Megszöknél? Így kezeld a konfliktust a párkapcsolatodban!

Az légy, aki vagy!

És fogadd el a másikat is úgy, ahogy van.

Mindenkinek vannak jó és rossz tulajdonságai. Idővel rájövünk erősségeinkre és gyengeségeinkre. Tudnunk kell előtérbe helyezni, amiben jók vagyunk, nem hangoztatni, nem rágódni azon, amiben kevésbé. Maximum törekedni a rossz tulajdonságaink javítására. Senki sem tökéletes.

Párkapcsolatban amikor elszáll a rózsaszín köd, előtérbe kerülhetnek azok a pontok, amiket nem feltétlen kedvelsz a másikban. Újra mondom, senki sem tökéletes.

Ahogy te sem. Ő sem.

Nem érdemes arra sem energiát, sem időt pazarolni, hogy a másik megváltoztatásával törődj. Csak akkor tud változni, ha ő akar.

Mit tudsz tenni mégis?

Konfliktuskezelési tippek:

 • Elfogadás

  Könnyebben megy az elfogadás, ha magaddal kezded. Vedd sorra, mi az, amit csinálhatnál másként. Aztán tedd meg. Változtass magadon. Adj időt magadnak, de TEGYÉL! 

“Talán ahelyett, hogy annyira erősen szeretlek, inkább… magamat kellene adnom. Magamat kellene szeretnem, ahogy neked is.”

 • Csend

  Néha jobb csendben maradni. Ne mondd, hogy SEMMI, ha igenis van valami baj.  Mondd ki! Beszéljétek meg. De ne akkor, amikor mindketten idegesek vagytok. Tudj csendben maradni, kivárni a megfelelő percet. Higgadjatok le előbb. Számolj el 10-ig és fogalmazd meg úgy a mondandódat, hogy az ne bírálat, ne bántás legyen.

 

 • Ne csinálj a bolhából elefántot

  Biztosan nem olyan óriási a probléma, mint ahogy elsőre talán gondolod. Kis lépésekkel haladj előre vagy változtass magán a hozzáállásodon, azaz ugorj egy nagyot.

 • Humor

  Találjatok rá a vicces oldalatokra, mindent megoldhat. Apróságokon balhéztok? Ne félj elütni valami poénnal! Grimaszolj egyet vagy nevessétek el magatokat ahelyett, hogy folytatnátok a vitát.


 • Légy mosolygós

  A te jó kedved a másikra is átragad majd. Találj egy hobbit, egy kikapcsolódást, valamit, vagy valakit aki feltölt, segít, motivál, vagy csak simán megnevettet.

  Könnyebben mennek majd a hétköznapok, ha derűsebb vagy. Kevésbé leszel türelmetlen és jobban odafigyelsz majd. Legyél erős, szedd össze magad és igenis varázsold oda azt a mosolyt az arcodra.

“Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket.”

(Bruce Lee)

 

 • Stresszkezelés másként

  Biztosan sok a stressz, vannak nehézségek, megoldásra váró problémák, számos kérdés…
  Vezessétek le a feszültséget, valahogy egészen másként.

 

 • Törődés

  Nézz rá, amikor beszél hozzád. Figyelj oda, halld meg őt. Engedd, hogy végigmondja. Ne szólj közbe, ne fejezd be a mondatot. Tegyél fel kérdéseket. Érezze, hogy érdekel, amit mondasz. Kedveskedj apróságokkal, hogy tudja, gondolsz rá napközben.

  Ne mondd meg, mit tegyen. Ha kitalálja, hogy futni fog, menj vele, erősítsd, buzdítsd, hogy a tervből valóság legyen, az egy-két alkalomból pedig rendszeresség. Támogassátok egymást, mindenben.


 • Szökj meg

  Van az úgy, hogy kifutnál a világból, megszöknél minden és mindenki elől. Tedd meg. Nem feltétlen kell a tengerpartig utaznod, csak sétálj egy nagyot. A virágos mező, a sok zöld, a jó levegő feltölt majd. Ülj fel bátran a hintára vagy csak feküdj le a fűbe. Képzeletben bárhol lehetsz. Kapcsolj ki. Nyugodj meg.
  Feltöltődésre, énidőre van szükséged, hogy aztán tiszta fejjel a problémamegoldásra tudj koncentrálni. 

 

..mert meg tudjátok oldani!  Közösen

 

További tippek, ha feltöltődésre vágysz: 

Egy kis plusz

 

 

Tetszett? Segített?
És mi a TE tipped? 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.