Vedd fel ezt a szokást és könnyítsd meg a saját életedet!

chess-1483735_1920

Kaptunk karácsonyra egy sakk készletet. Nap mint nap elővesszük, törjük a fejünket a lépéseken, mindig kikapok, -lassan már a 3,5 évesemtől is- de azért szeretek játszani. 🙂 Nem a sakkról akarok írni, bár egy kicsit ez is idetartozik. Hiszen itt is nagyon fontos az ellenőrzés! Minden lehetséges lépést észre kell venni, mérlegelni kell, előregondolkodni, kiiktatni az akadályokat, vagy megelőzni a nagyobb bajt.

Szóval az ellenőrzés!

Azt gondolom, erre van szükség, hogy minden szempontból megkönnyítsük a saját életünket. És mi legyünk a királyok – ha már sakkról volt szó.. 🙂

hook-76785_1920Recepciósként rengeteget ellenőrzünk. A létszámokat, a dátumot, az árakat, árkódokat, a számlán és a hozzátűzött slip-en az összeget, a kártya típusát és az utolsó 4 számjegyet, a szobaszámokat, az érkezőket (egyszer egy hétre előre, aztán még egyszer az érkezés előtti este), az utazókat, a kasszát, a kulcsokat, az ajándéktárgyakat, és még biztos van, amit most kihagytam…

Szükség van rá, hogy aztán minden flottul menjen. Több ponton halad az ellenőrzés és több emberen keresztül.

Ez igaz lehet és működhet a magánéletben is.

Figyelj te is oda az ellenőrzésre, arra, hogy kevesebb legyen a tévedési lehetőség és kisebb legyen a kár.zahnreinigung-1514693_1920

Vegyünk pl. egy fogászati kezelést( épp tegnap voltam, sajnos hosszú kihagyás után..) amíg a kisebb barázdákat kell csak betömnie a doktornőnek sokkal egyszerűbb a helyzet, még érzéstelenítő nélkül is simán kibírható.

 

 

Mit értek ellenőrzés alatt a hétköznapokra vonatkozóan?

 

  • Ha már itt a január, itt a nagyszerű alkalom, hogy ellenőrizd a terveidet, célkitűzéseidet. Ha kell, ne félj újrafogalmazni őket! Ha még nem tetted, írd le őket! 


    Amit vizsgálsz, az változik is.”

  • Mindig van több lehetőség. És nem baj, ha hibázol! Sőt. Mindenki tévedhet. Viszont, ne kövesd el kétszer ugyanazt a hibát.


    “A kudarc az egyetlen lehetőség arra, hogy még okosabban kezdjük újra.”(Henry Ford)

  • Ellenőrizd az eszközeidet. Mérd fel, mi az, ami segít, segíthet neked. A felesleges tárgyaktól szabadulj meg. Ha rend van körületted, megkönnyíted az életedet. Neked kell azonban használnod a rendelkezésedre álló eszközöket. Ha tisztában vagy az erősségeiddel (erről már írtam korábban ITT), akkor könnyebb az utadon haladnod.


“A tudás eszköz, s mint minden eszköznek, a felhasználó kezében dől el a sorsa.”

  • Figyelj arra is, hogy kik vesznek körül. Vannak ismerőseink, vagy ismerőseink ismerősei, akikre nem szabad időt pazarolni. Szelektálj. Lépj ki csoportokból, vagy töröld az ismerőst, ha számodra negatív az üzenet, amit közvetítenek. Fontos tudnod, csak amiatt érdemes mérgelődni, amin változtatni is tudsz. A hozzáállásodon tudsz. A másikon nem.


“Az ember nem változtatható, az ember változik, ha akar.”

  • Bátran kérj segítséget. Ha nem vagy biztos magadban, ha fáradt vagy kérj meg valaki mást, hogy ő is nézze át. Sokszor elsiklunk apróbb-nagyobb hibák felett, a másik tévedéseit könnyebb észrevenni. Fogadd el a segítséget, az iránymutatást.  Javítsd és legközelebb figyelj jobban!

 

 

Én drukkolok Neked -és magamnak-, hogy ahogy, többen mondták már, 2017 a megvalósítás éve legyen! 

Kezdődjön egy kis ellenőrzéssel! 😉

start-1414148_1920

 

Mosolygós napot! 🙂

Ági

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.