Szakadj ki! – Távol lenni mindentől, csodálatos

Amióta a Mátrában élünk, minden nap felér egy kirándulással, életmódtáborral,  de vannak, akik ez utóbbit választják, hogy kiszakadjanak a stresszes mindennapokból és kicsit csak önmaguk legyenek.

Egy kedves ismerősömet kérdeztem az élményeiről.

Egy tanfolyamon vettem részt, amely igazából egy életmód tábor Tápiószentmártonon, a Kincsem lovasparkban.
A tábori élmények nagy hatással voltak rám. Nagyon sokat tanultunk. Tulajdonképpen ráébresztett, hogy az egészségünkért tenni kell.

Nyitott szemmel kell élni, nem csak nézni, látni is kell. Hiszen minden befolyással van ránk, életminőségünkre, egészségünkre. Ahol élünk, amit eszünk és amit iszunk, mind-mind fontos tényező.

A legfontosabb dolog, hogy hogyan étkezünk. Levesszük-e a szupermarketben a polcról a csokit, kekszet, cukros üdítőt vagy inkább egy gyümölcsöt, zöldséget veszünk a fáról, a kertből vagy a piacon a nénitől/bácsitól és gyógynövényes teát főzünk otthon. Persze ehhez tudni kell, milyen növényt szedhetünk le az erdőben, vagy elmenni egy gyógynövényes boltba, ahol papír zacskóban árulják a szárított növényeket és akár az elkészítési útmutató is rajta van. Az én kedvencem a csipkebogyó tea, persze nem a filteres. A szabadban szedett. Ezt például nem szabad forrázni csak áztatni szabad egy éjszakán át.

Az étkezésen kívül, amiről még tanultunk, és előadást hallgattunk róla, a környezetünkben lévő elektromos dolgok hatása. Meglepő volt számomra, mennyi minden van hatással ránk, egészségünkre. Meghallgattuk az előadás keretében, hogy éjszakára érdemes az ágyunktól távol tartani a töltőre feltett telefont, áramtalanítani a tv-t, kikapcsolni vagy távolabb helyezni minél több elektromos dolgot, ami elektroszmogot bocsájt ki magából a nyugodt alvás érdekében. Vagy esetleg leföldelni magunkat földelős lepedő segítségével, ami levezeti a fölösleges feszültségeket.


Rám maga, a hely nagy hatással volt. A lovaspark, az állatokkal, a tiszta levegővel, a távol vagyok mindentől érzés csodálatos. Kimenni az Attila dombra, leülni a padra és csak önmagam lenni egy kicsit, egyedül lenni, nagy levegőt venni és kifújni. Többször kellene ilyen kirándulást beiktatni az életünkbe. Csak ajánlani tudom.

 

Én nagyon szerettem az élménybeszámolóját, bízom benne, hogy téged is motiválnak a fenti sorok, mert egy kis feltöltődésre mindenkinek szüksége van! Ha nem is indulsz máris egy táborba, tegyél egy jó nagy sétát, menj el futni, vagy csak kapcsolod ki tévét és ülj ki a kertbe. Ha nincs, akkor a szüleid, nagymamád, barátaid kertjébe. Vagy az erkélyre. Teljesen mindegy.

A lényeg, hogy szakadj ki, csinálj valami igazán pihentetőt, ami egyúttal feltölt.

 

Ne az otthon fekvést válaszd, ne a csokis kekszet, inkább a finom epret, cseresznyét majszold. 

 

Kapcsolj ki, törődj magaddal. Napozz, jógázz, olvass vagy csak bámészkodj kicsit a zöldben, sétálj mezítláb a fűben, szedj virágot, reptess katicabogarat,…

Legyél bárhol, a lényeg, hogy érezd jól magad – önmagadért! 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.