egy új évszak rengeteg változással jár. De a változás jó! 

Jó például az őszben, hogy végre nincs elviselhetetlen meleg, újra be lehet takarózni esténként és ismét jól esik a forró tea. Imádom a színeit, a gyönyörű narancsos, bordós őszi leveleket. A gesztenyét! Belerúgni egy kupac száraz falevélbe. Ha esik az eső, élvezd azt is! Csak vidáman: szerezz be egy bohókás esernyőt és lépj bele a pocsolyákba – mint régen! 🙂

Aztán ott vannak az őszi gyümölcsök! Mmm…! 🙂 Szőlő, szilva, áfonya, körte, alma.  Utóbbi kettőt próbáld ki sajttal. Élvezd az ízeket! 

A sütőtök-szezon is elkezdődik! Imádom, nem lehet megunni!

Indulhat a túrázás!

169951_4837449182519_757081451_o.jpg

Jártál már a Szentendre és Pomáz között található Kőhegyen? Ismered a csodás fahidas, kispatakos, zegzugos Dera-szurdokot a Pilisben? Fedezd fel a Börzsönyt – a túrát kombinálhatod egy kisvonatozással is, a Királyréti Erdei Vasúttal. Imádom a Mátrát, kedvencem a mesebeli Ilona-völgyi vízeséshez vezető út. Van bőven lehetőség Budapest környékén ésdscf5090.JPG egész kis hazánkba175971_4837357220220_235419086_o.jpgn. 

A legszebbek ilyenkor ősszel. 

Hajrá, indulás! Gyaloglás közben nincs más dolgod, mint élvezni a természetet és kiüríteni a fejedet. Feltöltődni.

Tedd meg magadért! 🙂 Lehet, hogy lesz 1-1 nehezebb, kalandosabb szakasz, de annál nagyobb lesz a sikerélmény a végén!

Akár túrázás közben, akár egy séta alatt a parkban, akár egy fürt szőlő elfogyasztásakor: figyelj a testedre! Az érzéseidre. Az illatokra. A hangokra. 

Ez a tudatos jelenlét. A tudatos jelenlét pedig segít a mindennapokban. Segít, hogy ne küzdjük folyton a negatív érzéseinkkel, éljünk teljes életet a jelenben. Abban, hogy tudjuk megélni a perceket  (a múlton való aggódás és a jövőn való gondolkodás nélkül ).

 

Az ősz sok minden kezdete. Az ősz például az iskola kezdete. Az iskolákban pedig az új szerelmek kezdete lehet… 2 nap múlva lesz a 6. házassági évfordulónk a férjemmel, akivel a középiskolában találtunk egymásra, éppen egy szép októberi napon….:)

A következő poszt a párkapcsolat témájában készül… 😉

 

Tipp addig is: vegyétek igénybe a szállodák őszi csomagajánlatait, menjetek el egy szuper helyre kikapcsolódni! 😉

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.