10 Tanács, mire figyelj a párkapcsolatban!

Éppen a 6 éves házassági évfordulónkon írom a következő bejegyzést. Októberben 12 éve lesz, hogy együtt vagyunk. Ebből 11 éve együtt élünk.

 img_6056.jpg

Szeretet. Bizalom. Tisztelet. Hűség. 
Ez az alap.
Azt gondolom, az évek tapasztalatával illetve a közelmúltban tanultak alapján tudok olyan tanácsokkal szolgálni, mi az, ami ezentúl is nagyon fontos, ami kulcsfontosságú lehet egy párkapcsolatban.

 

10 Tanács, amire figyelj, ha párkapcsolatban élsz:

   1.Legyél elégedett magaddal! Ne mástól várd a dicséretet! Főleg ne kényszerítsd ki! Ha önmagaddal elégedett vagy, az kisugárzik, akkor mosolygósabb, kedvesebb vagy. Ezt érzékeli mindenki aki körülötted van, főként a párod. Legyen önbizalmad. Ha féltékeny vagy, az is abból fakad, hogy saját magadat nem szereted eléggé.

    2.Te egyedül is egy teljes egész vagy. Nem egymás felei vagytok. Nem kell, hogy kiegészítsétek egymást. Te legyél rendben önmagaddal, mert csak annyira tudsz szeretni mást, amennyire magadat szereted.

  3. Ne változtass magadon az ő kedvéért, csak a sajátodért.

   4. Úgy szeresd ahogy van! Ne akard megváltoztatni.

   5. Ne hibáztasd őt, mert Te vagy a felelős a döntéseidért. Magadban keresd a hibát. A konfliktusokat beszéljétek meg.

   6. Tanulj a hibáidból. Ne kövesd el újra és újra ugyanazt. Ezzel csak az őrületbe kergeted. Őt is és saját magadat is.

   7. Beszélgessetek. Tudjátok egymást megnevettetni. Legyenek közös programjaitok a 4 faltól távol is. De legyetek néha egyedül is. Olyan is kell, hogy egymás mellett vagytok ugyan, de mindketten külön-külön merültök el egy-egy jó könyvben.

   8. Figyelj rá. Hallgasd meg. De ne kérdezgesd. Elmondja, majd ha el akarja. Hagyj neki időt, ha szüksége van rá.

   9. Támogasd. Mindig állj mellette. Ne mondj neki ellent más előtt. Egyszer fent, egyszer lent : ha egyikőtök rosszkedvű a másiknak éreztetnie kell duplán, hogy számíthat rá. Aki pedig a rosszabb passzban van, ne húzza le a másikat is. Örüljetek egymás sikereinek.

  10. Legyenek közös érdeklődési pontjaitok. Legyen közös a jövőképetek! Nem baj, ha egymás ellentétei vagytok, teljesen mindegy, hogy a kávét vagy a teát választjátok, hogy vegák vagytok vagy húsimádók, az viszont már nem, hogy nagyvárosban, kis faluban, vagy éppen külföldön tervezitek -e a jövőt…

turak.jpg

 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.