Te szeretted a 90-es éveket?

Én a 90-es éveket egyenesen imádtam! Még az az idő volt, amikor a húgom ordított a másik szobából, hogy állandóan zenét hallgatsz…!!!

Ekkor én feljebb tekertem a hangerőt! Volt olyan, hogy barátnőmmel néztük a videóklippeket, a kulcs a zárban belülről és anya hiába csengetett, hosszú percekig nem engedtük be, mert nem hallottuk.. 

Még a kazetták időszaka volt, sőt a válogatás kazetták ideje. Vártam készenlétben, ujjam a rec. gombon és indítottam a felvételt a kedvenc számaimnál. 

Ha nem zenét hallgattam

á, talán olyan nem is volt, szóval inkább a zene (rádió vagy tévé szólt, éjszakába nyúlóan) mellett levelet írtam, kézzel, gyönyörű, színes levélpapírra, volt, hogy illatos tollal… Akkor még MSN sem volt… Szívesen lapozgattam a Bravo, a Popcorn és az IM újságokat.

A kedvenc emlékeim kicsivel a 90-es évek vége előtt

a Tetris, a négercsók és a Játék határok nélkül című műsort is mennyire bírtam. Ha pedig nem otthon lógtam, akkor lent görkoriztam.

Aztán ott vannak azok a dolgok, amiket már nem is értek

folyton vásároltuk a Magic Baby-ket, amik egyesével voltak becsomagolva és minden kis babán (vagy cicán, kutyán) volt egy pelenka, na ez a mélyhűtőbe rakva átváltozott kékké vagy rózsaszínné. Aztán voltak a műanyag cumik különböző méretben, amiket még nyakláncra fűzve is hordtunk

Tamagotchi-m nem volt, de óriási őrület volt az is, viszont emlékeztek még a Teveclub-ra? Emlékszem számítástechnika órán neveltük a virtuális tevénket, aki jelezte, hogy mennyire szomorú, azaz elhanyagolt vagy elégedett.

Hihetetlen…, de ez az oldal amúgy még mindig létezik!! 

A legtutibb karácsonyi ajándékom a 90-es években

az MP3 lejátszó volt, amin rengeteg zene elfért, és így a buszozás közben is velem lehettek a kedvenc számaim. 

Britney akkor robbant be, amikor 14 voltam, naná, hogy megragadt a Baby one more time, és a többi zene, hiszen egy Britney kazit kaptam a szülinapomra egy sráctól… 

Aztán ott volt az egész hosszú ideig tartó BSB iránti rajongásom…, és amúgy őket és Britney-t is hallgatom a mai napig.., például a fürdőszobában. 

Spice girls: Wannabe megvan? Na, én táncoltam is rá, 4 lánnyal összeállva tanultunk rá koreográfiát. Volt egy sportos barátnőm, egy nagyszájú, vagány, egy nagyon nőcis majdnem vörös, meg egy szöszi, így hát kizárásos alapon én lettem Posh Spice, azaz Victoria. (aki még csak épp akkoriban kezdett randizgatni Beckhammel) 

Én 99-ben voltam 14, úgyhogy a randizás még kicsit odébb volt, csak az első nyálas csók volt pipa.., de bulizni már jártam, ahol ahogy Majka mondja mindenki táncolt és jól megfért egymás mellett a Carpe Diem Álomhajója, a Hip Hop Boyz Megbántottakja, meg az összes lassú, romantikus V-tech szám, a pörgős Dj Bobo slágerek, meg Coco Jambo és a Macarena, na meg a Prodigy és a Fuggees, a What is love és a Scatman John…

Ezeket tudom, hogy te is szinte úgy olvasod, hogy közben hallod is a dallamát a fejedben, mert ezeket biztos, hogy te is hallgattad. 

Én sok régi zenét hallgatok ma is. 

Sőt továbbmegyek, ezekre lehet a legjobbakat bulizni!! 

Igazam van?

Én nem csak visszamennék ebbe a korba, hanem vissza is megyek mindig kicsit, amikor hallgatom a 90-es évek zenéit!

Te melyik korba mennél vissza szívesen?

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.