Új? Ijesztő? Hajrá, csináld!

 

Amit még nem csináltunk sohasem, az lehet, hogy ijesztő. 
Na, de honnan tudhatnánk, hogy milyen, ha még nem volt benne részünk, nem tudtuk, nem volt lehetőségünk kipróbálni. 

 

Itt van rögtön az első osztály. Honnan tudhatnánk, milyen is az iskolapadban ülni hosszú órákat.. Az iskola ugyanakkor nem választható, így most nem erről szeretnék írni.  (írtam a bennem kavargó érzésekről az iskolakezdést illetően ITT )

 

Volt a hétvégén egy nagyon klassz rendezvény a Mátrában, a Mátra Mountain Bike Maraton.

Rengeteg profi és amatőr versenyző indult 4 távban (hosszútáv: 91km, középtáv: 61 km, rövidtáv: 43 km, és minitáv:19 km), erdei terepen, a hegyvidék emelkedőin és lejtőin. A férjem is nevezett, életében először, a nem is olyan mini 19 km-es távot teljesítette. 

 

Mondhatta volna, hogy á, dehogy jelentkezek, hiszen csak igazi versenyzők lesznek? Igen, bár ez nem igaz, mégis bátorság kell és felkészültség egy bármilyen versenyen részt venni. 

 

Mondhatta volna, hogy jajj, nem vagyok elég edzett, nincs megfelelően felkészített bringám sem? Igen, és bár valóban fontos a jó kerékpár, a versenyzőn múlik! Az előzetes felkészülés testben és lélekben, az, hogy elindulj edzeni, akkor is, ha épp lóg az eső lába, vagy semmi kedved. A kitartás, a koncentrálás a versenyen. Az akarat. Annak a tudatnak az elsajátítása és megvalósítása, hogy önmagaddal versenyzel. 

 

Mondhatta volna, hogy ó, a verseny nem nekem való? Igen, de egyrészt honnan tudja, amíg nem próbálta? El kell indulni, ki kell próbálni! A versenyzést, illetve önmagát is próbára kell tenni. Másrészt nem csak magáról a versenyről, arról az egy délelőttről szólt ez az egész. Róla szól. Már több hete készül, lelkesíti őt egy sportbolt kínálata, biciklisek kisvideói (amivel még az angolját is frissíti, gyakorolja), figyel az étkezésre, sportol, mozog. Szorgalmas, motivált, jókedvű. Más a versenyre érkezőkkel tudott beszélgetni, hiszen volt közös téma, közös érdeklődési kör. Előnnyel indult a hazai terepen, ismerte és bejárta többször a Mátrában az útvonalat. Büszkeség töltötte el, hogy ilyen szép tájon gyakorolhat és versenyezhet. 

 

Ez egy kerékpárverseny terepen. Ugyan több, mint 800 fő volt a versenyzők száma, de összességében tudom jól, hogy kevesen gondolkodnak rajta, hogy részt vesznek hasonlón. 

Próbáld meg átkonvertálni a soraimat a nálad épp aktuális vagy készülőben lévő változásra. 

 

A legfontosabbak szerintem:

 

  • Ne félj az újtól. Csak addig az, amíg bele nem vágsz.

  • Nem tudod milyen, amíg nem próbálod ki. Ne gyárts elméleteket. Járj utána, készülj, de a legfontosabb: kezdd el! Jelentkezz! Csináld. A legjobb tudásod szerint. 

  • Amikor élsz a lehetőséggel, már a felkészüléskor rengeteg plusz pozitív élmény követi majd az első lépésed.

  • Ne mások miatt, magadért tedd!

  • Ne másokhoz mérd magad, önmagadhoz képest  kell a legjobbat nyújtanod.  

  • Ha cselekedsz, akkor tudsz lelkes és motivált lenni.

 

 

Mosolygós napot, kedves Olvasó! 

Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem!

Kövess Facebookon és Instagramon is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.