A Verdák 3 mint motivációs film

Megnéztük a hétvégén a Verdák 3-at. Inkább felnőtteknek szóló mesefilm ez szerintem, mint gyermekeknek. 

A versenyzésről, a küzdésről, a fel nem adásról szól az alkotás. A főszereplő megöregedett, az új, modern generációval kell az erejét összemérnie. Nem olyan gyors, mint a társai. Tudja, hogy a versenyzés az élete, ez az, amit szeret és szenvedéllyel, élvezetből tesz. Hisz magában és a tudásában, ugyanakkor felismeri, hogy valamin változtatnia kell, hiszen a körülötte lévő dolgok is változtak. 

 

 

” Nem mehetek vissza úgy, hogy ugyanazt csinálom, amit eddig. ” 

 

Motivációs filmnek is felfoghatjuk a Disney/Pixar animációs filmjét.

A következőket tanulhatjuk Villám McQueen történetéből: 

 

  • Elhatározás

    Döntsd el, mit akarsz. Miért teszed? Mit vársz magadtól? 

 

” Én döntöm el, mikor szállok ki.” 

  • Segítség elfogadása

Kérhetünk segítséget. Merjünk kérni! Ha pedig kapunk, fogadjuk el. Lehet, hogy csak hallgatás lesz a válasz, mert nehéz, mit mondani. Mégis jó tudni, hogy számíthatunk az illetőre. Megkönnyebbülés elmondani, jó érzés, amikor meghallgatnak, figyelnek rád. Vedd körbe magad pozitív emberekkel. Légy őszinte. 

“- Tudod, hogy mit tennék?
-Mit?
-Nem tudom, ötletem sincs.” 

 

  • Változtatás

Fel kell ismernünk, be kell látnunk, a dolgok változnak. Rugalmasnak kell lennünk. Ismerünk kell magunkat annyira, hogy tudjuk, mik az erősségeink, és miken tudunk még változtatni. 

” Csak a változás állandó.”

 “Sosem leszel olyan gyors, de az eszeddel legyőzheted! “

 

  • Példakép

Jó, ha van valaki, akit követhetünk az úton. Akire felnézünk, akire hallgatunk, akinek tanácsai segítenek nekünk, amikor elbizonytalanodunk, vagy csak bátorításra van szükségünk.

  • Komfortzóna-elhagyás

Van, akit kiráz a hideg ettől a szókapcsolattól. Viszont fontos, hogy olykor csináljunk olyat, ami nem megszokott, amihez kell egy kis kockázatvállalás. Kell, hogy néha vállaljunk olyan feladatokat, amikhez nincs sok kedvünk, ami új számunkra, mert sikerélményt szerezhetünk vele. Megerősít minket, önbizalmat ad majd. 

 

  • Hinni magunkban!

Tudnunk kell, mit miért teszünk. Mi a cél, mi a jó nekünk az egészben. Hinnünk kell abban, amit teszünk. Jó érzéssel, szívvel-lélekkel tennünk. Ezt megérzik majd mások is. Ezzel előnyben leszünk.

“A jutalom maga a versenyzés.” 

 

  • Barátok

 Barátokra szükség van. Barátokra, akik bátorítanak. Akik megnevettetnek. Akik vigasztalnak. Akik, hisznek benned. Akik úgy állnak hozzá: 

 

“Szeretem a kihívásokat.” 

 

Meglepődtem az animációs film témaválasztásán és a végén lévő váratlan fordulaton. 

Összességében tetszett, és fontosnak tartom a mondanivalóját. 

 

Te mit szólsz hozzá? Megnéznéd? Ha  láttad, hogy tetszett? 

 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.